Украинските сили водят тежки боеве близо до стратегически важния град Бахмут

Зеленски призова Запада да даде още противовъздушни системи на Украйна
Обновена: 9 окт 2022 08:20 | 9 окт 2022 06:46, Елка Василева
337
Украинските сили водят тежки боеве близо до стратегически важния град Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили участват в много тежки боеве близо до стратегически важния източен украински град Бахмут, който Русия се опитва да превземе. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в среднощното си видеообръщение, предаде Ройтерс.

Още по темата
Въпреки че украинските военни си върнаха хиляди квадратни километра земя при наскорошните офанзиви на изток и на юг, украински представители казват, че напредъкът вероятно ще се забави, когато силите на Киев срещнат по-решителна съпротива, отбелязва Ройтерс.

Руските сили се опитаха неколкократно да превземат Бахмут, който е разположен на основния път, водещ към градовете Славянск и Краматорск. И двата града са в Донбас.

"Държим нашите позиции в Донбас, по-специално по направлението на Бахмут, където е много, много трудно сега, там се водят много тежки сражения", каза Зеленски.

Той повтори призива към западните съюзници да предоставят по-големи количества противовъздушни системи на Украйна.

Руските сили продължават да изстрелват ракети по украински градове. Киев ги обвинява, че използват и ирански дронове камикадзе. Представител на град Запорожие каза, че руска ракета е поразила сграда късно вчера. Отделно представители казаха, че броят на жертвите от руския ракетен удар по града в четвъртък достигна 18 души.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХАЙДЕ БЕ ЗЕЛЬОНИЧЪК,КАКВО СЕ МОТАЕШ С НЯКАКЪВ СИ БАХМУТ? СЕГА ТРЕБАШЕ ДА СИ ОТТАТЪК УРАЛ!!!
179
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски призова запада за още оръжия...а какво се е случило със останалите НАТО-вски тенекии сами си отговорете
178
24
 
17
 
! Отговори
стар чвор преди 1 година
слава на Русиякато Иван Вазов -ние българите сме русофили
177
29
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Когато се приключи с Мецаната в Украйна, ще последва изтребване (буквално) на фамилия Лукашенко, след което ще разпорят Иран.
176
20
 
29
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Руската армия вече е в Бахмут. Имаше по телеграм каналите видео от тази сутрин. Реално градът вече е атакуван и от юг. Преди това руските сили бяха пробили в индустриалната зона на изток. На северно направление също е отрязан пътя към Соледар, който се ползваше от украинските сили. В момента единствения път на украйна е този на запад. В момента, в който той стане под оперативен контрол на руската армия, украинците или ще се изтеглят, или ще бъдат обкръжени изцяло.
175
16
 
33
 
! Отговори
Укрите нацяги преди 1 година
ще усетят дебелия край. Тази зима мечката няма да спи.
174
29
 
17
 
! Отговори
Култура преди 1 година
Дори и да не чета текстовете изцяло,веднага се разбират руските клакьори. По използваните изрази,само обиди и цинизми. Много ниско е нивото на руската пета колона. Един измислен бг професор твърдеше за това,че само 20 процента от бг били хора....явно той и останалите са към 80 процента,защото винаги са твърдяли,че целия Бг народ обича руският ботуш...Нищо,че смърди!
173
7
 
15
 
! Отговори
Уф преди 1 година
Вова мачка памперса в бункера.
172
18
 
23
 
! Отговори
Маачкай ВОВА!! преди 1 година
Мачкай нацистите! Мира не им давай!
171
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО: 217 - Не е Украйна ! Някой е пушил цигари "Лъки страйк" или марихуана :) Никой не може да удари руски самальот. Нито един руски танк не е унищожен и пленен ! Всичко това са заблуди на западната преса :) Хихихихихих . Опръска монитора от смях :)
170
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 168: Опорките падат една по една :) Ето днес пак някой е смазвал автомата със смазка от 1964-та ... питайте боби и пак е пушил :) хахахахах
169
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Руснаците 176: "имат фантастични оръжия, но не ги използват, за да не разбере НАТО за тях!" - Даже имат някакъв супер лазер на Луната и с него могат да разтопят муха докато лети !!! Много комсомолски вестници четете. Руската пиндирация is doomed. Точно както предните фашаги 45-та бяха обречени след намесата на САЩ !
168
18
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
А дали не сте пропуснали, че ВСУ вече изтряска едно летище с руски самолети на беларуска територия. Просията си мълчи като пръднал в асансьор, а белорусците жално мяучат, подали са нота, че Украйна иска да ги бие. Между другото, опукани са няколко стратегически бомбъра Ту-22...
167
6
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
О, ужас! Значи съм се объркал, така ли? :)))
166
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 198: хм те гейовете ги снимаха с дрон и им пуснаха една граната :) Хахахах Пак си сбъркал опорките , дрогарю. Изхода от войната е ясен. Има 2 опции за путин. Иттегля се , подписва мир, плаща репараций и ближе рани. Опция 2 е края на света.
165
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От днес по линията на лендлийз започна доставката на новите ракети за Хаймърс.М 117.Мищноста им е 3 оъти по голяма от до сега използваните.Лечението на руски нацисти ще мине в нова фаза.
164
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 207 ;- Остави го Сата НАТО - самоотверженият смел клавиатурен боец от Диванни Войски ,жънещ победа след победа на дисплея ,където войската която губи , я е кръстил руска , супермените - окраинска ! Слава Диванным Войскам - они наше будущее, такое как нам планируют пиндостанцы ...
163
14
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
За Кримския модт става въпрос. Който е наполовина счупен. И работи с 1/3 от капацитета. Като започнат зимните бури след 2 седмици, ще работи на 1/10.
162
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските фашисри докараха пълчища затворници около Бахмут,който неуспешно се опитват да превземат трети месец
161
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сатанисче натовско,кажи за стотиците поляци и американски наемници отлетели вчера от запорожките казарми директно в ада ?