Украйна ще се бие и без подкрепа на плана за победа на Зеленски

Зеленски: 10 000 севернокорейци се подготвят за украинския фронт
17 окт 2024 18:30, Елка Василева
270
Украйна ще се бие и без подкрепа на плана за победа на Зеленски
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че страната му ще продължи да се сражава срещу руските нашественици, дори ако западните съюзници на Киев не се съгласят да подкрепят неговия "план за победа", предаде Ройтерс.

Зеленски, който е на посещение в Брюксел, за да представи плана си пред лидерите на ЕС, каза още, че Киев ще продължи подготовката си за втора среща на върха за мир.

Още по темата
По думите му украинското разузнаване има информация, че севернокорейски офицери вече са били разположени в украинските територии, окупирани от Русия. Северна Корея се подготвя да изпрати общо 10 000 военнослужещи, които да се сражават срещу Украйна, добави той.

Имаме данни, че 10 хиляди севернокорейски войници се подготвят за украинския фронт, съобщи Зеленски на пресконференция в Брюксел, след като представи пред Европейския съвет своя план за победа във войната, предприета от Русия.

Имаме собствени разузнавателни данни, че войници от Северна Корея участват в окупацията на украинската територия от името на руския враг, присъединили са се към руската армия. Не знам техния брой, добави Зеленски. По неговите думи "това е първа стъпка към световна война".

Зеленски отново призова неговата страна да получи покана за присъединяване към НАТО. Ако получим знак, че ще влезем в НАТО, ще почувстваме, че не сме сами, каза той. Ако наистина искате Украйна да бъде част от пакта, това трябва да се докаже и с действия. Затова отправянето на покана не е пресичане на червени линии. Това е предпазна мярка и би показало, че (руският президент Владимир) Путин няма да промени света със сила, коментира украинският президент.

По неговите думи единствената страна с ядрени ракети, която се е отказала от това оръжие, е Украйна и днес е единствената от тази група държави, която е във война. Украйна избира НАТО, вместо ядреното оръжие, обобщи Зеленски, предаде кореспондентът на БТА Николай Желязков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от Русия
Тежки загуби на украински танкове Abrams, Австралия обещава още 49 като помощ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
3
 
10
 
! Отговори
Крайно време е преди 10 часа
Спешно е нужно тричане на тоя ПЕЗЕВЕНК поне малко да се спаси от държавата...
169
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Зеленски сигурно иска да се бие на принципа дайте да дадете, щото той седи в бункера и се разхожда по света къде каквото може да изкрънка. А украинците дали искат?
168
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Тези кклоуни НИКОГА не са имали ядрени оръжия,за да се отказват от тях!Ракетите бяха на Русия,никога не са имали изстрелващите кодове,обслужващият персонал беше от руснаци,никой никога не би разрешил на такава сбирщина притежаване на О.М.П.!!СССР се разпадна много бързо и оръжията останаха в шахтите-ЗАПЕЧАТАНИ!Русия си КУПИ обратно оръжията,само мир да има!Тея изплюскаха парите и искаха още-русите отказаха-и се почна :)
167
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Всеки ден по няколко села се освобождават от руснаците.От утре почва битката за Курахово а за Зеленски остава само един К...................................р
166
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Къде са коментарите
165
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
От вчера се говори че в района на любимовка курска област има обкръжени до 2000 бандеровци днес се потвърди обкръжението останали са 500 бандеровеца
164
0
 
10
 
! Отговори
тоти преди 10 часа
Излишно се натяга Зеленски и много добре знае,че е загубил завзетите от Русия яасти<НО дали си струва още да загиват или да слючи премирие е ВЪПРОС за Народно обсъждане!!
163
3
 
13
 
! Отговори
Доброволски преди 10 часа
Жалко за златните украински момчета-стотици хиляди,които загиваха в тази война. Жалко за осакатените от войната. И за руснаците-жалко за стотиците хиляди жертви. Украйна е по-близка с Русия,отколкото България със Северна Македония. А Зеленски просто трябва да бъде неутрализиран,каквото и да означава това. Той е опасен за страната си и за световния мир!
162
11
 
3
 
! Отговори
Крундел преди 11 часа
Както винаги съм казвал, накрая на украинците ще им писне и ще натоварят по 50кг прахообразен високорадиоактивен 0тпадък от аец-ите и ще ги взривят над 30-тината основни града в русия и ще ги побратимят с припят за един ден...
161
0
 
2
 
! Отговори
Да преди 11 часа
Глупости
160
0
 
12
 
! Отговори
Хи хи преди 11 часа
Абе някой знае кво стана с ВЕЛИКИЙ ПЛАНЬ ПАБЕДЬЙ ? Да не е отишъл в кошчето за ***, или някой да го е ползвал в кинефа ??
159
1
 
15
 
! Отговори
Тап преди 11 часа
Най голямата грешка на Украинците е че въобще започнаха да се бият а не се предадоха. Всички приказки за победа над ядрена сила и за това че Русия ще се разпадне отвътре са приказки за лека нощ. Русия винаги вътрешно се е сплотявала под възникнала заплаха и ако се наложи няма да им трепне и малкия пръст когато дойде редът да натиснат ядрения бутон.
158
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
до 154, А другите 30% са албанци.
157
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Ура, значи.... Укропия ше падне у всички случаи )))
156
0
 
11
 
! Отговори
щял да воюва преди 11 часа
с какво бе, нищо не ти остана, а с гол гАз на става.
155
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
"Напомням, че по начало Украйна е ядрена държава, но се отказва от ядрения си арсенал в замяна на гаранции от САЩ, Русия и Великобритания, ..." ---- Тоест, опитваш се да излъжеш, но тук няма да ти мине номера. СССР по начало е ядрена държава, Украйна по начало НЕ Е! Има и много други неща, но тях ги разбират мислещите хора, не промитите мозъци.
154
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Северна Македония е също комунистически проект. Там е още по-зле, че 70% са чисти българи, но предпочитат да се македонеят.
153
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
То тъй хубаво се бие, че съвсем скоро нито украйна, нито украинци няма да има. Слава на братушките, че се борят с нацизма, фашизма, и най- вече тероризма. Държава, която официално извършва терористични актове, че и се хвали и се гордее с това, не трябва да съществува. Няма място в съвременното общество за такива държави!
152
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
по логиката на любимото ви кремълско фюрерче ние също трябва да нападнем Сев. Мак-я, защото винаги е била българска земя, но 21-ви век, народа решава дали да е под руски ботуш или самостоятелна държава
151
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
С какво всичко получавате от Европа и Америка