САЩ: Нямаме информация самолета на Пригожин да е свален от ракети

Катастрофата идва два месеца след бунта на ЧВК "Вагнер"
25 авг 2023 20:40, Йоана Цонева
23
САЩ: Нямаме информация самолета на Пригожин да е свален от ракети
Снимка: БГНЕС

Към момента няма информация, че ракета земя-въздух е свалила самолета, за който се предполага, че е превозвал руския наемнически лидер Евгений Пригожин. Това заявиха от Министерството на отбраната на САЩ на пресконференция в Пентагона, съобщава "Ройтерс".

Патрик Райдър, който е говорител на Пентагона, не предложи доказателства или допълнителни подробности за това какво според американските служби е причинило катастрофата.

"Нямаме никаква информация, която да потвърди в момента съобщенията в пресата, че е имало някакъв вид ракета земя-въздух, която е свалила самолета", каза Райдър пред репортери.

Съединените щати разглеждат редица теории за причините за катастрофата на самолета на Пригожин, като по-рано двама американски служители твърдяха, че ракета земя-въздух вероятно го е ударила.

Длъжностните лица, пожелали анонимност, подчертаха, че информацията все още е предварителна и се проверява, и не изключиха промяна в оценката. Други медии пък разпространиха теория, че бомба на борда на самолета или някакъв друг саботаж е причинил катастрофата.

Не е необичайно да има конкуриращи се и противоречащи си възгледи на разузнаването в правителството на САЩ в часовете и дните след международни събития.

Катастрофата идва два месеца след като Пригожин и неговите наемници от Вагнер организират бунт, в който поемат контрола над Ростов и напредват към Москва. Президентът на САЩ Джо Байдън каза в сряда, че не е изненадан от съобщенията, че Пригожин е загинал в самолетна катастрофа. Той добавя, че в Русия не се случват много неща, зад които президентът Владимир Путин да не стои.

В четвъртък Путин каза, че иска да изрази искрени съболезнования на семействата на загиналите и каза, че е необходимо да се изчака резултатът от официалното разследване. 6

До момента е регистриран само един инцидент за повече от 20 години експлоатация на самолетите от модел Embraer, на какъвто е бил Пригожин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Ами преди 8 месеца
Значи или е заложен взрив, или Пригожин се е самоубил в знак на покаяние и толерантност към режима на Путин !
20
4
 
1
 
! Отговори
Съдията преди 8 месеца
Путин е невинен. Гръмотевица (мълния) е поразила нещастния самолет и прашчай Григорий (Пригожин)
19
1
 
9
 
! Отговори
До със сигурност преди 8 месеца
Тя Аналена Бербок е без завършено средно образование и като виждам не и пречи. А на теб и 2 висши да имаш ти е явно недостатъчно, защото плоският мозък ти стига само да възхваляваш укронацистите.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма и сигурна информация че е бил в него. Путин каза : според официалната версия, и погледна нагоре. Не ми се стори искрено.За мен е скрит. На 62 години, под дърво и камък го търсят да го убият от всички западни страни.Това е единствения начин да живее и да бъде полезен по друг начин на Родината си. Защото той е истински патриот.Вторият му самолет кацна в Баку, и както отначало казаха, че пасажерската листа ще я кажат, после съобщиха че летял празен.
17
8
 
3
 
! Отговори
Със сигурност преди 8 месеца
До чудещия се дали е експерт - първо завърши успешно основното си образование!!!! А когато завършиш и висше, тогава ще си убеден, че най -важното е лилипутът е безпутник! Слава на Свободата! Слава на Украйна!
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Интересно - кой е убил кенеди не знаят хамериканците вече около 60 години а при този случай не им трябва и даже мислът !!!! те ВЕЧЕ знаят !!!!! Незнаят и за газопрововодите и за това как ПЕТРИОТ беше пронизън от КИНЖАЛА и милиони долара (на амер -та работна класа )отидоха на вятър !!!!! нали хамериканофили - кога ще порасните ??????
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ЦРУ каза: може и да не сме ние, не е сигурно още
14
1
 
4
 
! Отговори
ЮСА преди 8 месеца
Ех .. Сега троелинга кво ше прави...
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не съм експерт но знам ,че отделни части и основнта маса са намерини в дължина повече от 2 км - А ТОВА ОЗНАЧАВА БОМБАТА Е БИЛА ПРИ ИЗЛИТАНЕТО ! ТАКА ПИСАХ и при падането на самолета от Египед
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И в света не се случват много неща, зад които да не стоят САЩ.
11
11
 
2
 
! Отговори
Със сигурност преди 8 месеца
Лилипута така си решава проблемите! Защото няма други опции! Напред другаре лилипутчици към лилипутия, там е истината за вазе!
10
2
 
3
 
! Отговори
И Хитлер е жив преди 8 месеца
Видяли го в Парагвай... И Путин е жив - видяли го в Мурманск
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вестниците проверяват и сем гледа. В партньорство е бг с ФБР и ЦРУ. Петков е... От кой . Флашки или отново за президент, печели от какво, даскал, бивш някакъв, а сега. По тв. Демижиев. Провери и съобщи. Милярдерите не играят несигурно. Тръмп е жив. Навални е жив. Зелиски е жив. Феик , не. Утре Божков, вдругиден Божков, кой ги познава американски политици. Да.
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За Петров нещо. И в Бг и в ЮСа и в Русия ги отстранява . Гатанки. В Русия не. А в Бг . видяхме юта , там няма отстраняване.
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нищо официално още няма, може и във втория полет да е бил.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И бунта и смъртта му са постановка. Руската армия стоят зад Вагнер и ги били обстрелвали и изведнъж Вагнер тръгнал към Москва.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те все никога нищо не знаят. Утре ще каза, че не са чували за Пригожин, за Уткин, дори не знаят кой е Путин. Защо вчера съветника по национална сигурност на САЩ Съливан се е обадил на помощника на Путин, за да съобщи, че САЩ НЕ СА ОТГОВОРНИ ЗА ПАДАНЕТО НА САМОЛЕТА?
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Катастрофата идва веднага, след като той се прибра от Африка в Русия.
3
2
 
6
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
Пригожин, ще възкръсне скоро у полшата.... Лично папата, ще го възкреси... ===)))
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тия се излагат. Самолетът още не беше паднал, но ние започнахме да пишем, че Пригожин е убит и то от Путин. Вече знаехме всичко.