Трети унищожителен удар за Джонсън: Парламентът не прие искането за избори

Край на плановете за ограничаване свободата на движение
5 сеп 2019 07:00, Елка Василева
70
Трети унищожителен удар за Джонсън: Парламентът не прие искането за избори
Снимка: БТА

Долната камара на британския парламент отхвърли искането на премиера Борис Джонсън за предсрочни избори.

Предложението на Джонсън бе отхвърлено от Камарата на общините с 298 гласа "за" и 56 "против". Депутатите от основната опозиционна сила, Лейбъристката партия, се въздържаха при гласуването, посочва Франс прес, цитирана от БТА.

За да бъде прието предложението, бе необходимо квалифицирано мнозинство от две трети, т. е. от поне 434 депутати, отбелязва Ройтерс.

Изходът от гласуването беше очакван, тъй като опозицията вече се обяви против предложението на премиера.

По-рано снощи Камарата на общините одобри окончателно законопроект за отлагане на Brexit с три месеца до 31 януари догодина, който зачерква варианта за Brexit без сделка. Веднага след това министър-председателят поиска предсрочни избори на 15 октомври.

Още по темата

Отхвърлянето на това предложение бе трети унищожителен удар за Джонсън през последните 24 часа, отбелязва Франс прес.

Междувременно британското правителство се отказа от плановете си да сложи край на свободата на движение на гражданите на Европейския съюз веднага след евентуален Brexit без сделка, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Те ще получат временно разрешение да останат във Великобритания за срок от три години, съобщи министерството на вътрешните работи.

Гражданите на страните от Европейската икономическа зона, която включва ЕС, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, плюс тези на Швейцария, които се установят в Обединеното кралство от Brexit до края на 2020 г., ще могат да получат статут на временен имигрант за срок от три години.

Целта на тази инициатива е да "гарантира на компаниите сигурността, че ще могат да набират и запазват своя персонал след Brexit", обясни Хоум офис в комюнике.

Британското вътрешно министерство отбеляза, че ще се кандидатства "по проста процедура в интернет".

Кратките престои във Великобритания няма да бъдат засегнати.

Към 15 август над 1 милион европейци вече са били получили статут на постоянно пребиваващ, за да могат да продължат да живеят в страната след Brexit.

В началото на миналия месец британският премиер Борис Джонсън обяви проект за ускорено издаване на визи с цел привличане на "най-добрите мозъци", което да позволи на Великобритания да "продължи да бъде научна суперсила" след излизането си от ЕС. Джонсън обеща да защити права на европейските граждани, установили се във Великобритания, за да могат да продължат да живеят там дори при Brexit без сделка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Борис ДжонсънBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както и предрекох преди 2 години, накрая ще има избори и ще гласуват да останат в ЕС. 2-3 години пропилени за глупости
17
1
 
11
 
! Отговори
Питър преди 5 години
До зззПолитическият живот във ВБР е така устроен, че повечето от нещата, ставащи на сцената, се знаят предварително - т.е. че перовете ще одобрят закона в петък и Рошко ще трябва да го отнесе собственоръчно на кралицата за параф... Буквално го унищожиха, не просто унижиха
16
6
 
8
 
! Отговори
ззз преди 5 години
Статията е некоректна и непълна!За да влезе в сила решението трябва да се одобри от камърата на Лордовете , като то може да се промени от тях и да се върне за разглеждане отново в камърата на общините, а накрая трябва да се подпише и от кралицата за да влезе в сила.Май нещатата съвсем не са приключили
15
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия затова е Велика,защото не гледа кой кого подкрепил.Не ги е страх и от кралицата.Интереса на бизнеса,на хората на 1 място.Как е в малката, заробена от един пожарникар и неговата свита държавица? Страх управлява робите.Могат само да лаят по керваните,които ги подминават. Сега спокойно си гонете жените на работа в Англия- да чистят чуждите къщи на свободни хора.
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е странно как така западс и ЕС е толкова лош за живеене,а преди 89г.нямаше един емигрант от там тук...Имаше такива единични случаи, но емиграцията от Запад на Изток също съвсем не беше лесна, на тях се гледаше като на шпиони. Освен това тогавашната и сегашната ситуация много се различават. Сега на Запад има безработица, ниски заплати, жилищна криза, престъпност. Ако тук все още имаше осигурена работа, тогавашни цени, жилище, безплатно здравеопазване, хиляди щяха да идват.
13
7
 
40
 
! Отговори
Спеца преди 5 години
В Англия има демокрация , която не позволява на един откачен блонди да разиграва народа на страната!В България не е така , един мутрьо си прави каквото си иска и няма кой да го спре и навре в пандиза!
12
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тежки дни за националните предатели изоставили Родината си България и продали се за дребни пари на чужденците!
11
2
 
15
 
! Отговори
Krom преди 5 години
Мнението на българина - 32 коментара - четири по темата, 28 простотии нямащи нищо общо. Та, какво би казал Алеко?
10
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 19Ти бил си в Северна Корея? Съмнявам се.През комунизма мой познати(отвън завесата) казваха, че знае за България какхораумират от глад, а нямаше и ровещи по кофите. Не ме разбирай погрешно, защото не съм привърженик на комунизма, но пропагандата промива мозъци. Като твоя например.
9
2
 
13
 
! Отговори
доволен селянин преди 5 години
кат по *** да питам англичаните могат да си разиграват коня как си искат ноооооооооЕС има ли и той думата беше решено на 31 се слага визов режим па англичаните ако искат да си умуват или целата тая патаклама е един цирк
8
3
 
24
 
! Отговори
Жккбхк преди 5 години
Не им се пуска кокала и на британските дупетати
7
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ме кефят хора, които си мислят, че ЕС дава, подарява, строи пътища и всичко това напълно от добра воля. Не дава нищо даром. Ако отидеш в коя да е страна там няма да ти дадат и коричка хляб безплатно, а какво остава да ти правели пътищата. Трябва да го знаете това. Сега и Германия почнаха да пищят от нашите "социални" там. Всичко е един балон. Евала на Британците, че си гледат интереса, а не чуждия както се прави в изтока.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До добре излизат.Украйна е ясна. Те направиха там майдан за $5 млрд.Виж как секретарят на отан се опитва да хване белоруския Батька на гола кукичка.
5
0
 
25
 
! Отговори
пецата преди 5 години
Гуд бай борис
4
12
 
25
 
! Отговори
добре излизат. преди 5 години
А марионетките в Украйна ги натискат да вкарват тепърва страната си в ЕС.Да им сложат квоти, забрани,като им скапат цялата икономика, а после да им дадат един заем и запада да си продават третото качество продукция там, защото това е огромен пазар. В замяна украинците ще могат да се предвижват свободно, не че сега не е пълна Европа с тях.
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е и другото ха-хо отвъд океана да бъде укротено!
2
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наглобритания да "продължи да бъде научна суперсила"?!В очите на слепите - Да.
1
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставете го Борко! Той е дреболия и изпълнител. Това е трети удар срещу Тайния Съвет и Кралицата.