Прочутият Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

След обвиненията актьорът шест години не е работил
26 юли 2024 11:37, Елка Василева
18
Прочутият Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом
Снимка: архив, БГНЕС

"Отменен" от Холивуд, все още тачен на места в Европа, потънал в дългове, а вече и без дом - така Кевин Спейси, някога един от най-изявените и обичани актьори в Меката на киното и двукратен носител на награда "Оскар", посреща днес своята 65-годишнина.

В навечерието на рождения ден на актьора, който ще бъде запомнен с отличените си с водещи награди изпълнения в продукции като "Обичайните заподозрени", "Американски прелести" и "Къща от карти", в. "Балтимор сън" съобщи, че домът му е продаден на публичен търг за 3,5 милиона щатски долара.

Продажбата на къщата на брега на Балтимор, която струва над 5 милиона щатски долара и е наричана "най-необикновената" в града, беше обявена в четвъртък, 25 юли.

Местни издания припомнят, че фирма за събиране на дългове се опитва да наложи запор върху дома на Спейси и да го продаде в продължение на повече от две години. Два насрочени по-рано търга вече бяха отменени.

Когато съобщиха за публичната продажба, местни издания коментираха, че времето на Кевин Спейси да спаси къщата си изтича.

Актьорът рядко може да бъде видян в Балтимор, въпреки че понякога хората го разпознават, докато разхожда кучето си или вечеря в местен хотел. Веднъж той излиза на сцената без предупреждение, за да пее в балтиморския джаз клуб "Кийстоун Корнър".

Миналия месец Спейси разкри публично, че има дългове за милиони долари, не може да плаща сметките си и мести вещите си на склад. По време на "сълзливо" интервю с британския телевизионен водещ Пиърс Морган актьорът рухна, когато обсъждаше търга и дълговете си.

Той каза на Морган, че дължи много милиони и че е обмислял да подаде молба за банкрут.

Месечните вноски по ипотеката на Спейси са възлизали на около 20 000 долара според съдебни документи. Той обаче е изостанал с плащанията, след като е бил уволнен от хитовия сериал "Къща от карти" и съден в Манхатън по обвинения в сексуално посегателство над 14-годишен през 80-те години на миналия век. Съдебните заседатели подкрепиха Кевин Спейси по делото.

Девет месеца след това решение актьорът беше оправдан и в Лондон по девет обвинения за сексуално посегателство. Спейси каза пред съдебните заседатели в британската столица, че не е работил в продължение на шест години, откакто през 2017 г. бяха отправени първите обвинения срещу него.

През тази година беше излъчен и документален сериал от два епизода за актьора, озаглавен "Спейси без маска" и изследващ поведението му в продължение на десетилетия. Спейси отвърна на удара в интернет, като написа, че е поискал от създателите на продукцията да му дадат повече от 7 дни, за да отговори на обвиненията, отправени срещу него преди 48 години.  

Междувременно звезди като Шарън Стоун и Лиъм Нийсън се изказаха в защита на Кевин Спейси.

Въпреки че измина близо година, откакто беше оправдан във Великобритания, двукратният носител на "Оскар" публично призна, че кариерата му все още е в застой.

Двата му самотни проекта, излезли на екран през последните 12 месеца - "Контрол" и "Peter Five Eight" - нискобюджетни независими филми, които нямат нищо общо със звездните му изпълнения, преди блестящата му 40-годишна кариера да се сгромоляса, останаха почти незабелязани. В "Контрол" има само гласова роля.

Въпреки че все още е най-известният актьор, който беше ефективно "отменен" от Холивуд след движението #Аз също, Кевин Спейси продължава да бъде тачен в Европа.

На 21 юли в историческия италиански град Таормина в Сицилия актьорът излезе на сцената на древен римски театър с 4000 места, за да получи приза "Нации". Почетното отличие е учредено през 1970 г. и преди това е било връчвано на личности като Уди Алън, Абел Ферара, Клаудия Кардинале, Жерар Депардийо, Ф. Мъри Ейбрахам.

Предната вечер в не толкова внушителна обстановка Кевин Спейси беше отличен с приз за най-добър трилър за "Контрол" на второто издание на наградите за независимо кино във Фолкстоун, Великобритания.

По-рано през месеца Спейси беше почетен гост на филмовия фестивал "Златна кайсия" в арменската столица Ереван, където получи специална награда на вечерта на откриването, проведе майсторски клас по актьорско майсторство и беше приветстван в препълнена зала с фенове. Във видеоклипове в социалните мрежи се вижда как той получава бурни овации и подаръци от публиката, както и благодарности, че е посетил страната.
(Елена Христова, БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Извънземен преди 1 месец
Да уточним че Спейси не крие че е хомо и всички които го обвиниха бяха мъже. Когато стигнеш определене ниво е лесно да злоупотребяваш с влияние. Не всичко е от завист, причини може да са отмъщение за това което е причинил.
15
0
 
5
 
! Отговори
До 13 преди 1 месец
Да, така е - трудно се доказват, но лесно се повдигат обвинения. Всеки, който някога е работил с известен актьор, може да повдигне обвинения в сексуално посегателство. Презумцията за невинност не съществува - в момента, в който ти повдигнат обвинения всички те гледат като чумав и те сочат с пръст. Ако те оправдаят, същите тези хора само ще вдигнат рамене и ще кажат "е, к'во толкова?", а това , че са съсипали живота на човека няма значение.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За тъмното минало на известния на Днес П.Трътката никой не говори!
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре, че все пак се намират колеги да го подкрепят. Иначе сексуални посегателства с давност 30-40 години трудно се доказват.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Навъдиха се много "актриси с късни спомени от миналото". Сега решили да поизточат някое и друго доларче. Ама то холивудските актриски били големи пуританки бе.
11
0
 
26
 
! Отговори
Рендето преди 1 месец
За огромно съжаление, съсипаха кариерата на един наистина много талантлив актьор, за разлика от Холивудските дрогирани еднодневки!!!
10
0
 
26
 
! Отговори
Шпек Салам Народен преди 1 месец
Брей,то не остана филмова звезда без обвинение в сексуално посегателство.Явно е доходен бизнес.
9
1
 
13
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До До 1...4 Какви неустойки, бе л***хман. Той е оправдан по всички обвинения. Такива като теб жив човек ще закопаят.
8
1
 
4
 
! Отговори
Пепи преди 1 месец
Всички тия звезди имат план а и план б . Сметки в чужбина . Имоти в държави дето не ги конфискуват . А той ако има да дава 8 милиона за имота а имота е 3 милиона - за какво да ги плаща .
7
0
 
15
 
! Отговори
Брокер преди 1 месец
Може да си купи двустаен в Дружба 2 за 120 000 евро
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направо ще се разплача!
5
0
 
18
 
! Отговори
46 преди 1 месец
През 1946 година , Спейси ме опипа по чатала ,искам обещетение от 5млн.долара, да му е за урок
4
11
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Тези 3.5М не са му стигнали да покрие и половината от данаците си, а да не говорим за неустойките по делата срещу него. Но така е, кога се възползваше от положението си и ибъ всичко що носи пола не му беше зле.
3
1
 
10
 
! Отговори
Имп Маврикий преди 1 месец
Понякога пътят от лукса до казаните е много кратък и болезнен!
2
0
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 1 месец
Първо прочети статията и след това се изхождай с коментари - фирма събирач на дългове продава къщата. Затънал е в дългове, на запад такива хора обявяват фалит и държавата им запорира имуществото като в същото време опрощават дълговете на длъжниците. Дълговете им се изкупуват от фирми събирачи на дългове, които правят пари с продажба на имущество. Не е някаква рядкост за щатите - Уил Смит е бил фалирал като рапър в началото на кариерата си като Фреш Принс
1
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаха. И аз искам да съм без дом, но с 3.5 милиона долара в джоба от продажбата на къщата си.