Милен Керемедчиев: Тръмп ще бъде поредното необходимо зло

Според него вторият дебат между Тръмп и Байдън ще е катастрофален
9 юли 2024 22:40, Нели Христова
17
Милен Керемедчиев: Тръмп ще бъде поредното необходимо зло

Войната в Украйна и продължаващата българска помощ ще бъдат в основата на предизборната кампания, която чука отново на вратата ни. Това каза бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в предаването "Денят ON AIR".

Той отбеляза, че има две големи ниши в нашия политически живот, които са празни.  По думите му едната е, че президентът Радев все повече завзема, а другата е крайнодясната, която идва от САЩ, но в България все още не е посяла своите семена.

Керемедчиев коментира и ситуацията след изборите във Франция.

"Не за първи път политици призовават своите гласоподаватели да обединят своите различия срещу г-жа Льо Пен и нейната партия. Обединявайки се срещу Льо Пен, силите се обединиха към крайнолевите. Франция върви към политически хаос, който беше хвърлен от Макрон. Видимо е, че много трудно ще се сформира правителство и силна политика. Много трудно може да се сформира мнозинство. По-вероятно е да се сформира между крайнолевите и Лъо Пен. Макрон ще бъде изолиран в следващите политики. Той ще завърши своя мандат, но ще бъдат оспорвани неговите решения", прогнозира Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос как ще повлияят процесите във Франция на новия ЕП, той отговори, че се създава вакуум на силни лидери в Европа, който много бързо се опитва да завземе Орбан. Керемедчиев е на мнение, че чрез създаването на ПГ в ЕП "Патриоти за Европа", посещенията в Украйна, Русия, Китай и Вашингтон Орбан се опитва да покаже, че политиката му е по-притегателна за гласоподавателите в Европа, отколкото за неговите критици.

Според госта Байдън се противопоставя на всякакви идеи за неговата смяна. Ако се откаже сам, тогава може да се намери друг кандидат, но ако не се откаже, Керемедчиев е сигурен, че делегати на Байдън ще гласуват за него. Бившият зам.-външен министър смята, че ще има и втори дебат с Тръмп през септември, който ще бъде катастрофален.

"Тръмп ще бъде поредното необходимо зло. Без САЩ страните членки в НАТО са неспособни да се изправят пред нарастващата заплаха от Русия. Изборите в Щатите ще повлияят изключително силно на тенденциите в Европа", подчерта Керемедчиев.
 
По думите му на срещата на НАТО във Вашингтон ще стане ясно, че Украйна няма да получи покана за членство в алианса, но ще се потвърди помощта за страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 месец
"продължаващата българска помощ" - колко наивен трябва да е българския избирател, за да гласува за някой обещаващ да хвърли една купчина пари в черната дупка, наречена Украйна, вместо да ги използва за подобряване на условията на живот на собствения си народ.
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нарастваща заплаха от Русия - заплаха няма директна, но Русия си иска Украйна, няма да се откаже, за съжаление, Европа можеше да кротува, да не се намесва, но политиката не и позволява да стои настрани. Ако Русия си беше върнала Украйна, сега всичко щеше да е мирно и тихо.
12
1
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 1 месец
До 13. И що мислиш, че Тръмп ще направи нещо кой знае какво? В демокрациите нещата не се решават от един човек.
11
1
 
2
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
Тоя Керемедчиев прибира ли се изобщо вкъщи, щото не е излязъл от студията? Няма ли си друга работа, че обикаля всички телевизии от сутрин до вечер или е безработен?
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Тръмп не успее да влезе в Белия Дом, света е загубен. Либерастията ще го доунищожи, точно каквото правят най-добре.
9
5
 
5
 
! Отговори
Тоя па преди 1 месец
Франция : BBC " Днес прокуратурата в Париж обяви ,че започва разследване за фалшиви декларации и руско финансиране на кампанията на льо пен за президент през 2022. Орбан: тлъстия шебек сам заяви ,че не оторизиран от ЕП за тези посещения ,а опозицията в страната му ми диша във врата . ЕП десните в парламента обявиха ,че ще блокират новосъздадената партия на орбан. Тръм ще загуби изборите ОТНОВО, защото демократите и в Сената и камарата на представителите днес обсъждат нов кандидат.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей цайс плешив, ако те видя ще завалят КЕРЕМИДИ, ама не по моята глава!!!!
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Верно Очилатко? То щото "твоят" Байдън ПАМПЕРСА е " велик" Американец? Абе немаше ли в тази държава,поне една Мотика 5 номер,па там да си изразиш " интелекта" бре Мишок??-:(
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Иzрожденският минитер,да не се прави нс оригинален.Светът не живее,а функционира от повече от 20 г.Няма необходимо зло,има само щети.Дали ще е кандидатура на Обикновен старчески дом или на Психиатрично Отделение.И това е Америка.А нашите,моите.Явно онзи уткин е добър двоен Агент на ЦРУ,толкова успешно,с омраза и простотия,за две години и нещо,да унищожиш Русия,не всеки може.Аферим.Знам,че на него и на КК грам не им дреме,нито на ефесбето,*** все някой трябва да оплаче тази страна.
5
1
 
10
 
! Отговори
Шабан преди 1 месец
...страните членки в НАТО са неспособни да се изправят пред нарастващата заплаха от Русия... Миленчьо направо си е за лекарска намеса ако не прави и си мисли на истина така. Това което Керемедчиев се опитва да прави с нарича - gaslighting газлайтинг е психологическо манипулиране.
4
3
 
9
 
! Отговори
питам преди 1 месец
защо американците не си изберат един читав президент, ами се занимават с тези старци?
3
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп е малко верочтно да спечели . Тръмп е американското Възраждане . ВИе гледали ли сте колко пъти са канили Костадин в нова американска телевизия и колко пъти киро ? 30 на 3 В САЩ е същото вижте колко медии плюят по Тръмп и колко са за него 30 на 3 .При това Киро проповядва недемократична идеология - Членствата в ЕС и нато да са без референдум . Това е усъдително в целия свят ;) В България е практика и няма дела за милиони срещу нова . А така може да се напълни и бюджета .
2
5
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Тръмп е пич, а керемедчиевците са зло. Излишно при това.
1
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Убийцы, которые нападают на детей в больницах - это мусор человечества. Ему поручили передать это в Москву", Ян Липавски, външен министър на Чехия