¬ойната между »зраел и "’амас" можела да бъде прекратена още утре

”словието за това е освобождаването на заложниците
ќбновена: 12 май 2024 07:36 | 12 май 2024 07:30,  амели€ ÷ветанова
36
¬ойната между »зраел и "’амас" можела да бъде прекратена още утре
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

јмерикански€т президент ƒжо Ѕайдън за€ви днес, че прекрат€ването на огън€ във войната между »зраел и "’амас" е възможно "още утре" , ако палестинската групировка освободи заложниците, предаде Ѕ“ј като се позова на ‘ранс прес.

"ќще утре ще има прекрат€ване на огън€, ако ’амас освободи заложниците", за€ви Ѕайдън на прием за набиране на средства за предизборната му кампани€ близо до —иатъл, в северозападната част на —јў, в дома на бивш изпълнителен директор на "ћайкрософт".

¬чера германски€т канцлер ќлаф Ўолц предупреди »зраел да не разшир€ва военната си операци€ в ивицата √аза с офанзива срещу южни€ град –афах, предаде ƒѕј.

"—м€таме, че една офанзива срещу –афах /.../ би била безотговорна", каза вчера Ўолц в изказване на уебкаст събитие на вестникарската група ≈р ≈н ƒе (RND) в ѕотсдам.

"ѕредупреждаваме това да не се прави и не в€рваме, че има н€какъв план, който в крайна сметка да позволи това да се случи без огромни жертви от страна на мирното население", каза канцлерът.

Ўолц подчерта също, че »зраел има право да се защитава и да се бори с палестинската исл€мистка групировка "’амас".

“ой обаче допълни, че хуманитарната помощ също тр€бва да стига до √аза и тр€бва да има перспектива за мирно съвместно съществуване, въз основа на решение с две държави.

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


36
ќще по темата: ’амас»зраел
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
31
0
 
1
 
! ќтговори
аноним преди 1 месец
» защо да е факт -държава ѕалестина-отговар€м на долу пишещ.-ѕо критерии на ,,прословутото'' ќќЌ и международното право-палестински€т анклав не може да се счита за държава. ѕалестина н€ма международно признати граници,н€ма собствена валута,н€ма икономическа инфраструктура и т.н-по всички пунктове. ак € виждате като държава.“ам нищо не се твори,не се произвежда,а се живее само от пода€ни€ и милостин€!!!
30
1
 
3
 
! ќтговори
ѕалестнци=джихадисти преди 1 месец
ѕалестинската джихадистка група ’амас е само едно от грабителските терористични пипала на нео-нацистка сатанинска джихадистка мафи€ на »ран, другите са останалите исл€мски терористични групи обединени в и с ѕалестинска автономи€ като ќќѕ, ‘атах,“урска јлјкса,»рак »ƒ»Ћ, Ћиванска ’избула, —ирийска јл айда, ≈гипетско братство, …еменски хути и др.кпито тр€бваше да бъдат осъдени забранени и унищожени не узаконени, финансирани,въоръжавани от ќќЌ
29
1
 
3
 
! ќтговори
ѕравда преди 1 месец
¬ойната на »зраел срещу сатанинско зло на радикални исл€мски джихадисти от ѕалестински терор.групи като ’амас, ќќѕ, јлјкса, ƒжихад, »ƒ»Ћ,’избула и др.обединени в престъпната неонацистка джихадистка организаци€ ѕалестинска автономи€ - съюз на корумпирани от ќќЌ исл€мски престъпници срещу човечеството - масови убийци, нагли лъжци, нелегални окупатори, похитители, педофили, изнасилвачи убийци елиминирани, исл€мисти експулсирани от »зраелска зем€, и всички ≈врейски заложници безусловно освободени.
28
2
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќ≈«ј¬»—»ћј ѕјЋ≈—“»Ќј ≈ ‘ј “
27
5
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»зраел просто пръскат срещу вредители в канализаци€та. “ази територи€ беше т€хна 40 години, дадена от ≈гипет, ама нещо са се позавъдили плъхове и мишоци в тунелите отдолу, че тр€бва дезинфекци€. »наче ще плъзнат и към ≈вропа:))
26
11
 
5
 
! ќтговори
ƒк преди 1 месец
»зраел въобще кога ще започне да се бие с ’амас или само превземат чужда територи€?
25
2
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ј ’амас защо не се предаде терориста са и ще продължават да убиват
24
7
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
и по конкретно с една бомба над кремъл там са теропристите
23
6
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ћир и исл€м са две несъвместими противоположности.
22
9
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
— примитивен терор не се прави държава.  ъде б€ха палестинските интелектуалци, борци за права, къде са палестинските идеали, не казаха каква държава искат да имат? ¬ид€хме само жестоки терористи и изнасилвачи "’амас". ѕалестинците не показаха готовност, да изград€т държава, а само средновековен, с руски привкус, терор. — ѕалестина се задава нов ‘ранкенщайн за света.
21
11
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒържат елита на ‘јў с компромати,за да ги изнудват за милиарди и оръжи€. омпроматите от острова на ≈пщайн където са вършили кекс извращени€ след като той се е обесил са отишли в ръцете на умопомрачен,който иска да пороби цели€ св€т.Ќеслучайно войните в √аза и в ”крайна ги оглав€ват корумпирани,които не искат да спират,защото ще спрат милиардите и ще паднат от власт.«адействали са плана за ¬елик Ќебесен …ерусалим.јко успе€т да запал€т световна война ще махнат на всички човешките права.
20
9
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒа € спират.¬ойните в днешно време са се изродили всъвсем. ато гледам от укро пропагандата редовно пишат срещу невинни мирни граждани и най-вече подрастващите както в √аза така и в –уси€.ѕълна изродщина!ј да не говорим за лицемерието на «апада,което отвращава.
19
6
 
14
 
! ќтговори
баба мара преди 1 месец
ами воината в украина кога лицемерие без краи оръжие и печалби и прос-то-тиите на деменци€та от 300 милиона население н€ма ли свестни хораизмежду т€х ами избират все де-би-ли също като в българи€
18
22
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
√аза б€ха започнали да имат много модерен облик сравнено с »зраел. ќсвен това, христи€ните живе€т там свободно, защото евреите ги тормоз€т и те б€гат при мюсюлманите. ћного палестинци също са христи€ни. ¬ еврейската религи€, ако си друговерец, а не евреин, значи ако искаш да живееш с т€х евреите, значи тр€бва да си роб. “ова ги учат даже и в детските градини. ћасово е в ц€л »зраел. »зраел бомбардира църквите в √аза и ги об€ви за бази на ’амас.
17
9
 
13
 
! ќтговори
ƒеменци€та може ли преди 1 месец
да повтори казаното отново и днес? —ега вече знам защо руснаците ще спечел€т!
16
11
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ј зад —јў сто€т голеите еврейски фамилии. “р€бва да се почне оттам.
15
18
 
20
 
! ќтговори
‘акт преди 1 месец
«а всички убийства и войни стой сащ,те живе€т от смъртта и болката на хората.
14
11
 
23
 
! ќтговори
ƒо “очен преди 1 месец
»зраел н€ма проблем с това да ги признае , точно т.нар. палестинци на н€колко пъти отхвърл€т предложени€та за 2 държави . Ќе веднъж тръгват и на война след като отхвърл€т предложени€та , но това разбира се не приключва добре. ј иначе богатите арабски държави прав€т всичко възможно за да не допускат палестинци на териртори€та си , то не се става богата държава като 'позлат€ваш' други дъжава - тр€бва взаимна изгода.
13
15
 
6
 
! ќтговори
√ал€ от EmbassyTO преди 1 месец
—амо ако бай GUN и нънтанаху искат, а те не искат. ≈ в реищина.  акво се оказа, че нисички€т мъж с мустачките и идеално ушита от H.Boss униформа беше прав.
12
3
 
6
 
! ќтговори
–ендето преди 1 месец
≈дно шъ ви кажъ: Ќе съ намисайте у вътрешно —емейни конфликти между ¬тори Ѕратовчеди, вътрешно семейните вражди са жестоки и тра€т дълго, с поколени€...