В интерес на страната: Байдън се оттегли от президентската надпревара

Беше най-голямата чест в живота ми да служа като ваш президент, пише той
Обновена: 21 юли 2024 21:32 | 21 юли 2024 21:10, Нели Христова
312
В интерес на страната: Байдън се оттегли от президентската надпревара
Снимка: БГНЕС

Президентът Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране на фона на продължаващия натиск след катастрофалния дебат миналия месец, който накара мнозина в неговата партия да се запитат дали трябва да продължи да се кандидатира за преизбиране. Той ще изкара остатъка от мандата си.

"И въпреки че имах намерение да се кандидатирам за преизбиране, вярвам, че е в най-добрия интерес на моята партия и страната да се оттегля и да се съсредоточа единствено върху изпълнението на задълженията си като президент до края на мандата си", Байдън пише в писмо, което публикува в своя X акаунт.

Той добави: "Ще се обърна към нацията по-късно тази седмица по-подробно за моето решение.“

"Беше най-голямата чест в живота ми да служа като ваш президент", написа той.

Тази публикация е актуализирана с допълнителни актуализации относно съобщението на Байдън.

Той застана зад Камала Харис, като в друг пост в Twitter написа, че тя трябва да е номинацията за президент на демократите.

"Мои колеги демократи, реших да не приема номинацията и да съсредоточа цялата си енергия върху задълженията си като президент до края на моя мандат. Първото ми решение като партиен кандидат през 2020 г. беше да избера Камала Харис за мой вицепрезидент. И това беше най-доброто решение, което съм вземал. Днес искам да предложа пълната си подкрепа и одобрение Камала да бъде номинираната от нашата партия тази година. Демократи – време е да се обединим и да победим Тръмп. Да го направим."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още по темата: САЩДжо Байдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
9
 
2
 
! Отговори
Дервентов преди 1 месец
Това няма значение, рушнячетата нема да устискат до началото на другия мандат. В краснодарско и ростовско имат ток по 2 часа на ден и ще става по зле. Иначе санкциите са ползезни, ура!
180
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зелето знае ли ?
179
2
 
5
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 1 месец
Сега амуриканските амигота впрягат камила'та Харис в надбягването. Но до ноември има ощв мнооооооого време, и до тогава ... както казваме по нашето село - я камилата, я камиларя! И дечица, отсега да си знаете, че амуриканската котччинна може да бъде разкована на щатчета и презокеански територии за много кратко време. Подмирисва ми на кръв и фекаллии от тази еврейска империя на злото!
178
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 152. Противно на това което ти казват, американците не са такива привърженици на ЛГБТ, дори много се изнасят от щати където най-много подкрепят тази идеология. Така че по линия на ЛГБТ Харис няма много шансове.
177
2
 
1
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 1 месец
До gogo - Мога и Анадола да гледам, и балканския кенеффистттан булГЕЙристан да гледам, и Амуриканската коттччина да гледам. Теб какво те интересува аз какво ще гледам, госп'ин амджъкаазлийоб?!
176
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябваше да го направи много по-рано, с протакането само успя да загуби достойнството си.
175
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На 11 юли 2024г. в края на срещата на върха на НАТО във Вашингтон Байдън нарече украинския президент Володимир Зеленски "президента Путин", а вицепрезидента Харис - Тръмп. Дали наистина няма да се окаже фройдистка грешка или пророчество?
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коко, бий месото на брега или където си и прави нещо друго. Коментарите не са ти силата.
173
15
 
1
 
! Отговори
КокоБийч преди 1 месец
В Терорусия сега е паника. Викат си: Трумпутин ще загуби срещу Харис! А Владолф седи и си мисли: май ще трябва да се изтеглим от Украйна..Байдън направи най-правилното нещо! Само голям патриот може да се откаже и да признае, че вече тялото и ума му започват да не го слушат! Но сърцето си му е същото! Той се притеснява за Америка и за бъдещето ни! И затова и дава път на Камала! Гордеем се с Теб, мистър Президент! А сега Трумпутин се е изпуснал в гащите, защото септември на дебата е в гъ3ъ!
172
11
 
4
 
! Отговори
КокоБийч/СаутБийч преди 1 месец
Направи най-правилното нещо! Само голям патриот може да се откаже и да признае, че вече тялото и ума му започват да не го слушат! Но сърцето си му е същото! Той се притеснява за Америка и за бъдещето ни! И затова и дава път на Камала! Гордеем се с Теб, мистър Президент! А сега Трумпутин се е изпуснал в гащите, защото септември на дебата, Харис ще му спука гайдата..и ще мига на парцали изкуфeлия стаpчок (no hard feeling, President Biden)
171
7
 
4
 
! Отговори
Очаквана преди 1 месец
Добра новина за демократите, Тръмп напразно си гърмя патроните
170
7
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
САМО АКО ДЖО БАЙДЪН СПЕЧЕЛИ ТЕРОРУСКАТА ДЪРЖАВА ЩЕ И СЕ СТЪЖНИ. НЕЛИГИТИМНИЯ ПУТИН ЩЕ ОТГОВАРЯ ПРЕД СЪДА В ХАГА. Хаахаахаа няколко месеца едно невменямо пишеше едни и същи простотии и накрая НИЩО хаха!!!! Ей бокLук АнонимеН какво стана ве май пак в миша дупка ще трябва да се криеш ? Там ти е мястото както на всички Евроатлантици.
169
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли нещо общо стрелбата по Тръмп с отказа на Байдън? Защо в интерес на страната? С какво е заплашена страната? Какво се случи след стрелбата, че да провокира хората, които го подкрепяха до вчера, да се откажат от него?
168
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Соростак, на теб ти казаха че байдъна ще спечели, едни опорки цирикаше, а сега му търсиш заместник и обвиняваш други. Толкова си кух и злобен че че ако се видиш в огледалото ще се нападнеш.
167
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия се излагат! Толкова млади и с потенциал да управляват кандидатури има при демократите и републиканците, а те издигат изкукали старчета? Тази велика държава се излага.
166
1
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 1 месец
...колко щамани са се навъдили, които вещаят бъдещето на Амилерика? Да паднеш от смях! Сякаш четящите във форума ще гласуват за президент на САЩ ? Циклят си на някакви мантри, и като си повтарят по 24 часа се надяват, че сънищата им ще се окажат "истина"? А дано, ама.надали! Политиката на САЩ не се определя от глутница По''ми'яри!
165
0
 
3
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Проява на малодушие, която ще излезе скъпо на Демократите!
164
2
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
Очакваше се. Ако някой все още се е надявал демократите в САЩ да спечелят изборите, надежда всяка тука да остави. Време е всичкото евроатлантик да се преориентира и да стане тръмпист.
163
4
 
2
 
! Отговори
Капейка преди 1 месец
На нас ни казаха да започваме да пл юем срещу Камала Харис.
162
2
 
8
 
! Отговори
Някой си преди 1 месец
Който и да се " изправи" срещу Тръмп,ще Загуби!!!-:)