Българите масово тръгват към Бяло море за предстоящите празници

Гърция открива туристическия сезон на 1 май
28 апр 2023 07:10, Анисия Иванова
137
Българите масово тръгват към Бяло море за предстоящите празници

Благоевградчани, жители на региона и столичани масово планират да прекарат предстоящите празнични дни около 1 и 6 май в Гърция. Затова и много семейства събират почивните дни с отпуски, за да открият летния сезон на Бяло море. В Гърция по традиция това стана на 1 май.

Цените в момента на къщите и хотелските бази в Северна Гърция са по-ниски и вървят от 50 до 60 евро на вечер.

Но в южната ни съседка има повишение на цените - между 10% и 30%. За активния сезон в курортите Неа Врасна, Ставрос, Неа Парамос, Паралия Орфинио резервациите вървят още от февруари, цените почват от 100 евро на вечер и стигат до 300 евро в зависимост коя дата и колко спални има имотът.

Повечето от новоизградените къщи и хотели край морската ивица край Бяло море са български. Нашенци са се превърнали в основни инвеститори в Северна Гърция, пише Труд.

Гърция очаква рекордна туристическа година. Индикациите и ранните резервациите показват, че южната ни съседка ще е предпочитана дестинация за българите. Тя има толкова посещаемост, колкото всички останали в региона.

За майските празници почти всичко е разпродадено, някои ще пътуват с автобус, други с личен транспорт или чартър. Лятото също ще бъде предпочитана дестинация въпреки завишените цени, съобщиха от туристическия бранш.

"Културният туризъм също е обект на голям интерес. Пълнят се местата 2-3 месеца напред. Една вила в Халкидики на вечер излиза от 200 евро - с 2-3 спални. Не на първа линия. Има и по 2000. Олимпийската ривиера е предпочитана дестинация, но островите Корфу и Крит също се продават. Круизите, които тръгват от Атина, също са страшно популярни. Най-евтиният е 1600 лева на човек", посочиха от бранша.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: празницитуризъмГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
4
 
3
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
Най-много *** има в София. Факт.
94
7
 
5
 
! Отговори
Ваньо преди 1 година
Кво пишете тука ве шопелпомашки селджуци невидели, всичките станахте големите европейци, ами и акъл давате, най-големите скъсаняци в Европа.
93
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е за кво беше тоя вой за инфлации , кризи , бедност и тнт , тогава ?!? Как се ходи на море в гърция ко си беден ?!?БГ-тата са големи лицемери , значи !
92
1
 
2
 
! Отговори
Венко преди 1 година
На където народа,там и Бат Венко.
91
2
 
16
 
! Отговори
Морски Летовник преди 1 година
Ако имате деца,за предпочитане е Бяло Море.Шансът от удавяне е в пъти по нисък от колкото на Черно Море.Това е заради високата соленст на водата.Европейски шампиони по плуване са го казали.Не аз.В Черно Море направо потъваш,сакаш си в язовир,докато на Бялото стоиш като коркова тапа отгоре на повърхноста.който е ходил там,знае за какво иде реч.Случаите на удавяне там са в пъти по-редки на глава от летуващите.
90
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Погърчени като помака Плювню... кои българи са се затичали към "Бяло море"???
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бедни хора, кво да прайш
88
4
 
10
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Възраждане призовава своите симпатизанти да почиват в Крим
87
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От толкова много българи на Бяло море си стана Черно.
86
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските чиновници масово тръгват към бяло море а частника не ги пуска робите .
85
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Камчия бунгалата от 95 лв на ден станаха 160 лв на ден, вътре не е пипнато, мебели от соц. времето, непочистено и захабено, после ходи на нашето море, алчни търгаши!
84
2
 
27
 
! Отговори
истина преди 1 година
Който е посетил веднъж Гърция НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ОТИДЕ НА БЪЛГАРСКОТО ОТРОВНО ЧЕРНО МОРЕ.
83
11
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
При тази БЕДНОТИЯ какво море нали Борисов за 12 години ни бе довел до просешка тояга според умните/Ристе/,красивите /Ачо/ лъжливите /Киро/,крадливите/АсАн/ нима те за нула време ни направиха богати?
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В света има няколко бели морета.
81
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"дето не могат да си позволят, например Малдивите" --- Ти ако беше ходил някога на Малдивите, нямаше да ги даваш за пример. Хубаво е, но не е кой знае какво.
80
11
 
8
 
! Отговори
ллоли преди 1 година
ОФ, всяка година, като се зададе лятото, и се почва - Гърция,Турция, ще рече човек че цяла България е на море в тези дестинации. А то са само едни и същи, по-заможни хора, дето не могат да си позволят, например Малдивите, но на всяка цена трябва да си задоволят суетата и да се похвалят, как били на море в Гърция.
79
0
 
3
 
! Отговори
bbb преди 1 година
До анонимен 79 - В Пловдив е същото....
78
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само бачи Бойко не ходи на почивка, за да може вие да сте добре.
77
2
 
34
 
! Отговори
ЩЕ ПОЧИВАМ преди 1 година
На нашето море когато съборят незаконните строежи, когато възтановят дюните, когато изгонят ''бразилците'' с царевицата, когато осъдят измамните хотелиери и ресторантьори. А ДО ТОГАВА В ГЪРЦИЯ.
76
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали щяхме да почиваме на Черноморието, понеже в Гърция било скъпо? Уточнете се, че да знаем какво да правим!