Креатин - трябва ли да го пиете и за какво ви е нужна тази добавка?

Ако тренирате редовно и особено ако сте над 40 - това е чудесна добавка!
28 апр 2024 16:47, Теодора Драгоева
23
Креатин - трябва ли да го пиете и за какво ви е нужна тази добавка?
Снимка: iStock

Креатинът е чудесна добавка, която можете да приемате, ако тренирате редовно. В тази статия експертите обясняват какво представлява тя, как работи и многото ползи за жените, които притежава.

Има толкова много ползи от креатина за жените - особено тези над 40 години и тези, които са в менопауза. Но освен ако не сте прекарали време в професионални спортни и бодибилдинг пространства или сте проучвали фитнес добавки онлайн, няма да бъдете обвинявани, че никога не сте чували за креатин.

Креатинът трябва да стои в кухненския ви шкаф до витамините и протеина ви на прах. Това е една от най-изследваните и популярни добавки в света и може да подобри преживяването ви по време на менопаузата.

„Като специалист по хранене с повече от 15 години опит препоръчвам креатинът да се използва за подобряване на силата и постиженията при спорт. През последните няколко години обаче имаше някои интересни изследвания, които показват, че ползите от креатина се простират върху здравето на мозъка, енергийните нива, костна плътност и задържане на мускули“, казва д-р Линия Пател, носител на награди диетолог и специалист по хранене.

Всичко, което трябва да знаете за креатина, от това какво представлява и ползите от него до това кога и как да го приемате четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: креатин
Още от За да се разбираме
7 неща в дома, които пречат на потока от пари
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
креатин преди 1 седмица
Главната енергийна субстанция на вашите мускули е АТФ. В тях има запас само грамове от АТФ и само за десетина секунди работа. При мускулна работа АТФ се разпада до АДФ. След това (и по време на работата) АДФ се регенерира до АТФ тъкмо от креатинфосфата в мускулите ви. Креатинфосфата е вещество производно на креатина. Фосфорно съединение. Да, прекомерният прием на креатин (особено на креатин монохидрат) може да натовари бъбреците. Препоръчват се повече течности!
21
0
 
3
 
! Отговори
креатин преди 1 седмица
Ще допълня малко информацията. Имайте предвид, че от монохидрата (вид креатин) се задържа към 2-3 кг вода в тялото и ще сте малко натежали. Иначе дава голяма сила след седмица-две прием. Не бива да се взема повече от 5 грама. Креатин малат не задържа вода в организма, но дава по-слаб ефект, по-малко сила. Взема се в по-малки дози от монохиата. Във всеки човек има креатин фосфат. Който регенерира аденозиндифосфата до аденозинтрифосфат-АТФ в мускулите. АТФ дава енергията на мускулите, но се разпа
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вместо креатин, по добре яжте пържоли.
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Силовите тренировките с цел помпане на мускули са най безсмисленото нещо. Колкото и да тренираш няма никакъв положителен ефект здравето освен да се мориш, да се потиш и да си губиш времето. Отделно че има рискове да се контузиш. Разтегнати и мускули, крампи, прецакани стави, хернии и какво ли не. Колкото и да тренираш дори и да направиш някаква визия, в момента в който спреш само след един месец пак се отпускаш и се връщаш към нормалната си форма. Няма как да избягаш от гените.
18
3
 
5
 
! Отговори
Килгор Траут преди 1 седмица
Този кретенин може да ти увреди бъбреците. Поне това се случи с мой познат. Може и той да е прекалил с дозите, не зная със сигурност. Признавам, че имам предубеждение към всякакви ,,хранителни добавки". Защо ли? Ами, рядко се случва професионален спортист да доживее до 70 годишна възраст. Дали е случайно? Не мисля...
17
1
 
7
 
! Отговори
за моми като на преди 1 седмица
снимката както и каки пращящи от енергия са нужни протеинови добавки от опитни зряли щедри господа
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За да сме креативни помага креатина. Поне аз за това го пия.!#>@$%^^
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Давай дрогата.
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Един бой със дебела сопа ще върши същаъта креатинна работа .
13
7
 
7
 
! Отговори
Минуващ преди 1 седмица
Който не го е пробвал да не коментира -- креатинът не е анаболи за батки. Това е най-проучената хранителна добавка в света и не са намерени никакви странични ефекти в хиляди изследвания при всевъзможен начин прием.
12
2
 
5
 
! Отговори
Президентконцерт преди 1 седмица
Давам го на общаците . Да ми носят рояла докато свиря одата на радостта.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дава повече сила, издържливост, ако не се прекалява и не се товарят бъбреците даже е хубаво да се пие, и 2л+ вода на ден, правят се и почивки, ако се спортува де, иначе полза никаква.
10
4
 
3
 
! Отговори
Президент концерн преди 1 седмица
Ако го дам на мойте мени джери и маркетинзи тоа креатин дали ще станат още по креативни ?
9
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стига с тези химии, прахчета и подобни, пийте си ги вие от днеса!
8
4
 
13
 
! Отговори
@@@ преди 1 седмица
Пийте каквото искате, спреш ли да тренираш, след 3 месеца пак си като в началото, освен ако не си с правилни гени де.
7
4
 
9
 
! Отговори
DO 1 преди 1 седмица
Напълно съгласен, евала за което. Но българинът, особено комплексираната батка, няма и 2лв. в джоба. Няма пари за ски, катерене и плуване. Само желЕзото остава и фитнес картата в Обеля. Пред фитнеса гордо спрял осма употреба милионник BMW F10 (Е60 не е модерно вече, то колкото заплата на складов работник) на цената на 1 нормална за София заплата и се мисли за велик богаташ. Това е.
6
10
 
6
 
! Отговори
Шпек Салам Народен преди 1 седмица
Не се подвеждайте.Познавам няколко момчета,приемащи креатин.Сега до един приличат на торби.Двама от тях умряха на по 33.И балдъзата пропагандира приемът му,но въпреки,че е по-млада със седем години от жена ми,изглежда далеч по-зле.
5
10
 
10
 
! Отговори
Абе, бате преди 1 седмица
Значи батките пият нещо, което се препоръчва за жени над 40 в менопауза. После си говорят как патките не стават.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Креатинът и креативността помагат за културата и културизма.
3
7
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 1 седмица
Написано е- фитнес само вкъщи. Да се разбира хубави висок клас уреди и тежести. Както и упражнения. Раздвижване, не спорт.