»зраел атакува две предгради€ в √аза с тежки бомбардировки

–азрушени са жилища
12 май 2024 16:30, —тела —то€нова
38
»зраел атакува две предгради€ в √аза с тежки бомбардировки
—нимка Ѕ√Ќ≈—, архив

»зраелската арми€ е изпратила танкове в две предгради€ на √аза. —ъобщава се за тежки бомбардировки и разрушени н€колко жилищни постройки. ћеждувременно от здравното министерство в анклава съобщиха, че над 35 хил. души са жертвите от началото на продължаващи€ вече седем месеца конфликт.

»зраелски танкове са щурмували отново южното предградие на √аза ал-«ейтун, както и западното ал-—абра, предаде "–ойтерс". —поред местни жители, цитирани от меди€та, при бомбардировки са били разрушени н€колко жилищни сгради. »зраелската арми€ твърдеше по-рано, че вече е поела контрола над повечето от тези райони в анклава.

ћеждувременно стана €сно, че израелските военни са открили нови тунели на "’амас" в »вицата √аза, в района на «ейтун, както и в източната част на град –афах.

»зраел нареди вчера на още десетки хил€ди палестинци да напуснат този град заради засилващите се военни операции в южната част на ивицата. јмерикански€т президент ƒжо Ѕайдън за€ви, че прекрат€ването на огън€ във войната между »зраел и "’амас" е възможно "още утре", ако палестинската групировка освободи заложниците, които държи.

’ил€ди израелци изл€зоха вчера на протести с искане правителството на премиера Ѕен€мин Ќетан€ху да направи повече, за да осигури освобождаването на заложниците, държани от "’амас". ѕротести в подкрепа на палестинците се проведоха в ћадрид, јмстердам, Ѕерлин, “окио и јтина.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


38
ќще по темата: √аза»зраел
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
28
1
 
1
 
! ќтговори
 равар ≈вроатлантик преди 1 месец
я покажете записите от 7ми октомври защото тука все още има един-двама останали недоразбрали защитници на терористичната организаци€ ’амас.
27
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»зраел иска да изтреби колкото може повече народ от €сно по-€сно е. јко искаха да освобод€т заложниците щ€ха друго да направ€т, примерно пълна блокада.  акто се вижда след толкова жертви от другата страна, заложниците все още не са на свобода. ’амас ме съмн€ва да освобод€т заложниците защото вече не виждам какво имат да губ€т.
26
3
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—аудитска јраби€ са толкова убийци колкото и »зраел!
25
3
 
7
 
! ќтговори
адвокат “енев преди 1 месец
Ќ€ма война и бомбардировки в √аза - всичко е фейк новини. ≈вреите само са на разходка там и са на присъствие....Ќали така н€кои "хора" коментираха 500 годишното робство от турците....било не робство а присъствие мол€ ви се
24
0
 
7
 
! ќтговори
аноним преди 1 месец
—игурно убийците от √аза-които в момента се опитват да търгуват с трупове-ти се издигат в очите????
23
9
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»зраел отдавна ми ѕадна в очите!!
22
1
 
3
 
! ќтговори
аноним преди 1 месец
 олкото до измислените и завишени цифри,коментирани само от едните-има една притча!»ма избор за ребей в синагогата! остава само 1 претендент.“огава един от избиращите се изправ€ и казва- Ќа то€ дъщер€ му е ***-работи в публичен дом.Ќе съм съгласен той да е.¬сички започват да крещ€т,да го обвин€ват.—лед известно успокоение,председател€т дава думата на кандидата.“ой се изправ€ и тихо казва-аз н€мам дъщер€!ј коментаторът тогава казва-ћо€ работа е да го кажа,-ваша-да проверите!
21
2
 
7
 
! ќтговори
1-3 преди 1 месец
ƒа ,ситуаци€та в √аза и «ападни€т бр€г никак не е добра,но се питам-къде беше протестът на мюсюлмански€т св€т,когато водената от —аудитска јраби€ коалици€ уби 300000 йеменци,и въобще не спазваше никакви международни закони! акви б€ха последстви€та за т€х???»ли се мери с двоен аршин!
20
0
 
7
 
! ќтговори
аноним преди 1 месец
 олкото повече едно общество се отдалечава от истината,толкова повече ще мрази тези,които € говор€т! “ам е работата,че не ,,цели€т св€т '' мрази ти€ хора!!!!
19
4
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«ащо демократите мълчат сефа, а виха на умр€ло когато ѕутин започна освобождението на рускитр украйнини
18
10
 
9
 
! ќтговори
√аро преди 1 месец
ѕрез вековете не е имало държава ко€то не е гонила евреите - и с право. „етете исторически документи какво са правили и защо са мразени....и сега ги мрази цели€ —в€т
17
11
 
9
 
! ќтговори
аноним преди 1 месец
Ѕезсмислено е да се употреб€ва думата-геноцид.«лоупотреб€ва се с не€.≈вреите не преследват геноцид над арабите в √аза,а елиминирането на терористична организаци€! ’амас е този,който се стреми към ,,геноцида'' на евреите-заличаване на т€хното съществуване и присъствие в т€хната прародина!!!„уваме какво скандират по улиците!
16
5
 
7
 
! ќтговори
 армен «латарева преди 1 месец
јбе нещо не разбирам - арабите нали се вод€т семити? «ащо тогава евреите ги притесн€ват,крадат им земите и ги избиват....данеби евреите да са антисемити....
15
1
 
10
 
! ќтговори
а-и преди 1 месец
—амо защото н€кой е казал нещо,не го прави истина-јлександър ’амилтън.Ќе може да се в€рва на терористи,които сами убиват собственото си население-уж за шпионаж,уж за това че искат да се придвижат ,а те не им дават-тр€бва им жив щит,и при неподчинение ги убиват!
14
12
 
4
 
! ќтговори
анонимен преди 1 месец
как не можа хитлер да ви изчисти от зем€та, еврейски и.зверги! малко му тр€бваше! грешката му беше че нападна руси€!
13
6
 
6
 
! ќтговори
Kkk преди 1 месец
Ќетан€ху е готов на всичко за да остане на власт
12
12
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 акви са тези коментари за геноцид - Ќаселението на √аза се увеличава от години насам(това е най-неуспешни€т геноцид ). ойто търси геноцид да сравни колко не-араби и не-мюсюлмани живе€т в арабските страни и колко в »зраел.ј след празнинствата на 7 ќкт по улиците ,не знам какво друго очакваха.
11
4
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒухът е пуснат от бутилката. ¬ече имаме така желани€т от руси€ многополюсен св€т - всеки бомби когото си поиска.
10
13
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 ато ц€ло н€ма смисъл да се коментира каквото и да било за »зраел...ƒокато ‘јў ги подкреп€т безусловно , тези ще бомбардират всичко живо в Ѕлизки€ изток! ѕрестъпници извършващи геноцид над мирно население! ∆естоки, коравосърдечни ,***!!! Ќе хора!
9
8
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ј сега нагл€рите да вид€т кон боб €де ли! ѕрез носа ще им излезе за има-н€ма 100 души заложници!