Камала Харис: Познавам добре типа престъпници като Доналд Тръмп

Обичам те, хлапе, каза й Джо Байдън
Обновена: 23 юли 2024 12:26 | 23 юли 2024 12:23, Нели Христова
298
Камала Харис: Познавам добре типа престъпници като Доналд Тръмп
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Камала Харис се обърна за първи път към щаба на президентската си кампания в понеделник, като благодари на тълпата в Уилмингтън и събра новия си екип за предстоящите 106 дни.

Преди тя да се обърне към насъбралите се хора обаче, по телефона говори президентът Джо Байдън, който все още се лекува от COVID-19. Той заяви, че макар "името на бюлетината да е сменено, мисията им е все още същата". Американският държавен глава не пропусна да спомене, че Доналд Тръмп е "заплаха за нацията" и помоли екипът му да вложи "цялото си сърце и душа", както е направил за него, за да помогне на Камала Харис. И обеща - няма да ходи никъде, а ще работи с пълна сила до края на мандата си.

"Дъг и аз искахме да се отбием днес, за да благодарим на всички и да изразим точно това, което знаем, че е истина: всички работихте толкова усилено. Хората в този офис са работили толкова много и вие сте дали толкова много от себе си – дълги дни и нощи. И вие се отдавате на нашата страна, защото обичате страната ни, обичате Джо и обичате мен и ние знаем това", каза Харис на свой ред пред стотици служители в предизборния щаб и много присъстващи виртуално от щати на бойното поле и извън тях.

Харис призна, че това е "влакче в увеселителен парк и всички сме изпълнени с толкова много смесени емоции".

"Обичам Джо Байдън – знам, че всички го обичаме", каза тя и добави, че екипът на кампанията "ще бъде причината да спечелим".

Харис обяви, че мениджърът на кампанията Джули Чавес Родригес ще продължи да изпълнява ролята си и че е помолила съпредседателя на кампанията Джен О’Мали Дилън да "ръководи кампанията ми и тя прие".

"Имаме 106 дни до деня на изборите и през това време имаме упорита работа", каза тя на своя екип.

Тя също похвали наследството и постиженията на президента Джо Байдън. Байдън слушаше от дома си в Рехобот Бийч, Делауеър, където все още е в изолация.

"Джо, знам, че все още се обаждаш и говорим всеки ден. … Обичаме Джо и Джил. Ние наистина го правим. Те наистина са като семейство за нас", каза тя. 

А Байдън се включи от своя високоговорител: "Взаимно е", каза той на Харис. "Гледам те, хлапе, обичам те."

Харис сподели и как възнамерява да победи Доналд Тръмп, демонстрирайки предизборна реч, която също изложи визия за бъдещето.

"Атакувах насилници от всякакъв вид", каза тя, посрещната с шумна подкрепа от тълпата. "Хищници, които малтретират жени, измамници, които ограбват потребителите, измамници, които нарушават правилата на собствената си игра. Така че, чуйте ме, когато казвам, че познавам типа на Доналд Тръмп.

Тя каза, че "с гордост" ще постави рекорда си срещу този на Тръмп.

"Като млад прокурор, когато бях в офиса на окръжния прокурор на окръг Аламеда в Калифорния, се специализирах в случаи, включващи сексуално насилие. Доналд Тръмп беше признат за отговорен от жури за извършване на сексуално насилие.

Харис също подчерта нейния успех по отношение на изменението на климата, петрола и Уолстрийт.

След като разгледа аргумента си срещу президентството на Тръмп, вицепрезидентът каза, че кампанията й няма да бъде само за нея срещу кандидата на Републиканската партия.

"В тази кампания има нещо повече от това. Нашата кампания винаги е била две различни версии на това, което виждаме като бъдещето на страната ни. Две различни визии за бъдещето на страната ни. Единият се фокусира върху бъдещето - другият се фокусира върху миналото", каза Харис.

Харис все още не е кандидатът на Демократическата партия, но тя получи подкрепата на широка част от партията, след като беше одобрена от президента Джо Байдън, който беше по телефона и я слушаше, докато се обръщаше към предизборния щаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
10
 
1
 
! Отговори
Х преди 1 месец
това да събереш 80 милиона от дарения за 24 часа, показва много.
200
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе зеления защо ще ходи в Пекин да се моли? Нали печелят?
199
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес доста чуждестранни наемници са дали фира в Харков.
198
6
 
0
 
! Отговори
Тръмп е бита карта преди 1 месец
От Меган Тухей и Джим Рутенберг12 януари 2018 гАдвокат на президента Тръмп организира плащане от 130 000 долара на актриса от порнографски филми през октомври 2016 г., за да й попречи да излезе публично с твърдения за сексуален контакт по взаимно съгласие с г-н Тръмп, съобщи The Wall Street Journal в петък.
197
2
 
7
 
! Отговори
Иван до 201 преди 1 месец
Не, Румен Радев. Аз съм българин. Ти американец ли си?
196
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С прокурорите на дълбоката държава е свършено, а скоро и със самата дълбока държава. Ще се задави с откраднатите трилиони.
195
0
 
3
 
! Отговори
До Иван преди 1 месец
А кой е твоят президент? Камилата ли?
194
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ех колко много знае тая ромка,може би знае поне 300-400 думи
193
12
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 месец
Какъв срам ще е за Путин да го бият две жени - Камала и Урсула. Хиляди години светът ще чете за срама на разпадналата се Русия
192
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече никой не вярва в победа за Украйна.
191
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с рублата всемогъщия руски народ се избива да купува долари за по 350 рубли?Това ще се нормализира ли? Или ще станат 500 рубли за долар скоро?
190
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Америка ще гласува за госпожата само защото е под 60 години, че последните години Белия дом се превърна в старчески дом.
189
0
 
2
 
! Отговори
Тафрова от Лондон преди 1 месец
Се ми се чини че не е достатъчно ***....но ако е одобрена от Синедриона-ще спичели...от трите преобладаващото....
188
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"И какво престъпление е извършил Тръмп срещу него има заведени стотина дела и нито една присъда." - нали го осъдиха буквално преди няколко месеца бе толкова ли си проcт?
187
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейки. Чумадан, вокзал, масква. Ходете си във вашия рай и не пречете на БГ.
186
1
 
2
 
! Отговори
До 188 преди 1 месец
И като се събуди краката ти бяха отвити и се беше подмокрил.
185
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с купонната система за храна в русия? Сработва ли?
184
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе копейки, какви рубли, кви пет лева? Путин забрани курса рубла/долар
183
1
 
4
 
! Отговори
До Иван преди 1 месец
Твоят президент е Радев, ако не си наясно, че се намираш в БГ
182
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Камала печели наесен. Възрожденците губят до 5%, защото е пагубно за БГ да са в НС. Укр печели. Евро и Шенген за БГ. Това е пътят. Верният.