САЩ нямат пари и време да помагат на Украйна

Бюдженият директор на Белия дом предупреди с писмо Конгреса
Обновена: 4 дек 2023 14:27 | 4 дек 2023 14:27, Стела Стоянова
160
САЩ нямат пари и време да помагат на Украйна
Снимка БГНЕС, архив

Бюджетният директор на Белия дом Шаланда Йънг предупреди в писмо до председателя на Камарата на представителите от Републиканската партия Майк Джонсън и други лидери на Конгреса, че САЩ нямат време и пари да помогнат на Украйна в борбата ѝ с Русия, съобщи "TVP World".

През октомври администрацията на президента Джо Байдън поиска от Конгреса близо 106 млрд. долара за финансиране на амбициозни планове за Украйна, Израел и сигурността на американските граници.

Републиканците контролират Камарата на представителите с крехко мнозинство и финансирането на Украйна стана политически спорно за някои десни законодатели.

Йънг заяви в писмо, публикувано от Белия дом, че прекъсването на финансирането и потока от оръжия за Украйна ще увеличи вероятността от руски победи.

"Искам да бъда ясна, без действия от страна на Конгреса, до края на годината ще изчерпим ресурсите за закупуване на повече оръжия и оборудване за Украйна и за предоставяне на оборудване от военните запаси на САЩ", написа тя. "Няма магическа банка с налични средства, която да посрещне този момент. Нямаме пари и почти нямаме време", добави бюджетният директор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: украйнасащпомощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Все ми е тая дали имат пари или не. Ясно е,че войната се закучи и нищо няма са се случи освен да се избиват. Русия си взе каквото искаше и се окупа. Няма как да я пробият
104
7
 
2
 
! Отговори
До 104 преди 8 месеца
Единственият адекватен коментар тук.
103
1
 
16
 
! Отговори
не се тръшкайте преди 8 месеца
Споко! Фон дер *** е насреща! Ще пусне печатницата за още 500-600 милиарда! А европейците - кучета ги яли!
102
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има ли мераклии все още за Зелена карта и осъществяване на америчката мИчть. хаха
101
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ясно. Щом САЩ нямат пари и време, Тагарев ще намери и двете.
100
2
 
45
 
! Отговори
ъхъ преди 8 месеца
Усещате ли как ще нататрузят ЕС да поеме масрафа за Украйна? А сигурно ще натиснат и помощ в жива сила да изпращаме. Готови ли сте, другари атлантици? Времето ви за героизъм наближава.
99
2
 
38
 
! Отговори
соломон паси предате преди 8 месеца
За първи път тези престъпници да казват ,че нямат пари ?Винаги печатницата им започваше да работи и за Империята на Зелената хартия не е имало проблеми изглежда имат много сериозен проблем . Мислеха ,че със санкции Русия ще бъде унищожена след което както обеща на своите слуги ,че ще си поделят богатат плячка- огромните природни ресурси . Тъй като голяма ,част от военният си запас изразходиха сега е време Китай и Русия откривайки два фронта срещу тая *** да я унищожат и то завинаги сега е най-подходящият момент.
98
1
 
31
 
! Отговори
БАНко преди 8 месеца
НЯМАТЕ ПАРИ И АКЪЛ !!!
97
2
 
38
 
! Отговори
Бракя време е преди 8 месеца
Да съберем капачки че закъсааа бракята мууу
96
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всъщност Йънг казва че са необходими мерки в тази насока, за да продължи и в бъдеще предоставянето на пари и оръжия от САЩ за Украйна, но про-руски сайт като този я чете така както дявола евангелието
95
25
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това са ходове за заблуждение на Рашката , всичко е изчислено по 3.14 .
94
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво става с трилионите дълг кога ще го изплащат?
93
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То това беше ясно или,както се изказва Любко Петрович имали сме желание много сме играли немали сме шанс та и работите на САЩ са такива опитахме се,ама нещо се надценихме.Сега да му мисли зеленчука дето си повярва,че видиш ли той ще я започне и ония ще се юрнат да им дадат и последния си танк щото видиш ли Русия ги нападна.
92
0
 
37
 
! Отговори
? преди 8 месеца
Че къде са им парите? С тази мощна печатна икономика не би трябвало да имат проблеми. Да не е свършила памучната хартия? Или цветните мастила?
91
2
 
35
 
! Отговори
ъ преди 8 месеца
Тъй ще е тя. Сложиха зеленчука за президент и го накараха да направи куп простотии и да избие стотици хиляди хора. Само за да се била "отслабела" Русия. Сега ще го зарежат, защото празните им кратуни полеке-лека схванаха, че не Русия отслабва с този конфликт, а целият Запад се продънва. Пък украинците кучета ги яли. Те са просто едни по-глупави руснаци.
90
0
 
32
 
! Отговори
Фитьо преди 8 месеца
Да теглят бърз кредит.
89
2
 
21
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
До 94 "Европейците трябва да дават пари за да държат агресивните..." - не знам кой е агресивен и кой не, но СССР два пъти предлага на германиите да се обединят, а Западът отказа. Но де неграмотен про'с'так като теб да го вдене?!
88
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 90. Верно, АйТи-тътъ дето непрекъснато се фалят по колко много "къ" земали са и ътлънтици и ше ударят мощно рамо на Укайната....
87
0
 
22
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
До 88 "Украйна е най-корумпираната държава в света,какво Нато,какъв ЕС." - точно затова там и е мястото - при себеподобните. Но как неграмотен про'с'так като теб да го вдене?!
86
29
 
4
 
! Отговори
бам преди 8 месеца
Боли ги ... американците. Европейците трябва да дават пари за да държат агресивните о..р..к.и далеч от границите си. Полша, Финландия, Балтийските са го играли това. На зла круша зъл прът докато им спре ламтежа за нови територии на рашките.