Как да ограничим месечните разходи?

Планирайте ваканциите си
13 юни 2024 09:13, Михаела Лазарова
12
Как да ограничим месечните разходи?
Снимка: Istock

Инфлацията се отразява на всеки. На някои хора повече, на други – по-малко. Ако сте от тези, които усещат, че доходите им сякаш не са достатъчни, може би трябва да направите ревизия на разходите си. Ще ви дадем няколко идеи, които може да ви помогнат да ограничите разходите, без да се лишавате от любими и важни неща от ежедневието.

Пазарувайте със списък

Това не само ви пести ценно време, но и ви предпазва от излишни харчове. Преди да отидете до магазина или пък да отворите любимия си сайт за онлайн пазаруване, направете си точен списък с продуктите, които ви трябват. Това ще ограничи излишните разходи и ще ви предпази от покупка на храни и напитки, които само изкушават, но нямат висока хранителна стойност.

Ограничете консумацията на бутилирана вода

По-добре инвестирайте в система за филтрация на водата и използвайте бутилки за многократна употреба. Освен че ще намалите разходите, които давате за бутилирана вода, ще ограничите употребата на пластмаса.

Използвайте всички продукти в хладилника

Голяма част от разходите в едно домакинство са за купуване на хранителни продукти. А не малка част от тях отиват в кофата за боклук, защото не я използваме достатъчно ефективно. Освен че изхвърляме храна в свят, в който има милиони гладуващи хора, все едно изхвърляме и парите си в кофата.

В рубриката на Az-jenata.bg „Готварство“ ще откриете множество разнообразни рецепти, които ще ви помогнат да употребите всички налични продукти. Така хем ще спестите средства, хем ще приготвите нови вкусни ястия за цялото семейство. Дори и обелките от морков и картоф биха могли да се превърнат във вкусен чипс, вместо да отидат в коша за отпадъци.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от За да се разбираме
Комплименти, с които ще покорите мъжкото сърце
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Т преди 4 дни
Ще пробвам да имам дни в които не харча. Тоя месец уж нямаше да купувам техника но прецаках 4 хил лева. Това е моята графа безотчетни пари. Бих добавил да ремонтирате строшените уреди, по-евтино е.
11
0
 
2
 
! Отговори
i'm-дртиУАЙТBoY преди 5 дни
Знам, че всичко е въпрос на стил, подход и ежедневна преценка, за да се подобри поне малко разходната част на дом.и личния бюджет, но при наличието на кола & жена, респ. скъпарски устроено миловидно гадже винаги последната пИчели съревнованието за обема на изразходваните ср-ва, така че с оглед запазване мира в сем-то, редно е мъжът да се съобразява с високо поставените изисквания на либимата МУ 1/2-ка,след което се чуди защо портфейлът МУ е така добре изпразнен от тъй необходимото му съдържание
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ако искате вярвайте , но личните ми разходи не са кой знае колко големи , обаче сметките , децата , жената , колата и отиде коня у ряката .Ако с и ергенче , може и да контролираш разходите
9
1
 
6
 
! Отговори
Хмм преди 5 дни
Като си увеличиш приходите - това означава, че ще работиш повече и няма да имаш време за харчене по кафета и ресторанти
8
0
 
9
 
! Отговори
Дарете за Украйна преди 5 дни
Ако ядете по-малко, ще намалите и месечните разходи за тоалетна хартия.
7
0
 
4
 
! Отговори
селянин преди 5 дни
ами работете 24/7 бе будали ного е лесно
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Спрете да купувате на жена си всякакви там обувки и дрехи , и без друго вече няма място в гардероба . Спрете да ходите всяка година в Гърция , какво му е на Приморско ?
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
1) Постоянно спиш! 2) 4 пъти през седмицата се храниш през деня за да не използуваш ток! 4) По 3 дни гладуване, за здраве, всяка седмица 3) Отиваш при съседа и му казваш, че си жаден и той ти дава една стомна вода! 5) Излизаш на улицата, клякаш и си подаваш ръката, някой да ти вложи в нея стотинки.
4
3
 
19
 
! Отговори
Политик преди 5 дни
Икономията е майка на мизерията
3
0
 
9
 
! Отговори
до 1, какво е това преди 5 дни
разточителство?! Максимум веднъж седмично! :D
2
3
 
11
 
! Отговори
отдавна казано преди 5 дни
Искаш ли да имаш - стискай !!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Яж 1 път на ден :)))