Ердоган нарече Нетаняху "касапина на Газа"

Обвини го, че е лично отговорен за убитите в обсадената територия
29 ное 2023 15:48, Елка Василева
85
Ердоган нарече Нетаняху "касапина на Газа"
Снимка: архив, БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече израелския министър-председател Бенямин Нетаняху "касапина на Газа" и го обвини, че е лично отговорен за убитите в обсадената Ивица Газа, предаде ДПА.

Още по темата
"Нетаняху, който извърши едно от най-големите зверства на последния век, вече е влязъл в историята като касапина на Газа", заяви Ердоган пред членовете на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в парламента в Анкара.

Такова "петно" има не само върху Нетаняху, но и върху онези, които "безусловно" го подкрепят, добави турският лидер.
 
Ердоган заяви, че изявленията на израелското правителство не показват, че сегашното прекратяване на огъня ще доведе до дългосрочно примирие. Вчера Нетаняху повтори, че целта на правителството му е да унищожи ръководството и военния потенциал на "Хамас" веднага след края на примирието.

По данни на "Хамас" над 14 800 души са загинали в Ивицата Газа, а около 36 000 са били ранени при израелските бомбардировки. Други 7000 души се смятат за изчезнали.

Тези данни не могат да бъдат независимо потвърдени, но ООН и други наблюдатели посочват, че данните на властите в Газа са се оказвали достоверни в миналото.

Израел атакува Газа след атаките на бойци на "Хамас" и други, които убиха повече от 1200 души на 7 октомври в израелски селища край границата с Газа. "Хамас" също така отвлече около 240 заложници от Израел в Ивицата.
(БТА, Мина Димитрова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
края на ционизма преди 5 месеца
на Америка Израел и Ес идееее!!!!!
65
0
 
0
 
! Отговори
7000 преди 5 месеца
мъртви деца в Газа убити от ционисткия режим Хам8с са борци за свобода а народа на Палестина е превърнат в малцинство в собствената си територия и принуден да живее под непрекъснато насилие и окупация и има пълно право да се бори за това което му е отнето Слава на смелите бойци на Палестина!!!!
64
0
 
0
 
! Отговори
Колко сте тъ-и преди 5 месеца
Бог не е казалр че Израел ще бъде създаден с хвърчаща хартия и като откраднат земята на палестинския народр с насилие и убийствал Това са лъжите и плановете на ционистител Израел е изкуствено създадена държава и много други територии са били обмисляни за товар една от идеите е било за Африкал В последствие са избрали Палестина и докараните от Европа ционисти са започнали да избиват палестинците, както американците са избили индианците в Америка и са превзели земята им.
63
0
 
0
 
! Отговори
Това е края преди 5 месеца
на Ционизма и на измислената фалшива държава Израел, създадена с убийствата, окупацията, разселването и кръвта на палестинския народ.
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да не би Натаняху да да нахлу по домовете на хората да ги избива и отвлича, аланколу. Аман от измислени герои
61
1
 
4
 
! Отговори
Редно е преди 5 месеца
Израел да окупира Турция.
60
2
 
8
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Ако беше жив Ататюрк, щеше да обеси Ердоган публично,но генералите в Турция не спят,те чакат.
59
2
 
7
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
65,знаеш ли въобще какво е ветска държава,Израел е в пъти над Ердоган,не казвам Турция,Знаеш ли нещо за Ататюрк въобще.
58
3
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Ицо успокой топката,това че се отоплавяш на дърва и въглища значи че си некъдрник без пари.Амин.
57
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ердоган преди две седмици в Германия на пресконференция: "вие мълчите защото сте гузни. Ние няма да мълчим защото не сме длъжни на Израел". А Шолц го гледа и мълчи. Даже не му отговори.
56
7
 
6
 
! Отговори
До 64 преди 5 месеца
Израел за светска държава ли я смяташ? Израел е религиозна държава подобна на Иран.
55
3
 
9
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Ердоган печели изборите в Турция с ислямитска идеология,та представети си самото мислене на тия които приемаме за светска държава,а за другите с корана не ми се мисли,напрегнете си главите рая.
54
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво не е вярно? Или не може да е вярно, защото е турчин.
53
8
 
11
 
! Отговори
Туркиня преди 5 месеца
Учили са ни че epдуrань е било благословена от Бог с xeмopoид с образа на мyaмет. Тя с охота го показвала на ислямските миряни, за да мoгат те да се любуват на святото чудо, галейки го и целувайки го. Xeмopoидът бил лeчебен и лeкувал вярвaщите от кoварни бoлести в името на ъaлаха бога наш
52
13
 
15
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 5 месеца
И кое му е касапското на господин Нетаняху? Това,че има милост към два милиона палестинци,които живеят,бачкат и разполагат с всички удобства за нормален живот на територията на Израел ли? Но не са виновни,според турчина съветски Ердоган, *** ог Хамас,които изнасилваха и клаха бебета.Турците вече са на абсолютно свободно падане.На тоя никаквец може би трябва да му напомним турската петвековна касапница.Да живее Израел !
51
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ето един, който не се страхува да каже истината ! и който не пукаше от yсрaнa фoн дер Лaйнян
50
11
 
21
 
! Отговори
Този преди 5 месеца
...защо не го чух да се изкаже,когато касапите от Хамас нахлуха и избиха над 1000 цивилни,включително жени и деца? А когато неговите военни нахлуха в Сирия да избиват бойци на ПКК, Ердоган какъв беше?
49
3
 
12
 
! Отговори
Мдааа преди 5 месеца
Ердоган "Хамас е просто политическа организация"
48
9
 
6
 
! Отговори
Kostas Linke преди 5 месеца
ЕРДЖУГАН, НА 7 ДЕКЕМВРИ ЩЕ ДОЙДЕШ В ТЕССАЛОНИКИ, ДА СЕ МОЛИШ НА МИЦОТАКИС ЗА МИР....И ГРЪЦКИТЕ КОМАНДОСИ ЩЕ ТЕ ЛИКВИДИРАТ, КУЧЕ ДОГАНОВО ..ЩЕ ТЕ СВИТНАТ ОТ 1500 МЕТРА .
47
8
 
12
 
! Отговори
анализатор преди 5 месеца
Този издухалник защо ни го показвате?Да ходи като еесия из мюсюлманския свят,и да се прави на важен.О-Т-Р-Е-П-К-А изкукала.