Байдън: Войските ни няма да влязат в Украйна, но ще защитим всеки сантиметър от нея

Президентът на САЩ ще наложи икономически санкции на Русия
Обновена: 24 фев 2022 22:53 | 24 фев 2022 21:10, Нели Христова
494
Байдън: Войските ни няма да влязат в Украйна, но ще защитим всеки сантиметър от нея
Снимка: БГНЕС

"Това е умишлена атака, която е планирана от месеци", заяви американският президент Джо Байдън на извънреден брифинг в Белия дом относно кризата в Украйна и санкциите, които САЩ ще наложат на Русия.

"Президентът Путин изпрати 175 000 войници и военно оборудване до границите на Украйна, донесе кръвопролитие и построи полеви болници", заяви американският президент. "Това ви говори за намеренията му през цялото време", добави той.

"Путин отхвърли всички опити за диалог, който Западът предложи, който би избегнал страдания и конфликти", продължи Байдън.

"Нападението на Русия срещу Украйна се осъществи до голяма степен според прогнозите на САЩ, с "неоснователни твърдения" и опити за провокация", каза още той.

В изказването си Байдън казва, че атаката е последвана от седмици на предупреждения от САЩ.

Президентът добави, че усилията на руското правителство за започване на войната включват кибератаки и обстрели на украински и държани от сепаратистите позиции в Източна Украйна. Байдън твърди, че Русия е организирала операции под фалшиво знаме, които са довели до нарушение на международното право.

Джо Байдън очертава строги санкции, за да "максимизира дългосрочното въздействие върху Русия и да сведе до минимум въздействието върху Съединените щати и техните съюзници".

Той каза, че се е договорил с лидерите на Г-7 от най-големите икономики в света, че колективно ще ограничат способността на Русия да прави бизнес в долари, евро, паунда и йени.

"Съединените щати ще спрат способността на Русия да финансира и нараства своята армия", заяви Байдън.

Той казаа, че санкциите, които очертава, ще намалят способността на Русия да се конкурира във високотехнологичната икономика на 21-ви век. Очертавайки вече икономическите последици от инвазията, той посочи, че руската рубла достига най-слабото си ниво досега и руският фондов пазар се срива днес

"Сега санкционирахме руски банки, които заедно държат активи от един трилион долара", заяви Байдън. "Прекъснахме една от най-големите руски банки, която държи една трета от банковите активи на страната."

Президентът на САЩ обяви, че добавя към списъка на руския елит и членовете на техните семейства, които също ще бъдат санкционирани.

"Това са хора, които лично спечелиха от политиката на Кремъл и те трябва да споделят болката", заяви той.

Той бе категоричен, че американските войски няма да влязт в Украйна.

"Нашите войски няма да влязат в Украйна, няма да се бият в Украйна. Но НАТО ще защити всеки сантиметър от своята територия. Ще спазим нашите ангажименти по член 5", каза президентът на САЩ.

Байдън добави, че вярва, че НАТО е по-обединен от всякога и че "няма съмнение", че САЩ и другите страни от НАТО ще изпълнят своите договорни ангажименти.

Хиляди сухопътни и други сили на САЩ са разположени в страни от НАТО в Източна Европа, които се чувстват застрашени от Русия, включително Латвия, Естония и Литва в Балтийско море, както и Полша и Румъния.

Президентът Байдън каза, че руската инвазия в Украйна издава "зловещата визия" на Владимир Путин.

В изказването си Байдън каза, че операцията никога не е била заради "истински" руски опасения за сигурността, а вместо това е била за открита агресия и удолетворяването на желанието на Путин "за империя".

"Действията на Путин издават зловещата му визия за бъдещето на нашия свят, в което нациите вземат това, което искат със сила", заяви Байдън. "Но това е визия, на която Съединените щати и свободолюбивите нации ще се противопоставят."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
24
 
! Отговори
Байдън преди 2 години
Не разбрах кога и колко сантиметра от Украйна ще защити?
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тази статия разбрах, че *** все още не се е научила да пише.
33
3
 
8
 
! Отговори
toti преди 2 години
А така ,крий се там,нали запали фитила,подляга Украйна че ще помагаш,а сега ще гледаме сейр ,а братята да се избиват като ***......от един ***,по опасни са двама *** ...да но но нищо няма да е същото след един месец....цени,фалити,глад и смърт за много други на хранилката !!!!
32
31
 
7
 
! Отговори
БАЙДЪН Е ВЕЛИК! преди 2 години
Космическа Америка е надеждата на Свободния свят. Заради войната срещу Украйна , всички комунистически и религиозни тирани ще изчезнат от нашия свят. Скоро ще настъпи 1000-годишния мир за Човечеството, описан в Библията.
31
6
 
13
 
! Отговори
Сина преди 2 години
Бай съм, напикаваш ли се вечер от страх, или от годините ?!?
30
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО ще защитава Украйна до последния украинец.
29
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целата е да се спират парите към Русия.Да се отслаби икономиката колкото е възможно,тя и без това не е много голяма.Без пари няма силна армия.
28
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умишлно беше пращането на Украйнски войски към Донбас и Донецк след като видяха, че Русия няма да напада. Умишлено е избиването през годините на ЧОВЕЦИ, които са отказали да са час от американската колония. Истината е , че Русия не нападна и заради това краварите накараха Украйнското правителство отново да прати военни които да убиват в отцепилите е области
27
18
 
12
 
! Отговори
Тролски смях преди 2 години
И тук руската агитка е много наперена както в руските сайтове, но чичо Джо колкото и да е изкуфял, каза нещо доста неприятно в близка и средносрочна перспектива за Вовата и аверчетата му. Ако наистина бъде ограничен износът на високотехнологични продукти за Русия, там буквално всичко ще започне да се спихва, ако ще да не ви се вярва. И китайските дрънкулки няма да помогнат. Продължавайте да се смеете и да се перчите, докато Русия сама си копае ямата, в която ще затъне още по-дълбоко.
26
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента руски войски са в Чернобил Западната част на Украйна идващи от Беларус. Утре държавата Украйна приключва.
25
6
 
27
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Утр нема да помни ко е казал :)))
24
30
 
23
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
Подтекст в санкциите на САЩ ,че Русия ще бъде подложена на масирана кибер атака. Но всеки народ си заслужава управниците. Днес милиони руснаци протестират в 40 града в Русия, 330 бяха арестувани само в Москва. Това е началото на края на пу ткин.
23
6
 
29
 
! Отговори
стефчо преди 2 години
Сенилния дедо казва един вид-"страх лозе пази" Понеже знае много добре ,че ако настъпи мечката водата в окена около Фащ ще заври,а пясъка им ще се превърне в стъкло!
22
0
 
19
 
! Отговори
В. преди 2 години
Речта казва едно, заглавието казва друго. Те ще защитават територията на НАТО, но няма да влизат в Укр., която очевидно е извън тази територия.
21
1
 
11
 
! Отговори
FMC преди 2 години
И що ли тоя не спомена и България... ***. Размъти му се остатъка от мозъка на тоя.
20
12
 
4
 
! Отговори
РР преди 2 години
В края на годината ще видим какъв е ефекта. Дотук по 800 млрд на година за руския БВП минуси. Явно не желаят или не стигнали до компромис фирмата държаща swift, но има време и с Иран не стана веднага.
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъпите урки повярваха на "дедо" и той ги хвърли в устата на тигъра. Сега се чудят на кой да се жалват. Но вече е "късно либе за китка", както се каза в известната народна песен. Сега ще си сърбат попарата, която дробиха толкова години.
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е в Киев, как ша влезе украйна, руска местност, в нато? -- съвсем паралелна реалност се получи у американските дрогари, и техните слуги.
17
5
 
20
 
! Отговори
Байдън преди 2 години
Върни нИ ф16ките наркоман
16
1
 
12
 
! Отговори
FMC преди 2 години
Ей, дано дядката издържи няколко дни. Затова хората казват - не питай старило, питай патило. Така както е вдигнал ръчичките като пастор от Алабама...