Ердоган нарече Нетаняху "касапина на Газа"

Обвини го, че е лично отговорен за убитите в обсадената територия
29 ное 2023 15:48, Елка Василева
85
Ердоган нарече Нетаняху "касапина на Газа"
Снимка: архив, БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече израелския министър-председател Бенямин Нетаняху "касапина на Газа" и го обвини, че е лично отговорен за убитите в обсадената Ивица Газа, предаде ДПА.

Още по темата
"Нетаняху, който извърши едно от най-големите зверства на последния век, вече е влязъл в историята като касапина на Газа", заяви Ердоган пред членовете на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в парламента в Анкара.

Такова "петно" има не само върху Нетаняху, но и върху онези, които "безусловно" го подкрепят, добави турският лидер.
 
Ердоган заяви, че изявленията на израелското правителство не показват, че сегашното прекратяване на огъня ще доведе до дългосрочно примирие. Вчера Нетаняху повтори, че целта на правителството му е да унищожи ръководството и военния потенциал на "Хамас" веднага след края на примирието.

По данни на "Хамас" над 14 800 души са загинали в Ивицата Газа, а около 36 000 са били ранени при израелските бомбардировки. Други 7000 души се смятат за изчезнали.

Тези данни не могат да бъдат независимо потвърдени, но ООН и други наблюдатели посочват, че данните на властите в Газа са се оказвали достоверни в миналото.

Израел атакува Газа след атаките на бойци на "Хамас" и други, които убиха повече от 1200 души на 7 октомври в израелски селища край границата с Газа. "Хамас" също така отвлече около 240 заложници от Израел в Ивицата.
(БТА, Мина Димитрова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
4
 
! Отговори
Реджеб преди 5 месеца
Българи не използвайте езика на омразата да не пусна башибозука в следствие на което от вас няма да остане нищо
25
1
 
7
 
! Отговори
До 19 преди 5 месеца
Приятелю понеже питаш ДПС на чия страна са. Ще ти кажа нещо пък ти си направи извода. Преди 15 Тина години Българскато Народно Събрание призна арменския геноцид ,а ДПС демонстративно станаха и изчезнаха от залата.Както казват турците окадар-толкоз.
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Знаете ли че, е имало кюрдска империя? Великия Саладин е кюрд!
23
5
 
3
 
! Отговори
Public enemies преди 5 месеца
Има най-голямата армия в близост до Русия, ако тръгне към Израел ще ги смачка за седмица и няма кой да го спре. Иран и Турция си имат своите порблеми с етнически характер, по източната граница на Турция се води война и всеки ден загиват десетки турци.
22
1
 
1
 
! Отговори
американеца преди 5 месеца
само с е пали и после се договаря с САЩ
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ердоган се мисли за голям играч, но реално на никой не му дреме какво иска и мисли той.
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Султана пак взе да се отвива...ще настине...
19
2
 
5
 
! Отговори
Пашата преди 5 месеца
До н:3 ако и ние етническите българи като кюрдите искаме половината България какво би последвало? Я ми кажи? Щом си Толкова информиран за кюрдите
18
5
 
10
 
! Отговори
Браво на преди 5 месеца
Израел, те са единствените които знаят да се оправят с арабите, една малка страна мачка всички *** наоколо.че то европа отдавна им се събу и наведе.И не забравяйте кой почна пръв, народа го е казал:На зла круша зъл прът.
17
6
 
7
 
! Отговори
Гиги преди 5 месеца
Ердоган е диктатор, а раздава правосъдие?
16
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ердоган е истински лидер
15
3
 
10
 
! Отговори
ИслямиститеСаКасапи преди 5 месеца
Виновни за всички престъпления и жертви и в Израел, Газа, Зап.бряг и др.незаконно окупирани от ислямските арабски терористи земи на Божия избран еврейски народ ( Палестинци и Йорданци) са само ислямските диктатори като религ.лъжеучители и членовете на терор. им групи и техни ООН съучастници от безбожните нации които подкупват с милиони и снабдяват ислямските терористични режими, като палестинци иранци, ливански турски и др.ислямски антисемити да спрат да вършат зло на Израел че Божия Съд идва
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А нещо за арменците и кюрдите дали няма да каже?
13
3
 
16
 
! Отговори
Питащ преди 5 месеца
Ердо защо не вземе да даде подслон на палестинците?Не са много и хептен няма да останат скоро!Джамии си имат,пръчове и симидени питки също,анцузи за по 5 евро,вали 3 пъти в годината,с една черга си карат и зиме и лете,тамън ще гласуват за него за петдесетото му преизбиране!!!
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Запомнете, добре че е САЩ да ни защитава от беззаконието и сиганията.
11
6
 
14
 
! Отговори
Нагъл преди 5 месеца
По нагъл,Ердоган .Значи Турция подкрепя Азербайджан и извършиха втори геноцид над арменците в карабах ,подържа от никого не признатата северно кипърска република, създадена с окупация, десетилетия унищожава кюрдите и седнал другите да оправя. Ашколсун аркадашлар, евала на това се вика гьонсуратлък.
10
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Такова "петно" има не само върху Нетаняху, но и върху онези, които "безусловно" го подкрепят" - Нашето правителство подкрепя "Касапина на Газа".
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 8 Чакай евреин с американците зад гърба да върне нещо... На,йш кога!?
8
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ООн прие резолюция, призоваваща Израел да се върне към границите от 1967 година и да освободи Голанските възвишение, отнети от Сирия. Резолюцията бе подкрепена от Русия и Китай.
7
7
 
5
 
! Отговори
Човеколюбец преди 5 месеца
Ердоган има излъчването на Махатма Ганди.