Синът на Байдън бе осъден по три обвинения

Присъдата ще е условна
11 юни 2024 21:22, Стела Стоянова
29
Синът на Байдън бе осъден по три обвинения
Снимка БГНЕС, архив

Синът на президента Джо Байдън - Хънтър Байдън, бе признат от съдебното жури за виновен и по трите обвинения във федералното дело за притежание на оръжие. Първото обвинение е за подаване на невярна декларация за придобиване на огнестрелно оръжие, второто - за подаване на невярна декларация за придобиване на документи, а третото - за незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

Байдън е излъгал, че е употребявал системно наркотици в заявление за издаване на разрешително за носене на пистолет. В хода на процеса бе изслушава жената на починалия му брат, с който Хънтър е имал връзка.

Хънтър Байдън едва ли ще влезе в затвора, присъдата му вероятно ще е условна.

BBC смята, че присъдата едва ли ще промени посоката на президентската кампания в САЩ, тъй като няма доказателства, които да свързват Джо Байдън с обвиненията.

Осъдителната присъда обаче със сигурност ще бъде тежък личен удар за президента на САЩ, който е представян като патриарха на сплотено семейство, преживяло немалко лични трагедии и травми.

Президентът заяви, че приема решението на съда, но продължава да се гордее със сина си.

Правната драма на Хънтър Байдън обаче не е приключила. Предстои ново дело през септември по обвинение в неплащане на федерални данъци върху доходите в размер на 1,4 млн. долара и то може да представлява по-голям риск за президента. Това дело, което ще се проведе само няколко месеца преди президентските избори, засяга чуждестранните бизнес сделки на Хънтър, зад които непрекъснато се търсят директни връзки с президента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: присъдаБайдън
Още от САЩ
Бил Гейтс ще строи електроцентрала от ново поколение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
м,да преди 6 дни
тате му ще го помилва ако спечели изборите,които вече за него са топ въпрос,а ако не Зеленски ще получи за президент на САЩ по неговите думи загубеняк.Ооооооооооооооо.
23
1
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 дни
В "правовите" държави със закони, няма значение на кого си син, и колко милиона си откраднал под покровителството на татко си. Съдят те за неправилно паркиране, и туйто !
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Нищо не е това.В мемоарите му пише повече.Побъркали са го и до ден днешен като се напие си въобразява,че е Хитлер.Не е Хитлер,а жертва на жадни за пари.
21
1
 
12
 
! Отговори
Бочко преди 6 дни
Потребявал наркОтици, имал връзка с жената на починалия си брат, па баща му не помни кой от синовете му и къде е загинал..... Само Али Раза и Гюнеш Али липсват от сапунката...
20
0
 
16
 
! Отговори
абе преди 6 дни
осъден по три дела и баща му се гордеел с него...какво мислите за това?
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
крушата не пада по дълече от дървото!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Първият осъждан американски президент се състезава срещу първия дементен американски президент със син, който е доказан абсолютен социопат и престъпник.
17
2
 
9
 
! Отговори
триморец крадев преди 6 дни
и на моят синковец курьо простьото така че му се размине. евроатлантизъм сър.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Абе дванайсети, пишеш така все едно му завиждаш на Зеленски. Да нямаш някакво особени симпатии към братята Кличко???
15
2
 
12
 
! Отговори
До 12 преди 6 дни
Благодаря, че сподели вълнуващите си сексуални фантазии с нас. Надявам се един ден да имаш възможност да ги осъществиш наистина. Не се отказвай от мечтите си!
14
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Джуджа е за затвор, не знам защо намесвате другия джудж Зеленски, той не е виновен за нищо :) С цялата си наглост, Джуджа от Кремъл казва, че Зеленски бил нелигитимен, срока на мандата му бил изтекъл, но аз не съм прочел, чул и видял в историята на човечеството, по време на война да се провеждат избори в която и да е държава :)))
13
3
 
10
 
! Отговори
Нане преди 6 дни
Аве кухоглавец.... Къде прочете, че го вкарват в затвора.... ===))) краварските слуги са с една гънка, ам не в мозъка...
12
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Зеленски ще е в украински затвор, там криминали с телосложението на Кличко ще го блъскат зверски в аналла докато започне да повръща Бело - но не от неговото!
11
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
За тези човешкият живот няма цена, война във Виетнам, Либия, Сирия, Афганистан, .. Окрайна....и тук сълзливи сериалчета с мамините синчета...
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Уж адвокат бил тоз п.ендел - а жив престъпник :)))
9
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ами това означава да имаш независима и работеща съдебна система. Синът на действащия американски президент - осъден и вкаран в затвора! Нещо подобно може ли да се случи в България? За Русия не питаме, там е ясно. Обикновените руснаци умират в Украйна, а синовете на Песков и Медведев си живеят животеца в гадния запад. От другата страна е Джо Байдън, който вече каза, че няма да помилва синковеца си. Въпрос на ценности!
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
дано черните в затвора му отворят втора дупка!
7
2
 
17
 
! Отговори
ЕЛИ преди 6 дни
ИМАЛ ВРЪЗКА С ЖЕНАТА НА БРАТ СИ--ТЕЗИ ХОРА СА БЕЗ ДОСТОЙНСТВО,РЕЗИЛ ЗА САЩ
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
за неплащане на данъци наказанието е много сериозно в САЩ, затвор
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А Тулупа у нас - кога ?