Хакери пращат фалшиви мейли от Министерството на туризма

В прикачен към писмото файл има троянски кон
Обновена: 18 фев 2021 16:11 | 18 фев 2021 16:10, Камелия Цветанова
6
Хакери пращат фалшиви мейли от Министерството на туризма
Снимка: Pixabay

Министерството на туризма предупреждава своите партньори и медии, че от снощи се разпространяват фалшиви имейли от името на институцията. Те представляват съобщение от електронен адрес: edoc@tourism.government.bg. Писмата приканват получателите да разгледат приложените изисквания и да изпратят оферта с цена.

В прикачен към писмото файл се съдържа заплаха, представляваща троянски кон (a variant of MSIL/Kryptik.ZRH trojan), която повечето антивирусни програми неутрализират автоматично. Това е класическа форма на "фишинг" атака, чрез която се цели опит за кражба на лична информация в интернет - потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки и т. н.

Министерство на туризма съветва при получаване на имейл от посочената електронна поща, то той да се отваря много внимателно и в никакъв случай да не се отварят прикачените в писмото файлове. Ако вече сте го направили, сканирайте с антивирусна програма или потърсете съдействие от IT специалист за преинсталиране на компютъра, на който са отваряни прикачените файлове. Също така отправяме предупреждение чрез писмата да не се предоставят лична информация, посочена по-нагоре.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: МТмейли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5 милиона истекоха и от НАП миналата година.
4
0
 
5
 
! Отговори
Мдааа преди 3 години
Не може да бъде, та нали министърът има IT Card.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всичко идващо от *government.bg идва от сайтовете на правителството на мутрата, така че да си оправят бакиите а не да обвиняват други. кой ни *** в гащите?
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои са тия партньори ?
1
0
 
0
 
! Отговори
таксиметаржия преди 3 години
И падате в ръцете на ИТ спеца.