»зраел склони да размени палестински затворници за пленници в √аза

¬се още н€ма съгласие за достъпа до хуманитарна помощ
25 мар 2024 09:14, ѕетър Ѕойчев
9
»зраел склони да размени палестински затворници за пленници в √аза
—нимка Ѕ√Ќ≈—

ѕродължават преговорите за постигане на примирие в »вицата √аза. »зраел се е съгласил на американско предложение, което предвижда освобождаването на около 700 палестински затворници в зам€на на пускането на 40 израелски пленници. “ова съобщава —и ≈н ≈н като се позовава на информаци€ на израелската телевизи€  ан.

—поред —и ≈н ≈н планът е на директора на ÷–” ”ил€м Ѕърнс и в момента делегациите в ƒоха очакват отговора на исл€мисткото движение "’амас". ƒипломатически източник обаче посочва, че н€ма съгласие по различни въпроси като достъпа до хуманитарна помощ и предислоцирането на израелските военни в »вицата, предаде ЅЌ–.

»зраелски€т " анал 12" също излезе с информаци€та, че има готовност от израелската страна за компромис. ћеди€та съобщава дори за 800 палестински затворници, които ще бъдат пуснати. ќсвен това, според не€, за първи път “ел јвив е готов да обсъжда възможността да разреши на напусналите северната част на »вицата √аза палестинци да се завърнат по домовете си.

—поред телевизи€та, израелската страна очаква отговор от лидера на "’амас" в √аза яхи€ —инуар през следващите три дни и оцен€ва шансовете като 50 на 50.

  

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


9
ќще по темата: √азаизраелпленници
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
8
0
 
1
 
! ќтговори
ѕалестинци=сатанисти преди 1 месец
ƒа се прав€т размени на 136 невинни еврейски жертви на терор, oтвличане, насили€ и др.исл€мски терористични зверства за осъдени за терор палестинци, е не само €вно несправедливо като 1 за 3 и <<1за 8(0)? но и измамно несъответствие,:равносилно на сделка с д€вола като ќќЌ про-терористични сделки с ѕј исл€мски терор. групи като ’амас ƒжихад »ƒ»Ћ ’избола и др. обединени в престъпната организаци€ ѕалестинска автономи€ защото терористите заслужават смъртни наказани€, а заложниците безусловна свобода
7
0
 
2
 
! ќтговори
а и “”–÷»я преди 1 месец
пон€кога праща по един тир за √аза с развлени стоки с изтекъл срок, и се бие по гърдите ≈рдо. Ќдъхваше палестинците ≈рдоган , сег 90 милиона турци гледат газа, и продължават да си търгуват с »зраел да върви алъшвериша и много българи безмозъчни хвал€т ≈рдоган и ход€т в “урци€ да си купувт ментета, да €дат канцерогенна храна и да си купуват менташки стоки, които за качеството си са супер скъпи.
6
0
 
2
 
! ќтговори
до 6 преди 1 месец
забрав€ш и други средноазиатски диктатори исл€мисти като √урбангули Ѕердимухамедов, »сл€м  еримов, ёнусбек ≈вкуров, преди това и —апармурад Ќи€зов, чиито жители са изключително бедни, но исл€мските сатрапппи серрррат в златн кенеффффи.  акто и ръководителите на ’амас, те си живе€т в  атар с курввввви, пари , лимузини, самолети и милиарди, а палестинците н€мат храна и ц€л живот ≈— и —јў и »зрарл ги хран€т, а те затова ги мраз€т
5
3
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
евала на евреите -имат държава, имат арми€ , имат полици€, имат съдебна система, а ние сме турски копторлъккк и вилает - затова ще ни управл€ват по 20-30 години едни и същи както ѕутин управл€ва –уси€ 25 години, ≈рдоган - “урци€ - 23 години, »лхам јлиев и баща му √айдар јлиев- 40 годин азербайджан, ћагомедали ћагомедов- ƒагестан, –амзан  адиров - „ечени€, и преди това баща му јхмад, Ќурсултан Ќазарбаев и други ѕоне сме по-добре от т€х икономически единствено заради ≈—, колкото и да го плюе
4
0
 
2
 
! ќтговори
—тари€ ƒжо преди 1 месец
≈ сега *** на хамас постигнаха ли своето? Ќи държава, ни √аза, ни *** , ни глава
3
6
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
≈вреите са лоши хора.
2
4
 
10
 
! ќтговори
”жас преди 1 месец
ќказа се че евреите който избиха хил€ди араби и изгориха √аза ще участват на олимпиадата в ‘ранци€?!?!
1
6
 
0
 
! ќтговори
 ј«ј’ преди 1 месец
ЅЏЋ√ј–»я ƒј —≈ ЌјѕјƒЌ≈ ќ“ ¬—»„ » —“–јЌ» ¬ √Ћ”“Ќ»÷ј! ƒј —≈ –ј« ”Ћј„» “ј ј! ibb. co/ 9Gv X41m ¬—»„ » ƒј —≈ Ћ» ¬»ƒ»–ј“!