Арабската лига: Операцията на Турция е нашествие в арабска земя

Обмислят завръщане на Сирия в панарабската организация
12 окт 2019 18:28, Красимир Ангелов
47
Арабската лига: Операцията на Турция е нашествие в арабска земя
Снимка: Reuters

Генералният секретар на Арабската лига Ахмед Абул Гаит определи военната операция на Турция в Североизточна Сирия като "нашествие в земята на арабска страна и агресия над суверенитета й", предаде Ройтерс.

Още по темата
Председателят на сегашната сесия на Арабската лига, иракският външен министър Мохамед Али ал Хаким, също осъди настъплението на Турция в Сирия на извънредна среща на регионалната организация, която бе свикана от Египет. Той призова за възстановяване на членството на Сирия в Арабската лига.

Този призив беше отправен и от ливанския външен министър Джебран Басил, предаде Асошиейтед прес.

Басил заяви, че възстановяването на членството на Сирия в панарабската организация трябва да е "първият отговор на Лигата към турската агресия".

"Не можем повече да допускаме Израел, Турция или някоя друга страна да извършва агресия над арабска държава или арабски народ", добави Басил.

Членството на Сирия в 22-членната Арабска лига бе замразено през 2011 г. в началото на сирийската гражданска война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Мунчовци с Шлемофони преди 4 години
Баце си прибра 60 милиона за оградата по БГ границата, а те бяха спазарени срещу Горещи точки, скандала гръмна, беше потвърден от ЕК, но в БГ никой не му обърна внимание и сега всички си мислят, че бежанци няма да има, ама на Ердоган точно това му е стратегията, а най-лесно ще е да ги пусне през БГ и Гърция, та чакаме да видим Бойчо Банкянски каква глупост ще изтърси, като се изсипят ордите бежанци без национална надежда?!
31
0
 
2
 
! Отговори
,.,.,., преди 4 години
Ми да не се лигавят тези от Арабската лига като смятат,че това е нашествие в арабски земи а да отвърнат подобаващо.Саудитска Арабия за какво се въоръжи до зъби с оръжия от САЩ?
30
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
="Не можем повече да допускаме Израел, Турция или някоя друга страна да извършва агресия над арабска държава или арабски народ", добави Басил.=глупакът още не е осъзнал ,тъкмо израел порстрекава пкк , правят етническа чистка ,разселват араби и туркмени и настаняват кюрди по тези земи ,целта е създаване на голям израел ,навремето даеш нито една атака не бе направила срещу израел ,ами как да направят ,пари оръжия идваха от сащ и израел
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3,5 miliona chujdi grajdani bejanci ot bombite na natovskite generali v Turkiye ne sa li nashestvie v turskata republika? Ami po 3,5 miliona bejanci v Bruxel, Madrid, London, Oslo, Stokholm, Kopenhagen, Amsterdam, Paris, Washington.... kakvo ste sa ?
28
4
 
10
 
! Отговори
Младеж преди 4 години
Турция е престъпническа страна. Би трябвало половината от изток ,, турска територия,,да бъде отстъпена на Кюрдистан. Народ от 40 милиона души ,да си създаде самостоятелно независима държава. В противен случай ще има вечно атентати и убийства на турци на тяхна земя. С насилие нищо не се постига. Благодаря на Русия че ни е освободила от тая *** - турската.
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Азад е доволен от операцията. Казаха го пред медиите публично.Ноооо почти нищо не се чу за това по сиониските медии по света.Така че не разбирам на другите какво им заболя
26
9
 
14
 
! Отговори
Истината преди 4 години
В момента заради петрол се извършва класически геноцид над кюрдския народ,който няма държава!Башибозука трепе жени и деца наред!И за да го направи,Реджеб се съюзи с вековния си враг Русия,де ги е клала като овце 300 години.
25
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Окупирането на 30 км какво ще постигне? Кюрдите ще ги атакуват от вътрешността. Само трябва да им даваме ние и американците достатъчно оръжие. Безопасна зона за бежанците няма да има.
24
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция спасява арабската земя от кюрдите.
23
22
 
12
 
! Отговори
Ozan Arif преди 4 години
Странен свят. Когато страдат други мюсюлмани турците ги закрилят - палестинците (помощи и подкрепа), бежанците. Подслонихме милиони араби, храним ги, образоваме, здравеопазване. И това получаваме в замяна. Ето защо, турците трябва да спрат да се усланят на юммета, тъй като той е разединен - половина е купен от Израел. Турчинът знае, че няма друг приятел от турчин. Затова е силен, затова е бил на три континента, затова е оцелял обграден от врагове. Аллах да пази турчина и да го въздига.
22
3
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Тия от Арабската лига са много ли-гави, та чак хлъзгави. Реват и нищо не правят точно като всички други.
21
2
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Тия от Арабската лига са много ***, та чак хлъзгави. Реват и нищо не правят точно като всички други.
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов да вземе да минира покрай оградата!Малко ли милиони отгладува народа?!Бойко вика,че щели да я бутнат?!Какво платихме ние и на кого?!!!!!Който влезе в България от там донор на органи!!!!!Яяяя ги виж ти?!!!Да бягат да емигрират в мюсулманските държави!
19
2
 
31
 
! Отговори
А защо? преди 4 години
А защо бежанците не бягат в арабските земи, а искат при нас? Те не са бежанци, а завоеватели, които заслужават да срещна пехотни мини и куршуми на границата!
18
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката се вижда и водоноска за подмиване ,вместо ибрик.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де 4 дена слушаме всякакви обобщениея за атаката. Действия? И арабите ли сте посер
16
14
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе не съм фен на турците ама само да попитам: за САЩ може, за Русия може а за Турция не може да водят военни действия в Сирия. Те и САЩ не бяха поканени там ама се самонастаниха.
15
1
 
64
 
! Отговори
точка преди 4 години
Генералният секретар на Арабската лига Ахмед Абул Гаит да прибере в богатите арабски държави всички арабски"бежанци"от Европа защото това е нашествие и агресия в християнските европейски земи.Да си приберат и 3.6те милиона арабски"бежанци" от Турция.Останалото е празни приказки.
14
25
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция е фактор всички ги е страх от нея .
13
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха тия арабелите ше го свитнат Ердо той какво си мисли?!А и на САЩ скача сега като си купи С-400.Диктаторите винаги накрая водят последна отчаяна война и после падат от власт.Най-пресен пример е Садам Хюсеин.Същото го чака и Ердоган.