Ѕайдън: »зказвани€ на “ръмп напомн€т на езика на нацистите

“ръмп се закани да изкорени комунистите, марксистите, фашистите
15 ное 2023 11:51, ≈лка ¬асилева
27
Ѕайдън: »зказвани€ на “ръмп напомн€т на езика на нацистите
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

ѕрезидентът на —јў ƒжо Ѕайдън отправи критики срещу експрезидента ƒоналд “ръмп, зашото е използвал думата "паразити" по отношение на политическите си врагове, като за€ви, че това напомн€ на изказвани€, използвани от нацистите в √ермани€ през 30-те години, предаде –ойтерс.

Ќа неотдавнашен митинг в Ќю ’емпшър “ръмп повтори нев€рното си твърдение, че президентските избори през 2020 г. са му били отнети с измама, и за€ви пред тълпата, че ще "изкорени комунистите, марксистите, фашистите и радикалните леви бандити, които живе€т като паразити в пределите на нашата страна, които лъжат, крадат и мам€т на изборите".

Ѕайдън за€ви, че коментарите на “ръмп повтар€т езика, чут в нацистка √ермани€ през 30-те години на минали€ век. "—амо през последните н€колко дни “ръмп за€ви, че ако се върне на поста, ще преследва всички, които му се противопостав€т, и ще унищожи това, което той нарече "паразити... в јмерика"

"“ова повтар€ изказвани€, които сте можели да чуете в нацистка √ермани€ през 30-те години. ƒори не е първи€т случай", за€ви Ѕайдън по време на събитие за събиране на средства в —ан ‘ранциско.

"“ръмп също така наскоро говори за това, че цитирам: "кръвта на јмерика е отровена". ќтново повтар€ същите фрази, използвани в нацистка √ермани€", за€ви Ѕайдън.

 оментарите на “ръмп предизвикаха незабавни критики в интернет, като н€кои историци за€виха, че езикът му отраз€ва този на авторитарни управници, стрем€щи се да дехуманизират враговете си.

—тивън „унг, говорител на кампани€та на “ръмп, преди това отхвърли сравнени€та с нацистите, ’итлер и италиански€ ћусолини. "ќнези, които се опитват да направ€т това нелепо твърдение, €вно са снежинки, които се хващат за всичко, защото страдат от синдрома на разочарованието от “ръмп и т€хното тъжно, жалко съществуване ще бъде смазано, когато президентът “ръмп се върне в Ѕели€ дом", за€ви „ун.

—нежинка е термин, който се използва за отхвърл€не на човек като лесно обидчив или прекалено чувствителен.

—ъди€ от ћичиган постанови снощи, че “ръмп ще може да участва на първичните избори в щата, нанас€йки удар на усили€та да се спре кандидатурата му с конституционна клауза от времето на √ражданската война, предаде јсошиейтед прес.

—ъди€та ƒжеймс –едфорд отхвърли аргументите, че рол€та на “ръмп в нападението срещу  апитоли€ на —јў на 6 €нуари 2021 г. означава, че съдът тр€бва да го об€ви за нелегитимен за президентски€ пост. –едфорд реши, че тъй като “ръмп е спазил щатски€ закон при включването си за първичните избори, той не може да му забрани да участва в т€х.
(Ѕ“ј, јсен √еоргиев)

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


27
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
22
0
 
1
 
! ќтговори
 ратък виц на ден€ преди 3 месеца
Ѕайдън помни.......
21
1
 
1
 
! ќтговори
ƒо 5 преди 3 месеца
ѕредварително да уточн€ - не харесвам и не поддържам ƒжо, но съм за истината базирана на факти. "ѕри такъв обем видеоматериал доказващ манипулаци€та на резултатите" - имаше над 60 дела повечето от които б€ха в съдилища със съдии лично назначени от ƒончо и нито едно не доказа манипулации базирани на видеоматериалите които споменаваш. Ќапротив има видео и аудио материали показващи как ƒончо иска да промени резултатите от изборите. ‘акт.
20
2
 
4
 
! ќтговори
11 преди 3 месеца
≈, не всеки е бил жив през 30-те години, като Ѕай ƒрън, за да знае кви са ги плещили нацистите. ƒеменци€та е забол€ване, при което помниш всичко като малък, а в сегашно време не знаеш къде се намираш в градината, ръкуваш се с признаци и, ако ти бо€дисат портата на Ѕели€ дом зелена, н€ма да знаеш де да се прибетреш.
19
3
 
3
 
! ќтговори
—јў ¬ече е ∆алка преди 3 месеца
ѕо–0бена от ёдею—емит÷ионисти ƒържава - ∆ал ми е за Ѕелите от ≈вроѕеидната –аса в —јў - те или Ќищо не им е ќстанало от “иквите или с ясно съзнание са –0би на тези, срещу които ќснователите им - ¬ашингтон, ‘ранклин, ƒжеферсън и јдамс - се бореха!
18
3
 
1
 
! ќтговори
17 преди 3 месеца
Ћаборатори€та е јмериканска и ‘аучи е ръководел операциите вътре. ƒа в  итай е базирана и китайци са работили вътре.  овид тръгна когато “ръмп беше президент. Ѕайдън направи ”крайна. „акаме “ръмп отново с нещо още по-изобретателно. ѕрилепа е виновен. Ќ€ма кой друг да е!
17
2
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
—п€щи€т ƒжо пак е бълнувал.
16
8
 
1
 
! ќтговори
7 преди 3 месеца
ƒа.. овид тръгна точно от “ръмп,  итайската нова лаборатори€ и с любезното съдействие на –ашата в кра€ на 2018 година...след година —«ќ разбраха ...
15
2
 
7
 
! ќтговори
ўерю преди 3 месеца
“ръмп се закани да изкорени комунистите, марксистите, фашистите и - ционистите, като Ѕайдън...
14
0
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
»зказвани€ на байƒжо напомн€т на езика на толерасто-либерастите. »змислиха пон€тието "√лобални€ ёг", с което заместиха пон€тието "страните от “рети€ св€т".
13
1
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
Ѕожееее....всичко откачи. ¬секи говори за други€, ако изкаже различно мнение, че бил нацист. ≈ то ако е така нормални н€ма. ¬сичко живо би било нацизъм. —ами€т Ѕайдън като подкреп€щ ”крайна а »зраел е обвин€ван в това.
12
3
 
12
 
! ќтговори
ƒа преди 3 месеца
 акво плаче муми€та, “ръмп е прав.
11
12
 
4
 
! ќтговори
јнонимеЌ преди 3 месеца
»«ќЅўќ Ќ≈ ѕќ«Ќј¬ј“≈ Ѕј…ƒЏЌ ј ќ —ћя“ј Ќя ќ… , „≈ ў≈ »«√”Ѕ» »«Ѕќ–»“≈ ѕ–≈« 2024-“ј! Ѕј…ƒЏЌ ≈ —ѕќ—ќЅ≈Ќ ƒј ¬«–»¬» «ј≈— ј ќ —≈ ЌјЋќ∆» :D Ўќ”“ќ — ’јћј— Ѕ≈Ў≈ —јћќ «ј ƒј —≈ ѕќ –»≈ ѕ–ќ¬јЋј Ќј  ќЌ“–јЌј—“ЏѕЋ≈Ќ»≈“ќ Ќј ” –ј…Ќј!!! ј ќ –≈∆»ћј Ќј ‘јЋЎ»¬»“≈ ѕ”“»Ќ ” ”¬÷» —≈  јЌƒ»ƒј“»–ј «ј Ќќ¬ћ ћјЌƒј“ ў≈ —“јЌ≈ —“–јЎЌќ —Ћ≈ƒ »«Ѕќ–»“≈ ¬ ѕ”“»Ќ” ” ”¬ќ. ј ќ ѕЏ  –≈∆»ћј Ќј ѕ”“»Ќ ” ”¬÷»“≈ Ќ≈ —≈  јЌƒ»ƒј“»–ј “ќ Ѕј…ƒЏЌ ў≈ ≈ ѕќЅ≈ƒ»“≈Ћ Ѕ≈« «Ќј„≈Ќ»≈ ƒјЋ» ў≈ —ѕ≈„≈Ћ» 2-–» ћјЌƒј“! 2024-“ј ў≈ ≈ ƒќ—“ј »Ќ“≈–≈—Ќј
10
4
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
≈ми ко от това?
9
6
 
12
 
! ќтговори
Ќакратко : преди 3 месеца
ƒеменци€та не прощава!
8
19
 
9
 
! ќтговори
јнонимеЌ преди 3 месеца
“–Џћѕ ≈ Ќј…-ќЅ» Ќќ¬≈Ќ ѕќѕ”Ћ»—“ » ЋЏ∆≈÷! ў≈ »« ќ–≈Ќ» “ќ…  ќћ”Ќ»«ћј ј ≈ ѕ–Џ¬ ѕ–»я“≈Ћ Ќј ‘јЋЎ»¬»“≈ ѕ”“»Ќ” ” ”¬÷»!
7
5
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
Ѕайƒжо отправил критики срещу експрезидента бай ƒончо за използвани думи, които напомн€ли на изказвани€, използвани от нацистите в √ермани€. Ѕайƒжо не критикува, а подреп€ и финансира с $млрд. престъпни€ бендеро-нацистки киевски режим.
6
9
 
3
 
! ќтговори
—амо да кажа преди 3 месеца
 овид ....тръгна по времето на Џмп...знам ,че  итай и прилепа са виновни. —амо казвам.
5
7
 
16
 
! ќтговори
Ѕългарка преди 3 месеца
Ѕайдън да го информират по-добре ÷–” на кого и за какво изсипва планини с пари в ”крайна, па тогава да говори за нацисти....
4
1
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
"Ќа неотдавнашен митинг в Ќю ’емпшър “ръмп повтори нев€рното си твърдение, че президентските избори през 2020 г. са му били отнети с измама"-------------------ѕри такъв обем видеоматериал доказващ манипулаци€та на резултатите, €вно разчитате, че хората вече са забравили и съвсем открито разпростран€вате лъжата, че Ѕайдън е спечелил честно.
3
5
 
29
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
“ръмп не е аплодирал на крака нацист от —— за разлика от “рюдо и «еленски, но за т€х не чухме коментар от ƒжо.