38-годишен на съд, пренасял над 8 кг дрога през Капитан Андреево

Задържан е на 23 октомври
Обновена: 24 окт 2024 15:31 | 24 окт 2024 15:30, Анисия Иванова
5
38-годишен на съд, пренасял над 8 кг дрога през Капитан Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

Мъж на 38 години, български гражданин, е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Хасково за опит да прехвърли нелегално през границата ни с Турция при митническия пункт 28 пакета марихуана, скрити в резервоара на лекия му автомобил, съобщиха от прокуратурата.

Нелегалната стока е с бруто тегло 8,680 кг и на обща стойност 138 880 лева. Опитът е пресечен рано сутринта на 23 октомври, уточниха от Агенция „Митници“ в Свиленград.

Водачът бил сам в колата. Пред проверяващите е заявил, че не пренася товар, подлежащ на деклариране. Въпреки това превозното средство е било отклонено за щателна митническа проверка. При обстойния оглед в резервоара с гориво на автомобила чрез демонтаж на сондата, митническите служители са открили 28 вакуумирани полиетиленови плика със суха зелена листна маса. Направеният наркополеви тест е показал реакция на марихуана.

По делото се извършват действия по разследването. Шофьорът на колата е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе в съда искане за определянето му на мярка за постоянно задържане под стража, уточниха от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Темида
Двама осъдени за отглеждане на наркотици в Казанлък
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Интересно от къде знае служителя да търси в резервоара? :)
4
0
 
0
 
! Отговори
Таки преди 2 часа
Само аз, Пеевски и Борисов имаме право да прекарваме дрога през Капитан Андреево!
3
1
 
2
 
! Отговори
Питам преди 2 часа
Как е вкарал тези пакети през гърлото на резервоара ?
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
на тоя със сигурност ще му дадат повече годинки от на убиец
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
марихуаната само в третия свят остана като дрога, навсякъде е легална и се използва за лекарство дори, за да не използват дизайнерски, които не ги ловят тестове, но и се умира от тях, та и ние така като в третия свят, ще чакаме фентанинла да избие младите преди да се сетим