Байдън след оправдаването на Тръмп: Демокрацията е крехка

„Тя трябва да се защитава, трябва винаги да бъдем бдителни“
Обновена: 14 фев 2021 12:17 | 14 фев 2021 11:58, Елка Василева
58
Байдън след оправдаването на Тръмп: Демокрацията е крехка
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че оправдаването на бившия президент Доналд Тръмп по обвинение в подстрекателство към бунт е напомняне, че демокрацията е крехка и че всеки американец има дълга да брани истината, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Тази тъжна глава от нашата история ни напомни, че демокрацията е крехка. Че тя трябва винаги да бъде защитавана. Че трябва винаги да бъдем бдителни", каза Байдън в комюнике часове след като Сенатът не успя да събере необходимото мнозинство да осъди Тръмп.

"Въпреки че при финалното гласуване не се стигна до осъждане, обвинението в своята основа, не се оспорва", заяви демократът, цитиран от Франс прес.

Тръмп бе обвинен, че със своя реч, изнесена на 6 януари, е подтикнал свои привърженици да извършат нападение срещу сградата на Конгреса във Вашингтон.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само е крехка, Байдъне, ами направо изобщо я НЯМА! Както ти добре показа с твоите "избори". Вашата "демокрация" е заблуда за масите, да ги държи кротки, и хвърляне на прах в очите на наивниците. Едно голямо лицемерие, манипулация и лъжа!Тръмп може би не е цвете, но от двете злини определено е за предпочитане
24
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрацията се оказа едно недоносче...
23
3
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
а какво стана с "ИМПИЙЧМЪНТЪТ" на Тръмп?Поискаха ли оставката на президент,който отдавна НЕ е президент,или ги досрамя да паднат толкова ниско?
22
2
 
34
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Да, демокрацията е крехка. Особено, когато си избран с грандиозна изборна измама и целия свят знае това! Много деморализиращо и знаменателно за демокрацията. Добре, че си дементен, та не можеш да се усетиш в какъв вертеп си се забъркал, г-н президент.
21
36
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господ да пази Америка и света от психо болни като Тръмп! След като републиканците се оказаха мекотели, това е началото на края на тази партия.Историята е пълна с примери... Нерон,....Хитлер -да спомена най-известните и-дио-ти.
20
4
 
23
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 години
Баба Нанси милата газ пикае, цирка свърши!
19
5
 
26
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Прав е, че демокрацията е крехка и е лесно да бъде узурпирана от психопати за лична употреба от някой демократ.
18
6
 
21
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Демокрацията е крехка -досущ като памперсите на Байдън
17
6
 
26
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Президентът на САЩ Джо Алцхаймер освен да напълни памперса, друго не може! Случващото се с него е издевателство над възрастен, немощен човек. Знаейки обаче какъв лъжец, крадец, педофил и лисугер е бил в осъзнатия си живот - хак да му е!
16
8
 
23
 
! Отговори
Пост-демокрация преди 3 години
Оглушителен шамар за Джо Байдън-Избрания и Нанси Пелоси. Хората им в Сената отказаха се да изслушат кошаревската си свидетелка, защото тогава трябваше да изслушат и свидетелите на защитата на Тръмп. Уплашиха се от изслушването на свидетелите на защитата, защото никак, ама никак не бяха сигурни кой какво може да каже и, най-важното, какво може да се докаже и да стане публично известно.
15
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя писка като мисирка от великия ТРЪМП! Малко ливи беше чеоткраднахте вота?
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дементни хора..как може...та те се ограничават с психоосвидетелстване и ТЕЛК.те го избрали за президент...за Тръмп. той пък циклофреник и нарцис...
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2 - retardРеално не е невъчможно, както не е невъзмочно да намериш торба с диаманкти на пътя и да си я вземеш ...Просто е мног малко вероятно
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че нещо, ама тея протестиращи и те вярваха, че бранят крехката демокрация ...Е то добре, че не се стигна да им дава пот 15 години затвор на човек или нещо ... чееее ...
11
6
 
23
 
! Отговори
11 преди 3 години
Тоз дъртак още ли помни, че го сложиха за президент?
10
25
 
8
 
! Отговори
разбраха се преди 3 години
С Тръмп вече е свършено!Нещата ги научи по трудния начин,но това е положението!
9
11
 
12
 
! Отговори
2 - retard преди 3 години
Тръмп може да бъде осъден от американския съд по криминалните закони за престъпен заговор и осъден на доживотен затвор.______________________________________hahhahahahhahhaahahhahhaahahahahahahahhahhaahhahhahahhahahhahahhahahahaha
8
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Думи точно на място, казани от Байдън. Много правилно и мъдро казани. Личи си, че човекът има култура, а не е обикновен Митьо Пищов като Тръмп.
7
14
 
23
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Абсолютно вярно. Снощи в "Politico " излезе информация, че прокурорите на щата Джорджия се присъединяват към тези от Ню Йорк и списъкът с обвинения се увеличава , а делата вече са в ход , 2 за сексуално насилие , за финансови измами , за злоупотреба с власт и много други. Факт е, че много от бизнес партньорите на организацията на Тръмп се оттеглиха, а както знаем адвокатите струват пари.
6
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е ръкововдител на организирана престъпна група. Босовете на мафията ги осъдиха по телефонни разговори и подслушвани кръчмарски разговори.Никакви други доказателства нямаше Рудолф Джулиани.Босове като Тръмп не са на първа линия и не си цапат сами ръцете. Те имат пари и туитър за развиване на престъпна дейност.