Откриха недекларирана валута за над 1 млн. лв. на Капитан Андреево

Парите били в тайник в автобус, пътуващ от Румъния за Турция
2 юли 2024 19:56, Анисия Иванова
2
Откриха недекларирана валута за над 1 млн. лв. на Капитан Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

Митническите служители на МП "Капитан Андреево" откриха недекларирана валута за близо 1 115 000 лева при проверка на автобус, излизащ от България. Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата.

На 30 юни в 22:50 ч. на пункта пристига автобус с турска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция. В превозното средство, управлявано от турски гражданин, пътували още един шофьор, стюарда и девет пътници. По метода "анализ на риска" автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при което са отбелязани необичайни плътности около леглото за почивка на водачите.

При последвалия физически контрол са открити два специално изградени тайника, в които са били укрити пакети, съдържащи еврови и доларови банкноти с различен номинал. Общо недекларираните валутни средства са 514 000 евро и 60 000 долара с левова равностойност 1 114 917,82 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районната прокуратура в Хасково - Териториално отделение - Свиленград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: митницивалута
Още от Страната
Маскирани и въоръжени обраха магазин във Варна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Факт преди 2 дни
Кюрдите си пренасят печалбата от продажбата на наркотици... Те са нещо отвратително, защото приличат на най-гадните шведи в махалите. Купуват имоти, незаконни автомати, автомобили, тежки златни накити и живеят в лукс