Вучич: Ще има съвпадение на атаки в Косово и Украйна

Той се представя като Зеленски, новият албански лидер, който ще обедини всички албански земи
2 юли 2023 18:50, Йоана Цонева
82
Вучич: Ще има съвпадение на атаки в Косово и Украйна
Снимка: БГНЕС

Албин Курти планира да организира нова атака срещу сърбите по същото време, когато Киев започне нова атака в контранастъплението, което може да се проведе преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11-12 юли. Това съобщи сръбският президент Александър Вучич.

"Сега очаквам голяма настъпателна операция от Украйна в две посоки – едната в посока Бахмут, а другата, много по-значима – в посока Енергодар и Мелитопол. Мисля, че те имат няколко дузини бригади. Не казвам, че подкрепям някого, просто мисля, че това ще се случи. Разбира се, с огромни жертви", каза Вучич по TV Prva, цитиран от БГНЕС.

"Когато това започне, ще видите настъпателна операция на Курти в Косово. Страхувам се, че терорът ще стане още по-силен. Той се представя като Зеленски, новият албански лидер, който ще обедини всички албански земи", каза Вучич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Байдръд преди 9 месеца
Джендърьи обединявате се и към Албания, ще ви посрещнат с охота и още нещо.
46
1
 
0
 
! Отговори
Киро парцала преди 9 месеца
Нека да ги подкрепим, Киро ти си наред.. Ленче, а дали ще родиш момченце? ТъгареФ да тръгва..
45
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Приятелят на Путин доста се е подплашил. Путин не признава съществуването на Украйна, а Вучич съществуването на Косово. Вучич явно е планирал да нападне Косово и описва някакви сценарии които се въртят в главите на сръбските шовинисти. Късия не може да преживее разпада на СССР а дългия разпада на Югославия. Краят и на двамата е ясен ще изядат боя и ще се примирят с реалностите.
44
4
 
4
 
! Отговори
Мда преди 9 месеца
Ужас запада унищожи балканите
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вучич прави нискоразрядни сравнения в типичен сръПски стил.
42
14
 
12
 
! Отговори
хей вучич преди 9 месеца
малко ви беше от братята американци.
41
0
 
4
 
! Отговори
Абе преди 9 месеца
Я си оправете заглавието !
40
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
НАТО отново ще смачка Сърбия
39
14
 
18
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
До Анонимен Според русофилите България не съществува, ние сме измислени от некой СССРски секретар, както още Украйна, Казакстан и други държави. Същите индивиди не могат да спят без да знаят цената на краставицата във Вашингтон, и веят руското знаме на Шипка.
38
19
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вучка, проблемът ви на сърбите е, че сте шовинисти и направихте куп бели на Балканите. Седете мирни и няма да има проблеми.
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много странни коментари под темата. Има няма всичко се върти около Русия. Едните я подкрепят другите я хокат, а акценрта на тази тема е върху Косово и Сърбия. Само не разбрах покрепящите Русия, подкрепят ли и събите? Само да не забравяме, че преди всичко сме българия.
36
1
 
8
 
! Отговори
ЧобанинО 46 преди 9 месеца
Научи се да пишеш грамотно, генОцид е думата, която си чул някъде, ама е съмнително дали знаеш какво точно означава, аман от слънчасали софиянци ...
35
1
 
12
 
! Отговори
До 46 преди 9 месеца
До Анонимен 46 В главата ти е абсолютна каша. Говорим за незаконното анексиране на територии в 21-и век, което е недопустимо по международните правила, закони и просто нормалната логика. Какви индианци, какви легални руски земи?
34
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 47-миЯ аз да те питам, дали сибирските народи, народите в поволжието и прочие са си дали съгласието да са под руски флаг? Да си чувалал нещо за чеченският генуцид извършен от руснаците през XIX век? Българите на р. Кама искат своя държава още през 1922г. Съветите насилсвено ги преименуваха на Република Татарстан.
33
0
 
8
 
! Отговори
До 30 преди 9 месеца
До Анонимен 30 Дано поне сам си разбрал какви глупости и нелепости надраска. Но конкретно по въпроса - Русия не е подписала никакъв документ отменящ действието на документ от 1994г, в който признава териториалната цялост на Украйна в нейните граници от 1991г.
32
6
 
2
 
! Отговори
слаФянските мелези преди 9 месеца
са монголо татари
31
15
 
9
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 9 месеца
Не забравяйте, че руски етнос НЕ съществува
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Реално историята на Русия започва от Киевска Рус. Те приемат християнството и писмеността от България. Там е аристокрацията. После на по-късен етап става обединението с Московското княжество. И едното и другото са "рускии княжества", това е факт. Но то е като все едно аналогично да имаш две тюркски държави. Аз се сещам за повече - Турция, Казахстан, Киргизстан, Туркменистан, други. Даже и в Якутия в състава на Руската Федерация днес говорят на тюркски. Това значи ли, че руснаците са турци? Хахах
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вучич какви глупости говориш, терористите си правят пучове в Русията.
28
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"в конкретния случаи Русия много приятелски е подарила на Украйна територия и независимост" -- Аз не разбирам как някой ти "подарява" нещо, което си е твое. Киевска Рус съществува доста преди Московска Рус. И това, че днес Московията е по-голяма по територия, не означава, че тя подарява. Ами разглеждай го за секунда по тоя начин, че Украина е подарила на Русия независимост, като решава да са две отделни държави, а не едно цяло, хахахах. Де факто е така.