Как да отслабнете след 40-те: 11 начина

И как да изградите повече мускулна маса
16 юни 2024 11:30, Дарена Найденова
11
Как да отслабнете след 40-те: 11 начина
Снимка: iStock

Навършването на 40 години може да бъде овластяващо преживяване. Това е началото на ново десетилетие и още една възможност да станете по-силни и по-здрави от всякога. Въпреки това, когато става въпрос за отслабване след 40, може да е трудно да постигнете напредък поради естествените промени, през които тялото ви преминава.

От една страна, вие естествено губите мускулна маса през 40-те си години, което може да промени състава на тялото ви. Наличието на повече мускулна маса повишава метаболизма ви, така че тялото да изгаря повече калории. Ако губите мускули, метаболизмът ще се забави, изразходвате по-малко калории и загубата на тегло може да стане по-голямо предизвикателство.

Ето защо, ако сте на 40 години, един от най-ефектните начини за бързо стартиране на процеса на отслабване е развитието и поддържането на мускулна маса. Хидратацията, навиците на сън и други промени в начина на живот също играят важна роля. Но как точно да влезете във форма след 40? Ние ви даваме няколко ценни съвета как да го направите безопасно и устойчиво.

11 начина да отслабнете след навлизане в 40-те си години

1. Започнете бавно и стабилно

Ако се опитвате да отслабнете след навлизането в 40-те си години, може да се почувствате принудени да се ангажирате с интензивна фитнес рутина. Въпреки това, има много безопасни и практични начини да започнете последователна практика на движение у дома. Упражнения като високи колене, страничен напад или джъмпинг джакс са кардио-базирани движения, които могат да ви помогнат да започнете своето пътешествие към по-здравословен живот.

Цялата статия можете да  прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: след 40-те
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 17 – 23 юни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
с дашни моми преди 1 седмица
да се опитвате да отслабнете след навлизането в 60-те си години
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
6, ти може би и да си на края на активния си живот, обаче ние излизаме, пътуваме, събираме се и сме доста активни.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички изкуствени упражнения тип фитнес ви скъсяват живота. Човек, както и всяко животно, живее опеделен брой вдишвания и/ удари на сърцето. Съществата, на които сърцето им бие много бързо, съответно живеят много малко. Ако искате здраве и пълноценен живот, трябва да се упражнявате за бавно и пълно (не обичайното повърхностно) дишане плюс фактори на храната (най-общо),защото убиете ли полезната флора в червата,(чрез пакетирани храни) използвате ли си т-клетките като млад, след 50 сте жив загинал
7
2
 
2
 
! Отговори
do iwan преди 1 седмица
Иване, не си прав. На по толкова са ми децата ;) Е, не общуваме много-много, но поне внуците си гледаме на скайпа. Помня преди време дочут разговор: - Тоя дъртак на 34 и ще ме сваля. Ако не си превалил тая възраст-скоро ще я докараш. Жив и здрав!
6
13
 
3
 
! Отговори
Иван преди 1 седмица
За какво ти е? На 40 си в края на активния си живот и вече ставаш невидим за останалите. Никой не общува с 40 годишни лелки и чичаци. То вече внуци чакаш.
5
0
 
5
 
! Отговори
програмист преди 1 седмица
Има и 12-ти начин, най-лесен. Фотошоп!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
не нужно да се трупа мускулна МАСА, а мускулна ИЗДРЪЖЛИВОСТ И СИЛА.Бегъл поглед към леката атлетика ни показва, че за минимална дистанция бързина е нужна маса от мускули, но на дългите растояние тя вреди. Тъй като животът НЕ е спринт, е разумно да се ориентираме по бегачите на далечнчи дистанции. Но по принцип, обективно, силата идва от МОЗЪКА. Всеки невролог ще ви каже, а и вие може да го видите при хора с инсулт. затова йогите тренират цялостно нервната система и се грижат за вътршностите...
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 1 - Да, но кажи го това на пуританите, котио се броят против трансхуанизма, бъркайки го с транссекузализъм ...
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А що да отслабваме :)))
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Старостта е грозна