Мей: Подкрепете ме или се гответе за дълго отлагане на Brexit

Великобритания "няма да напусне ЕС още месеци, ако изобщо го напусне"
17 мар 2019 20:42, Анисия Иванова
51
Мей: Подкрепете ме или се гответе за дълго отлагане на Brexit
Снимка: БТА

Британският премиер Тереза Мей предупреди в авторска статия от днес, че ако Брекзит бъде отложен толкова дълго, че се наложи Обединеното кралство да участва в европейските избори през май, това ще бъде "ярък символ на колективния политически провал на (британския) парламент", предаде Асошиейтед прес.

В авторската си статия, която беше публикувана днес във вестник "Сънди телеграф", Мей допълва, че ако британските депутати не подкрепят споразумението й за Брекзит преди срещата на Европейския съвет в четвъртък, Великобритания "няма да напусне ЕС още месеци, ако изобщо някога го напусне".

Очаква се през новата седмица британският премиер да се опита за трети път да спечели одобрението на парламента за своето споразумение.

Още по темата

В четвъртък депутатите гласуваха да поискат Брекзит да бъде отложен. Така вероятно ще бъде избегнато хаотично излизане на първоначално насрочената дата на Брекзит 29 март, но в крайна сметка правото да одобрява или отхвърля евентуално продължаване на срока има ЕС, отбелязва АП.

Британското правителство не разполага все още с подкрепата на достатъчно депутати, за да спечели парламентарното гласуване на споразумението си за Брекзит, но "значителен брой" депутати са размислили и вероятно все пак ще подкрепят документа, заяви финансовият министър на Обединеното кралство Филип Хамънд, цитиран от Ройтерс.

След станалото във вторник значителен брой от колегите са променили мнението си. Според тях алтернативите са толкова неприемливи, че споразумението на премиера им изглежда най-добрия начин за Брекзит, каза Хамънд.
 "Все още не, работата продължава", добави той в отговор на въпрос дали правителството разполага с достатъчно гласове в парламента, за да прокара споразумението.

Британското правителство може да се е отказало да внеси за трети път за гласуване в парламента през следващите седмици споразумението за Брекзит, договорено с ЕС, заяви пред "Скай нюз" днес министърът на търговията на Обединеното кралство Лиъм Фокс, цитиран от ДПА.

Дали ще има ново гласуване зависи от това дали ще има мнозинство в Камарата на общините, каза Фокс. "Няма да има никакъв смисъл от гласуване, ако няма никакъв шанс да спечелим", добави той. Засега няма насрочена дата за трето гласуване в парламента, макар че британските медии тиражираха информация, че това може да стане във вторникa, съобщава БТА.

Ако парламентът приеме споразумението на Мей до 20 март, премиерът ще поиска от ЕС срокът за Брекзит да бъде продължен до края на юни, за да бъде прокарано междувременно в парламента съответното законодателство.
Ако споразумението не бъде одобрено, тя ще поиска срокът да бъде удължен и в такъв случай правителството ще внесе редица предложения за гласуване в парламента следващия месец.

На 21 и 22 март лидерите от ЕС ще имат среща в Брюксел, на която се очаква да решат дали да приемат срокът за Брекзит да бъде продължен и след 29 март.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
8
 
! Отговори
гого преди 5 години
Hие трябва да направим референдум дали искаме тия *** в европейският съюз ... те се взеха за много важни !!! Oт къде на къде те ще решават дали могат да отложат процеса или не ?!?!?Pешението е взето да се махат ! Hа 29 март трябва да са вън .
37
0
 
3
 
! Отговори
муньо преди 5 години
Мей: Подкрепете ме ? джина ми дойде множко, за юнкер не помня колко уискита обърна
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NA XRISTIQNSKA EVROPA VARVAI ANGLOSAKSI NE SA NUJNI
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NEMA TAKIVA FILMI ES RESCHI MAKSOMUM 1 IULI SLED IZBORA NA NOV PARLAMENT KYSCH NEMA LABAVO
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ганьовщината, Андрешковщината и ХитърПетровщината са заразни.От старите англичани не е останало нищо. Тези са изброените по-горе.Сега 50 години ще отлагат излизането. Хем ще са във ЕС, хем ще казват на електората : : Ние искаме да излезем, ама няма споразумение. Но вие не се безпокойте до година-две със сигурност излизаме"
33
2
 
8
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Тези все се готвят да излязат и все не могат или не искат да излязат.Станаха британците за посмешище в света,вярата в демократията все повече спада след техните иде ми -дойде ми.Какво толкова мислят,щом народа това е избрал,то трябва да излязат на 29 март и точка. А Брюксел също се страхува от бягството на бРИТАНИЯ от ЕС и затова не се съгласява на никакви отстъпки.А говереха преди в ЕС както в СССР ,че всяка република или сега страна може да напусне доброволно-да ,на книга е тъй ,а на практика
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обещала е на господарите си, че ще договори условия, които ще са по-добри при излизането, отколкото като са В ЕС.Обаче не й се получава и знае, че ще остане в историята като пълния провал...и затова се е запънала като магаре на мост.Искат да не плащат вноски, ама да си запазят правата...това е цяла работа.Да излизат без никакви условия и това е. Първоначално на референдума това бяха обявили-ЕС само негативи.
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писна ми от тази *** и шикалкавенето на "Великата" Британия!
30
1
 
18
 
! Отговори
пецата преди 5 години
тая малка държавица целия свят отрови
29
1
 
18
 
! Отговори
Хххх преди 5 години
Sorry Терезо...никой не си е променил мнението....просто дойде време да си подадеш оставката....очакват ти я след 29 март....глсува се удлъжаване на брекзит, твоята ***.а кратуна пада..и предсрчонипарламентарни избори на които консервите губят мнозинство....game over.
28
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лондон е незначителен пазар за Брюксел, а последния е значителен за първия. Лондон няма начин да не плати каквото Европа поиска. Иначе губи пазари за вечни времена. И цялата работа заради европейската хипертолерантност. И джендър идеологията, която се опитаха да наложат на консервативните вярващи англичани.
27
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 30 Не, не е! И ние да излезем ще е така!Всички страни са икономически зависими-кой със такси,кой със заеми от световната банда/банка. СССР е детски лагер пред ЕС.Нациите до 10 -15 години ще се обявят за ксенофобски и ЕС ще се трансформира в мега държава от провинции,щати .Макарона вече открито говори за единна армия ,полиция съд ,прокуратура ,вече се подготвя почвата... Британците няма да излязат ,внушават им страх .Старият ЕС си отива, идва СЕЩ ! Болният мултикултуризъм зарази света!
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъртата вещица Тереза Мей съвсем се е побъркала!!!
25
7
 
20
 
! Отговори
Mitko преди 5 години
Какъв трябва да си, като ти отказват два пъти, да пробваш за трети ?Е, няма да мине пак.После - какво, четвърти път ли ?В съвременния глобалиски свят трябва да си темеpут за да управляваш.Меркел, Мей, Макрон, Обама, Хилари, Тръмп, Ишиаса Жан.А Вие се жалвате от Буда :)
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подкрепете Мей или се гответе за вечно отлагане ва Брекзит. Втори референдум засега се отлага само с 20 гласа от 650. След нови избори които са много вероятни палачинката ще се преобърне окончателно.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще отлагат, ама всяко отлагане трябва да се подкрепи и от двете страни.
22
3
 
24
 
! Отговори
?!.?!???!.?! преди 5 години
Чакай малко..?..?!?. Как така те били отложи брексита за 30юни??.?!.?!Как така дълго ще отлагат брексита?!.!??? То Европа баба Мей ли управлява??? Защо плащаме баснословни заплати на Европейския гей парламент???? Няма ли да кажат нещо по различно от...".. господарке Мей каква поза желаеш да заемем??? "
21
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
банални станаха,айде шута и да ги няма,баста с британските им номера,щом са толкова велики(велико-британия)да си се оправят сами
20
7
 
16
 
! Отговори
Верно преди 5 години
До ЙовоТаке е пич!Ходи обяснявай на тия тук,че няма как лондонските евреи да не излъжат брюкселските ***!Ще въртят,ще сучат и накрая ще успеят!Досега не съм чул някой да е успял да излъже евреин!
19
11
 
10
 
! Отговори
Йово преди 5 години
Наслагахте ми минуси преди седмица а какво стана драги англофили. Стана това което ви казах а именно, че UK няма да се съгласи да даде близо ? 50 милр. на ЕС и в крайна сметка ЕС ще клекне и ще отложи брекзита а после и 50 милр. Познах и в двата случая. UK винаги е постигнала своето сега отново ще го постигне.