Украйна ще се бие и без подкрепа на плана за победа на Зеленски

Зеленски: 10 000 севернокорейци се подготвят за украинския фронт
17 окт 2024 18:30, Елка Василева
270
Украйна ще се бие и без подкрепа на плана за победа на Зеленски
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че страната му ще продължи да се сражава срещу руските нашественици, дори ако западните съюзници на Киев не се съгласят да подкрепят неговия "план за победа", предаде Ройтерс.

Зеленски, който е на посещение в Брюксел, за да представи плана си пред лидерите на ЕС, каза още, че Киев ще продължи подготовката си за втора среща на върха за мир.

Още по темата
По думите му украинското разузнаване има информация, че севернокорейски офицери вече са били разположени в украинските територии, окупирани от Русия. Северна Корея се подготвя да изпрати общо 10 000 военнослужещи, които да се сражават срещу Украйна, добави той.

Имаме данни, че 10 хиляди севернокорейски войници се подготвят за украинския фронт, съобщи Зеленски на пресконференция в Брюксел, след като представи пред Европейския съвет своя план за победа във войната, предприета от Русия.

Имаме собствени разузнавателни данни, че войници от Северна Корея участват в окупацията на украинската територия от името на руския враг, присъединили са се към руската армия. Не знам техния брой, добави Зеленски. По неговите думи "това е първа стъпка към световна война".

Зеленски отново призова неговата страна да получи покана за присъединяване към НАТО. Ако получим знак, че ще влезем в НАТО, ще почувстваме, че не сме сами, каза той. Ако наистина искате Украйна да бъде част от пакта, това трябва да се докаже и с действия. Затова отправянето на покана не е пресичане на червени линии. Това е предпазна мярка и би показало, че (руският президент Владимир) Путин няма да промени света със сила, коментира украинският президент.

По неговите думи единствената страна с ядрени ракети, която се е отказала от това оръжие, е Украйна и днес е единствената от тази група държави, която е във война. Украйна избира НАТО, вместо ядреното оръжие, обобщи Зеленски, предаде кореспондентът на БТА Николай Желязков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от Русия
Тежки загуби на украински танкове Abrams, Австралия обещава още 49 като помощ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
1
 
1
 
! Отговори
До тази на снимката преди 8 часа
Бате. Вземи смени доставчика !
189
2
 
4
 
! Отговори
Зелен кошмар преди 8 часа
"Вежливи хора" с Калашников в ръцете, говорещи на руски и корейски по улиците на Харков и Одеса..Нещо като полските и грузински наемници в района на Курск.
188
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Ще се бие с какво?Щели да мобилизират украинките...спирайте му на тоя белото вече.
187
0
 
0
 
! Отговори
Den преди 8 часа
Не изпускай шанса си. Решението на много проблеми, може би и вашите са тук:---- https://come.ac/vazhno
186
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
кой луд ще си праща войските в окопите на сибирски студ... освен Наполеон и АдолфЗеленски, неговия "план за победа" за прекратяване на войната с Русия e НАТО да придвижи напред "ускорената" молба за членството и да приеме украйна в NATO веднага. Зеленски в "плана за победата" предлага да прехвърли собствеността върху природните ресусри на западни компании в замяна на военна помощ (инвестиции, както той се изрази).
185
2
 
1
 
! Отговори
Юлиян преди 9 часа
Той "намекът" е ясен.Нали именно САЩ след разпада на СССР настояха за оставането на ядрените оръжия под руски контрол.Неонацистки режим и ядрени оръжия!!!Можете сами да си представите какво може да се очаква.
184
4
 
4
 
! Отговори
??? Кво преди 9 часа
Е хайде де, вместо да им пращаме по 40 модерни танка, предлагам НАТО да им прати 3000 танка и да им разреши да използват далекобойните ракети и техника на територията на Русия, Само Германия е бракувала близо 1500 леопарда за последните 20 години. Гърция има 150 ф16, да им отдели 50 броя, само от този тип самолет. С половинчати решения не става.
183
0
 
1
 
! Отговори
Юлиян до сата-та преди 9 часа
Майтапчия!
182
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Абсолютно прав е Зеленски, събраха се в Будапеща и подписаха меморандум а гаранции нула , разрушиха в нищо невиновна държава .Намекът , избираме НАТО пред ядреното оръжие , е достатъчно ясен .
181
7
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 9 часа
България има свободна войска и е редно да изпрати едни 5000 войници в Украйна. Войниците ни трябва да трупат боен опит.
180
0
 
2
 
! Отговори
до 179 преди 9 часа
Виждам,че си готов за силна мъжка любов с руски солдат.
179
2
 
8
 
! Отговори
анонимен64264 преди 9 часа
хич не ни дреме за вас олигофрене,е...си майката ние да не сме по добре ,че само ни занимавате с тоя *** и сдуханата украйна,да си сърбат говната де са ги ***
178
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Всички знаем че войната е между НАТО и Русия а Зеленския наркоман е артистът определен от САЩ да играе ролята на Героя президент който накрая ще си отиде като овца без слава заради това че НАТО загуби войната срещу Русия. Планът за победа на тоя смешен наркоман е да вкара Цяла Европа и Америка директно в войаната. Но то НАТОТО ВЕЧЕ Е ПРЕД К-А-П-У-Т затова и никой неиска да му подкреми измисления план
177
1
 
7
 
! Отговори
Юлиян преди 10 часа
И не бъркайте повече Украйна със Зеленски.Украйна и Зеленски вече искат съвсем различни неща.
176
0
 
0
 
! Отговори
Юлиян до Ивайло преди 10 часа
Кажи я,да я чуем каква е причината според теб.
175
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Зеленият наркоман пак е шмъркал а-н-а-л-н-о НОВИЧОК
174
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
До ? това не е за неграмотници като тебе ! непиши че всички ти се смеят
173
2
 
4
 
! Отговори
? преди 10 часа
Абе някой знае ли какво иска Путин? Щото май Украйна няма друг избор. Няма условия, няма цел никой не знае. Може да искат да ги избият просто и тва е.
172
2
 
1
 
! Отговори
Ивайло преди 10 часа
-Фили и -фоби, повода за да стартира тази война го знаем всички, причината, обаче е друга бира. Повод за нещо такова срещу нашата страна е също лесно да се намери, направи и т.н. 2024 година сме и, моля, недейте да подкрепяте агресията срещу която и да било държава. И двете страни показаха соц. организацията на военните си действия, но Украйна се учи по-бързо, а Русия разполага с повече. Дано по-скоро стигнат до преговори и мир.
171
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
на брифинга с Рюте зеленски е призовал страните от НАТО да готвят бригади, които да заменят изморените украиински войници на фронта срещу Русия