Антъни Блинкън защити Байдън след дебата

Възвърнал е доверието към САЩ като лидер на света
2 юли 2024 00:16, Инна Ангелова
55
Антъни Блинкън защити Байдън след дебата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Антъни Блинкън, американски държавен секретар, защити президентът Джо Байдън от критиките, с които беше засипан след дебата срещу Доналд Тръмп, който беше преди няколко дни. Блинкън отбеляза, че политиката на Байдън през последните три години и половина е засилила доверието в американското лидерство по света, предаде Ройтерс.

Блинкън беше запитан какво ще си кажат приятелите и враговете на САЩ по света за американското лидерство след слабото представяне на Байдън. Според него хората гледат Байдън под лупа от момента, в който той пое поста президент на Съединените щати.

Блинкън допълни, че хората виждат президент, възстановил позициите на Америка, върнал Америка на картата на света, възстановиl съюзи, партньорства.

"Ако погледнете социологическите проучвания по света, доколкото може да им се вярва, ще видите отново, че доверието в американското лидерство значително се е повишило през последните три и половина години", отбеляза той.

"Те виждат, че президентът Байдън проправя пътя във всички тези различни сфери по начин, който обединява хората и е фокусиран същевременно върху предизвикателствата, които стоят пред нас и които са общи за толкова много държави", отбеляза Блинкън.

Много от критиците споделят мнението, че Джо Байдън е прекалено стар за евентуален втори мандат, а дебатът срещу Тръмп още повече разпали съмненията. Някои демократи дори призоваха Байдън да бъде заменен с друг кандидат. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от САЩ
Върховният съд реши: Ограничен имунитет за Тръмп
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
21
 
! Отговори
Факт преди 4 дни
Байдън е НЕАДЕКВАТЕН!!!
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Докога ще ни занимавате с хазарските истории на тези сатани? Разкатаха фамилията на цяла Европа
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Аз мисля, че ескалацията тепърва предстои. От година наблюдавам и слушам повтарящи се декларации за силово отстояване на плана за еднополюсна глобализация. Рептилите започват открито да ни заявяват: Опитвахме се да въведем хегемонистичната глобализация с мекия брус, но след като вие, дoбитъk, се опъвате - ще обърнем дебелия край и със сила ще ви подкараме към светлото либерастично бъдеще.
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"Възвърнал е доверието към САЩ като лидер на света", хахахахахахахахахахахахахахахаххахахахахаххахахахаххахахахахахаххахахахаххахахаххахахаххахахахаххахахахахаххахахаххахахаххахахахахаххахахаххахахахахахахаххахахахахахахахахаххахахаха. Потъващия кораб плъховете отдавна напуснаха. Само този, който явно е доста по-низък от плъх, още крета.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"доверието в американското лидерство значително се е повишило през последните три и половина години" - Доверието в американското лидерство се изпари. Ставаме свидетели на края на доктрината МОНРО? Ставаме свидетели на агонията на колективния запад, базиран на пиндостански правила и на хегемонията на $? Дедоларизацията тръгна с пълна сила.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
То и блинкен е с пелени за старци, така че...
13
18
 
0
 
! Отговори
Демократичен паяк преди 4 дни
Джо Байдън ще остане в историята като един от най-великите президенти на САЩ! Наравно с Ейбрахам Линкълн, Хари Труман и Роналд Рейгън! Джо Байдън ще победи вечния враг на Америка и целия свят - РуZия!!
12
1
 
3
 
! Отговори
УестАфрикаДЕТЕУБИЙЦИ преди 4 дни
РИМЛЯНИНЪТ КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ е казал че Римският етнос е произлезъл от ГРЪЦКИЯТ етнос от град ОМИР на Свети НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ и никога НЕ СА ИМАЛИ НИЩО ОБЩО с АФРИКАНСКИТЕ ДЕТЕУБИЙЦИ създали град РОМА от КАРТАГЕН след което РИМЛЯНИНЪТ КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ провежда операция РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ между африката Картаген и АЗИЯТА град БИБЛОС за да РАЗВЕЖДА град РОМА от семитското племе детеубийци АМОР от латински преведено ЛЮБОВ които били КАРТАГЕН
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Какво да каже секретарката Блинкен - нали дъртия п.ърцул бай Дън му дава хляб :)))
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Разбира се, нали иначе няма да е външен министър ако Байдън загуби. Има и друга причина за изказването на Блинкин - според слуховете, Мишел Обама вече е отказала и те реално нямат друг кандидат, който да вземе повече от 15% срещу Тръмп. Демократите знаят, че ако байдън се добере до заветните 40% на изборите, останалите могат да ги фалшифицират с машините като миналия път. Затова ще държат на мумията до последно, ако трябва ще му пуснат ИИ двойник само в туитър.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Какво доверие та той едвам ходи.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"Стар", доколкото преди 4 години можеше да върже две изречения на кръст, а сега не му се удава. Възрастта е относително понятие, но в неговия случай си личи.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
То друго не се и очакваше
6
5
 
9
 
! Отговори
Е,и ?! преди 4 дни
Не е важно кой ще стане президент, а коя партия ще спечели всичките ще спечели камерата на представителите и сената, които имат правото да импийчнат президента . Според социологическите проучвания демократите додят с 7 пункта .
5
6
 
15
 
! Отговори
Медикер преди 4 дни
Алцхаймер с ядрено куфарче, що е то?
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А пък някакъв по телевизията се казва Облак. Ян Облак - вратар.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ако Дик Чейни му беше вице да го беше обявил за невменяем и стнал президент, ама е Кемъла Харис, която е доста семпла женица.
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Байдън е на 81, възраст, на която трябва да си седи вкъщи и да си чете вестника, а не да се занимава със сериозни работи! И без това има и деменция!
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Дори не зная как се води нормален разговорс Байдън.