Българите масово тръгват към Бяло море за предстоящите празници

Гърция открива туристическия сезон на 1 май
28 апр 2023 07:10, Анисия Иванова
137
Българите масово тръгват към Бяло море за предстоящите празници

Благоевградчани, жители на региона и столичани масово планират да прекарат предстоящите празнични дни около 1 и 6 май в Гърция. Затова и много семейства събират почивните дни с отпуски, за да открият летния сезон на Бяло море. В Гърция по традиция това стана на 1 май.

Цените в момента на къщите и хотелските бази в Северна Гърция са по-ниски и вървят от 50 до 60 евро на вечер.

Но в южната ни съседка има повишение на цените - между 10% и 30%. За активния сезон в курортите Неа Врасна, Ставрос, Неа Парамос, Паралия Орфинио резервациите вървят още от февруари, цените почват от 100 евро на вечер и стигат до 300 евро в зависимост коя дата и колко спални има имотът.

Повечето от новоизградените къщи и хотели край морската ивица край Бяло море са български. Нашенци са се превърнали в основни инвеститори в Северна Гърция, пише Труд.

Гърция очаква рекордна туристическа година. Индикациите и ранните резервациите показват, че южната ни съседка ще е предпочитана дестинация за българите. Тя има толкова посещаемост, колкото всички останали в региона.

За майските празници почти всичко е разпродадено, някои ще пътуват с автобус, други с личен транспорт или чартър. Лятото също ще бъде предпочитана дестинация въпреки завишените цени, съобщиха от туристическия бранш.

"Културният туризъм също е обект на голям интерес. Пълнят се местата 2-3 месеца напред. Една вила в Халкидики на вечер излиза от 200 евро - с 2-3 спални. Не на първа линия. Има и по 2000. Олимпийската ривиера е предпочитана дестинация, но островите Корфу и Крит също се продават. Круизите, които тръгват от Атина, също са страшно популярни. Най-евтиният е 1600 лева на човек", посочиха от бранша.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: празницитуризъмГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
7
 
! Отговори
До 42 преди 1 година
Нека да се въведе ве, скъпа! Така вие обърканите също няма да излизате от третополовата ви западнала столица.
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За последно на Бяло море бях през 2008-***. Сега се чудя как да изкарам месеца докато цените ПАДАТ, инфлацията се СВИВА, повтарям, СВИВА и едни благи хора по новините ми разправят че никога не съм живял по-добре.
33
2
 
9
 
! Отговори
Насакото Яката преди 1 година
и после бедни били. айде холан.
32
11
 
8
 
! Отговори
Глобалният Елит преди 1 година
Да намалим провинциалното население на София да въведем Софийско Жителство като през соца.Най умното нещо което е измислил Бай Тошо наркомана.
31
6
 
27
 
! Отговори
Магелан преди 1 година
Ало журналисчетата спрете се малко да пишете глупости.Какво Бяло море какви пет лева?Повечето българи се чудят как да изкарат месеца с тези мизерни заплати а те ми пишат за шепа софиянци който решили за 2дни да отидат до най близкия гръцки град на Бяло море?
30
4
 
5
 
! Отговори
балкански козар преди 1 година
Веднага се гласиме со стадото и ке одиме на почивка у Греко . Може и отстъпка да ни направят ако пусна някои от н адарените пр ъчове на стадото за собственничките на хотели.
29
5
 
8
 
! Отговори
Ми не преди 1 година
Не става за плаж! И не си струва парите.
28
0
 
14
 
! Отговори
А ха преди 1 година
Обичам ЗЕЛЕНО, Не градено!!!
27
2
 
14
 
! Отговори
Не преди 1 година
На село и сред БГ природа е Чудно Хубаво!!! Не заменям за хладно приморие, пък било то и бяло!
26
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е къв ще го дирят при 20 градуса, не ги разбирам!? Нито има някакво смислено забавление в северна Гърция, нито може да се разходиш особено край морето, нито става за плаж в началото на май. При хубаво време с мъка издържам 5-6 дни ако става за плаж.
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво масово бе, няколко хиляди човека, а милиони си тръгват към родните села
24
3
 
10
 
! Отговори
ПолитическиЗатворник преди 1 година
До 22 Прав си ама само че големия папур го ядът след всички избори и вярват че нещо ще променят към по добро в тази държава на мафията.А когато дойде време да си защитават правата да покажат че не са нищо по малко от европейците ше ходят по Гърция по на м си п тката.Те си мислят че като вземат 1500-600 лв заплата са добре че никой Неможе да ги бутне а невиждан че са ги бутнали отдавна в мизерията.Дълговете и безнадежността.Сега след ремонта на ремонта на жълтите павета тъкмо са им удобни за
23
7
 
5
 
! Отговори
Мии преди 1 година
Явно обичат земетресения. З пъти ходих - и трите пъти ме тресе.
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предпочитам да си отида на вилата,малко гърбуч защото сме само седящо положение на работа,отколкото да лежа по плажовете.Разходка в гората и връзка с природата.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ще ходя при хотелиер ган4аков в един петзвезден кимизарниk. Щяло да доизяждаме олинклузива от новогодишната нощ,на 2021,че от 22 и 23 са още пресни, тях догодина.
20
2
 
17
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Нормално в началото на май да се ходи в Гърция. Нашето море е все още студено.
19
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Криза ли? Бедни ли? Българинът се напълни с пари, 300 000 Евро за панелни апартаменти бедност ли ви се струва? И само почивки и круизи, за работа никой не говори. Ще има голямо буум скоро, няма начин, бай *** изобрети 'перпетуум мобиле'
18
3
 
16
 
! Отговори
Мармарис преди 1 година
До 17 Какво чуство?Никой не е длъжен да си дава парите от фалшив патриотизъм.Да храниш дърти мутри и ченгесари там с хотелите.Аз в Бг та море в тази гнусна мизерия съм решил да те ходя В Турция е по хубаво и от Гърция даже.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдаа, а трябва да ходят на протести, защото сега им решават съдбата. Мъка, оскотя народа и накрая ще яде големия папУР.
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че са Бойко, Киро и Гълъб да ви повишат стандарта на живот и да почивате като хора.