Българите масово тръгват към Бяло море за предстоящите празници

Гърция открива туристическия сезон на 1 май
28 апр 2023 07:10, Анисия Иванова
137
Българите масово тръгват към Бяло море за предстоящите празници

Благоевградчани, жители на региона и столичани масово планират да прекарат предстоящите празнични дни около 1 и 6 май в Гърция. Затова и много семейства събират почивните дни с отпуски, за да открият летния сезон на Бяло море. В Гърция по традиция това стана на 1 май.

Цените в момента на къщите и хотелските бази в Северна Гърция са по-ниски и вървят от 50 до 60 евро на вечер.

Но в южната ни съседка има повишение на цените - между 10% и 30%. За активния сезон в курортите Неа Врасна, Ставрос, Неа Парамос, Паралия Орфинио резервациите вървят още от февруари, цените почват от 100 евро на вечер и стигат до 300 евро в зависимост коя дата и колко спални има имотът.

Повечето от новоизградените къщи и хотели край морската ивица край Бяло море са български. Нашенци са се превърнали в основни инвеститори в Северна Гърция, пише Труд.

Гърция очаква рекордна туристическа година. Индикациите и ранните резервациите показват, че южната ни съседка ще е предпочитана дестинация за българите. Тя има толкова посещаемост, колкото всички останали в региона.

За майските празници почти всичко е разпродадено, някои ще пътуват с автобус, други с личен транспорт или чартър. Лятото също ще бъде предпочитана дестинация въпреки завишените цени, съобщиха от туристическия бранш.

"Културният туризъм също е обект на голям интерес. Пълнят се местата 2-3 месеца напред. Една вила в Халкидики на вечер излиза от 200 евро - с 2-3 спални. Не на първа линия. Има и по 2000. Олимпийската ривиера е предпочитана дестинация, но островите Корфу и Крит също се продават. Круизите, които тръгват от Атина, също са страшно популярни. Най-евтиният е 1600 лева на човек", посочиха от бранша.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: празницитуризъмГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Черно море е езеро .Река Дунав е отводния канал на Европа
114
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредния бълвоч на този смешен сайт ! 50 хиляди богати били "масово" !
113
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати туристите с пълните коли с промоциите.Нормален грък отдавна не стъпва вече там .
112
2
 
9
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Как бе, нали последните 15 години ви докараха до просешка тояга?!? От де имате пари за почивка на Гърция през май, че и през Юли и през Август?!? Нали сте бедни всички бре?!? Че пари и за по две три почивки на ски курорти през зимата! Великден в Сърбия и Харватия!По груби сметки сретностатистическия българин има 4-5 почивки в чужбина на година!!!!Доста повече от средностатистическия западняк!*** иначе голям рев че сте бедни!!!
111
0
 
1
 
! Отговори
побългаряваме го! преди 1 година
До 177 Факт!
110
1
 
2
 
! Отговори
Спиро преди 1 година
До ТРЪГВАТ СОФИЯНЦИ+""Вчера направиха и опит да си гласуват безплатни карти за библиотеката!
109
3
 
8
 
! Отговори
Стабилни преди 1 година
Българите нали ревяха , че нямат пари . Инфлацията ги изяла , пък то .... :)
108
3
 
12
 
! Отговори
177 преди 1 година
Проблема с Гърция е че на някои места има твърде много българи. Там все повече започва да прилича на българските курорти на Черно море. Като пример мога да дам Неа Перамос. Миналото лято бях там една вечер и се ужасих. Все едно си в България. Пълна лудница. Презастроено, пренаселено,никакъв ред, няма къде да паркираш. Ако видиш някой да е паркирал като индианец, няма нужда да гледаш регистрацията, българин е сто процента.
107
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е с нашите мутротиери. Изгониха питомното и сега ще гонят дивото. Скоро даже и пияни англичани няма да има. То така се върти хотелиерски бизнес. Със смукане на пари срещу услуга, която я няма. И в Сомалия сигурно ще се държат по-нормално с туристите. И какво стана? Кой ми СPА в гащите? На морето си и няма рибена чорба. Всякакви глупости, но не и рибена чорба. Пици, мекици, каквото се сетиш, ама няма морска кухня. Една цаца ти я купуват замразена от магазина. Какви туристи чакат тия?
106
5
 
7
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
За българите е ясно, че тръгват към Бяло море, а българките накъде тръгват. Този български език и неговите множестнети числа са си доста трудни за журналистките. Те си знаят само единственото. Аз пък ще ходя не на Бялото, а на Черното. Но пък, няма да ви кажа кога ! Честита 2023 г. на българските финансисти и икономисти от УНСС. Специални поздрави за тези, които трябвада гласуват бюджета. Между 6,4% и 3% от БВП си има разлика за милиарди. ПЕЧЕНА КОКОШКА.
105
6
 
12
 
! Отговори
ТРЪГВАТ СОФИЯНЦИ преди 1 година
НАЙ-ВЕЧЕ С ОГРОМНИТЕ ЗАПЛАТИ и БЕЗПЛАТНОТО ПАРНО
104
9
 
9
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Разбирам че центъра на вселената е София, само че Букурещ е 2 пъти колкото София и само на 200-250 км от черноморието, а Румъния е 4-ри пъти по-голяма от Бг, вече със много по развита икономика и много по-голям стандарт на живот. Само румънците препълват черноморието за другите от Западна Европа които традиционно идват не говорим. Пък вие си злорадствайте и плюйте ходете с макетата и сръбете в Северна Гърция.
103
3
 
6
 
! Отговори
onzi преди 1 година
До ЯЯЯЯЕ като си смотан и не знаеш къде да ходиш ! Вечеря в Гърция ми е средно 25 евро за двама и при това с узо 200 грама ! *** !
102
6
 
17
 
! Отговори
ЯЯЯЯ преди 1 година
Масово друг път. В Гърция ходят богатите или фукарите, които пълнят багажници в Лидъл и си купуват по едно фрапе на ден. Скъпо е, миналото лято бях. Нищо особено - бахме в Ханиоти. Лудница от сърби и макета, плажа по-скоро никакъв, в заведенията - ако седнеш с риба, салати и напитки за 3 човека - бауууууу. Хотела средна хубост, към смотан, а уж беше 4 звезди. Ще пропусна няколко години. 4 бона за 8 дена дадохме /възрастен и две деца/ и това никак не ми се вижда нормално.
101
11
 
7
 
! Отговори
Слънчо преди 1 година
Колкото и да се пукате от яд, през сезона черноморието е фраш.
100
8
 
3
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Тука комплексарите най-вече т.н. софиянци в повече, между другото който не става за нищо отива в София, си избиват коплексарщината нормално като плюе по другите.
99
3
 
2
 
! Отговори
Петров преди 1 година
До 103. 104 ти го обясни, само посочи кое е по-евтино и същите замразени продукти като в нашите магазини, не те знам от кои селия си, ама сигурно гърчуля само на тебе ти го приколва сутринта.
98
6
 
5
 
! Отговори
Уйович преди 1 година
Гражданино, който си изхвърляш *** на края на селото, простотията ти личи, недей да плюеш. Такива които ги разправят че не ходят на българското черноморие, лично съм ги виждал и после обясняват, ама познати пък то по евтинко.
97
3
 
10
 
! Отговори
До Петров преди 1 година
Дисаги, ама в обратна посока. Нямам познат, който да влачи храна натам, при положение, че там е по-качествена и на същите цени, ако не и по-евтина (за рибата).
96
6
 
4
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Айде дисаги туризма почна.