Божиновска излъгала, че се отказала от BG гражданството си

Цялото й семейство се оказаха български граждани
Обновена: 9 окт 2024 14:12 | 9 окт 2024 14:10, Нели Христова
41
Божиновска излъгала, че се отказала от BG гражданството си
Снимка: БГНЕС

"Министърът на енергетиката на република Северна Македония Саня Божиновска излъга обществото", твърдят от Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ), предава MaxFax.

"Божиновска твърдеше, че се е отказала от българското си гражданство и българския си паспорт, но обществеността в страната разбра от медиите в България, че не само Божиновска все още има българско гражданство, но и цялото й семейство са български граждани", се посочва в съобщението на СДСМ.

Още по темата

"Гражданите не могат да вярват на Божиновска, когато тя крие истината и ги лъже", допълват от СДСМ.

По-рано Саня Божиновска заяви, че се е отказала от българското си гражданство и "без значение какъв паспорт има" тя е македонка.

"Това е точната и прецизна истина. Аз съм родена в Скопие, аз съм македонка и винаги ще бъда македонка. Никой не може и не трябва да оспорва това. Всички останали ехидни коментари, странни въпроси и грешно изтълкувани отговори ще разбера и приема като цена на моя скромен и малък политически опит. Не се върнах у дома, за да участвам в политически игри. Върнах се, за да вложа знанията и опита си в енергетиката като специфична и трудна тема", написа преди дни във Facebook тя.

Припомняме, че през юни месец стана известно, че министърът на енергетиката на Република Северна Македония и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Саня Божиновска е управлявала хърватския офис на компанията Rudnap с български паспорт. Справка в Търговския съд в Загреб на портала "360 градуса" показа, че името на Саня Божиновска се среща на няколко места. На 6.12.2013 г., когато са извършени промени в структурата на фирмата Rudnap, освен името Саня Божиновска е записано, че лицето има ЕГН: 385637**** и паспорт № 3*****, но не на Република Македония, а на Република България. Тя има адрес на местожителство в Белград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от Балкани
Привличаме туристи с веломаршрути край морето
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хора не разбрахте ли че ако имаше истински македонци в Македония вече да сме се разбрали с тях и да си нямаме проблеми но няма а има българи дето не знаят с кой искат да бъдат
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
всички от тези географски ширини са българи
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А тази защо не обясни как се е сдобила с българския си паспорт? Доколкото знам е нужно да ДОКАЖЕШ български произход. хахахаха Макета, не слушайте политиците си. Взимайте Бг-паспорти, докато можете и поне на лично ниво, ако не на държавно ще сте част от ЕС, защото Македония с тези просръбско настроени политици няма да влезе в ЕС и след 10 години. Първо ще чакат Сърбия да влезе, а това я стане, я не. Спасявайте се поединично и толкова.
17
0
 
9
 
! Отговори
Ееее преди 2 седмици
Хвала на такива патриоти като Дамата, хвала
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За да стане български гражданин кой знае какво е написала за баба си и дядо си, семейни реликви е депозирала- писма, дипломи, удостоверения! Всичко това си е истина и тя си знае, но ето това е престъпното в македонизма и сърбокомунизма- излиза, че не може да си българин в Македония, това е престъпление и предателство и прочие наследство на бановината! Може да си египтянин, но българин не! Сигурно имат Египетски народни песни! Тези хора са абсурдни в този си омраза към нас!
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тая съм я е.... преди 20-тина години като учех в Благоевград; викаше ми батко и много викаше. Само дето тогава се казваше Сийка и беше с около 30 кила по-лека.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
да им ги взимат, законно е даже!
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
правят го, за да могат да пътуват свободно и да работят в ЕС, особено за децата си и защото си плащат ни мразят още повече, казваме че са българи а им искаме хиляди евро за български паспорт, един познат каза, че е платил 2 хиляди евро
12
1
 
11
 
! Отговори
ммда преди 2 седмици
а защо това е проблем? Нали Макеттата са много толерантни
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
точно като при нас, петков излъга за гражданството, василев се оказа, че има регистрация само в САЩ, прогласуваха си да могат чужди граждани да стават депутати и да участват в изпълнителната власт, мислеха че го правят за себе си, а всъщност в изборните листи вече има граждани живеещи в Турция, всички работят в полза на Турция, кукувците гласуваха неограничен брой секции, но се увеличиха само в Турция, двойно, не дай Боже да осъмнем някой ден с правителство изцяло с турски граждани
10
1
 
23
 
! Отговори
Валери Божинов преди 2 седмици
Братчетката не е излъгала,просто е измамила.
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз не разбирам защо е нужно на македонски роми да се дава българско гражданство.А и самите македонци-те са някакви болни хора - изпитват неистова омраза към българия но искат гражданство. Ние в България имаме много роми почти 1.5 млн.Защо са ни нужни още хора от република ФЮромия.
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как да не си българка бе, я си виж татарската физиономия
7
1
 
16
 
! Отговори
Питанко преди 2 седмици
А, за останалите 100 000+ "македонци" с български паспорти, кога ще стане въпрос? Или вярваме на преброяването от 2022 г. където като българи бяха записани само 3500+ човека...
6
2
 
27
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 2 седмици
Анулирайте им паспортите и гражданството на всичките и наложете безусловно вето на влизането на тия се.ля.ни в ЕС!
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо ни занимавате с пропаднали българи в РСМ? Ние си имаме достатъчно такива в БГ.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И тука политиците са същите лицемери. Един път лъгала, че е с български произход а после лъже, че не била... кат наш Кире канадецо... Според зависи от кой край кокала е по-тлъст. Политик като политик. То читавите ги е срам и гнус от тая работа.
3
2
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
Скоро ще й трябва и албански паспорт :))))))))))))))))))) И на Мицко също.
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Половината от министрите в правителството на Мицко са с български паспорти и имат имоти я в Банско,я по морето ,я некъде другаде в България ама иначе се дзверят всеки ден по телевизията срещу България...
1
2
 
28
 
! Отговори
Муахаха преди 2 седмици
ама те Сите са Български Граждани - ама не си го Признават!