Мигрантите са вече по-голяма заплаха за Германия от Русия

Страхът от радикалния ислям изпревари войната
12 фев 2024 14:03, Петър Бойчев
190
Мигрантите са вече по-голяма заплаха за Германия от Русия
Снимка БГНЕС

Русия не показва никакви признаци, че планира да прекрати военните действия срещу Украйна две години след започването на пълномащабна инвазия. Въпреки това германците вече гледат на проблеми като миграцията и заплахата от радикалния ислям като на по-непосредствена грижа от действията на Москва, пише европейската редакция на Politico.

Това сочи ново проучване, публикувано в понеделник преди Мюнхенската конференция по сигурността, среща на висши политически служители и представители на отбраната, която започва в Германия в петък, предава Фокус.

Докато Русия беше възприемана като заплаха номер едно в Германия в миналогодишния Мюнхенски индекс на сигурността, сега тя се върна обратно на седмо място в годишния доклад. Моделът се възпроизвежда в групата държави от Г7 – заплахата, представлявана от Русия, беше посочена като най-голямото безпокойство в проучванията, проведени в края на 2022 г. за Мюнхенския индекс на сигурността за 2023 г., но година по-късно падна до четвърто място като цяло.

Констатациите идват в решаващ момент от войната, тъй като Украйна се опитва да укрепи европейската подкрепа, докато ангажиментът на Съединените щати към военните усилия се колебае поради продължаващата републиканска опозиция в Конгреса на САЩ. Мюнхенският индекс за сигурност 2024 също разкрива как войната в Украйна се конкурира с други геополитически заплахи и приоритети.

Загрижеността относно масовата миграция и радикалния ислямски тероризъм сега са на първо място в списъка на заплахите в Германия – обрат спрямо предходната година.

Заплахата от радикалния ислямски тероризъм скочи на второ място в сравнение с 16-то миналата година. Масовата миграция в резултат на война или изменение на климата, която беше на второ място миналата година, сега се нарежда на първо място. Авторите на доклада приписват тенденциите на атаките на ХАМАС срещу Израел на 7 октомври, отбелязвайки, че проучването е направено през октомври и ноември миналата година.

"Както в много други страни, терористичната атака на ХАМАС на 7 октомври изглежда е предизвикала скок в германската загриженост относно радикалния ислямски тероризъм“, се отбелязва в доклада. "Германия сега има най-високо ниво на загриженост относно миграцията сред изследваните страни“/

Проучването, в което бяха интервюирани 12 000 души миналата есен, също дава мрачна представа за настроението в много от най-богатите страни в света. Големи части от населението на страните от Г-7 вярват, че техните страни ще бъдат по-малко сигурни и богати след 10 години, се посочва в доклада. Но перспективите за така наречените БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка - се оценяват по-положително от населението им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Запада ни излъга брутално ! Източи ни ресурсите и хората , окупира ни и ни държат заплатите 4 пъти по ниски от ЕС , все едно сме 2 ръка хора .Прогнила система , лицемерие , което сега ще им се върне тъпкано .Германия и Франция вече са мюсулмански страни и белите граждани на тези държави , ако искат да дойдат да живеят при нас , трябва да им наложим високи критерии . Крайно време е да се уважаваме и да накараме и те да ни уважават .
47
0
 
26
 
! Отговори
Политкоректен преди 7 месеца
Е, то и византийците навремето поканили османците тук, за да се бият срещу нас. И после се сетили, че България не им е най-големият враг. Ама било късно - чак след като османците ги обградили от всички страни и вече нямало българи, които да им помогнат. Та и немците почнаха да се сещат, ама късно...
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не са заплаха. Мехлем са за болните мании за доминация.
45
1
 
27
 
! Отговори
Потресен преди 7 месеца
Не може да бъде! Аз мислех, че злия руски вълк дебне кротката немска овчица? Пък милите инженери от Африка спомагат за немската икономика? А сега друго се оказа? Кажете кой можеше да предположи?
44
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какъв проблем е Русия ? Бели хора , славяни , образовани .След последното интервю на Путин , стана ясно че Русия не е проблем , а решение . Запада разбира се отрича това , защото иначе трябва да признае собствения си провал . Чудихте ли се как щеше да изглежда България ако бяхме останали социализъм , ами погледнети Китай .Всички говорят как се развива Китай , но удобно забравят да споменат , че там си е комунизъм .
43
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ще се сетят.. само че познайте сега кой пак ще го отнесе? Естествено, че Територията! Мигрантите колкото и да са враг, все още има нпо-та и "правозащитници", които ще са против екстрадирането на огоо-бонгоовците, та познайте какво ще направят с тях.. точно така - ще ги преселят в места като Територията, в които техните НПО-та ще продължават да ги обгрижват, че нали това е хуманното, но няма и да са им пред погледа. Ай честито на всичко фенове на ефропата!
42
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Германците имат нужда от очовечаване. Иначе току пак се въоръжили и тръгнали да утвърждават превъзходството на "арийците ". Ще се облагородят малко. Лошо няма.
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А, здрасти. Сами си напълниха къщата с тази ***, че тропаха по масата и заповядваха на другите и те да ги прибират. Как на никой не му хрумна, че те нямат нищо общо с европейците, манталитет, обичаи, религия, закони и правила, всичко е коренно различно. Стана ми жал в Испания, като гледах каква кочи.на оставиха след себе си едни такива пришълци, но те си чакат някой после да им изчисти.
40
0
 
4
 
! Отговори
Do24 преди 7 месеца
Прочети история малко ще ти подскажа.... Османска империя, презимането на Константинопол, и тогава пиши кой за какъв се мислил
39
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И още колко ще продължи , ислямизирането на Европа , Бг-атлантиците да се изкихат по въпроса ?
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да ги карат при дойчовците. Хем да се убедят че има и други силни раси като тях. Германките вече са убедени в това.
37
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво общо има Путин с бежанците в Европа ?
36
1
 
20
 
! Отговори
Честито преди 7 месеца
На Печелившите и заспалите. Прочетете за планът Калерги. Носители на наградата Калерги са Меркел, Макрон, Туск , Юнкер , Папата и др. А този план е Ционистки план за унищожаване на бялата раса.
35
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Жалби и оплаквания , при Меркел !
34
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да си ги приемат...
33
0
 
26
 
! Отговори
ivailo преди 7 месеца
Ханс и *** да си стягат задницитте и да удвояват усилията си в работата, че Хасаните и Айшетата с многолюдната си челяд идват на талази от всики страни. Трябват социални помощи и жилища за клетите бежанци :)))
32
11
 
6
 
! Отговори
До 24... преди 7 месеца
Викаш... смърт на фашизма, шериат за всички?? Това копейките сте много спрели парчета, честно!
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен Те расистки раси са южните, не северните... иначе нямаше там да е пълно с ***! А България нямаше да прилича на африканска държава..
30
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Първо да изведат Рашките в раша- вместо да страдат от лошата Европа нека ги върнат в Раша.
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всевишният си знае работата.