15 000 непалци наети да се бият за Русия срещу 2000 евро на месец

Войниците получавали бързо и гражданство
Обновена: 12 фев 2024 08:37 | 12 фев 2024 06:19, Петър Бойчев
397
15 000 непалци наети да се бият за Русия срещу 2000 евро на месец
Снимка БГНЕС

Руската федерация е наела почти 15 000 непалци за участие във войната й срещу Украйна. Много от тях са се върнали ранени, пише CNN, като се позовава на разказ наедин от непалските наемници, 37-годишният Рамчандра Хадка.

Според анонимни източници на CNN той е един от 15 000 непалци, които се присъединиха към руската армия, след като руското правителство миналата година обяви доходоносен пакет за чуждестранните бойци, които се присъединят към въоръжените сили на страната, предава Фокус.

Пакетът включва поне 2000 долара (3664 лева) заплата на месец и бърз процес за получаване на руски паспорт. Паспортът на Непал е класиран като един от най-лошите в света за глобална мобилност, след Северна Корея, според индекс, създаден от консултантската фирма за глобално гражданство и пребиваване Henley & Partners, а хималайската нация е сред най-бедните в света с БВП на глава от населението от 1336 долара за 2022 г., според данни на Световната банка.

Известният непалски опозиционен депутат и бивш външен министър Бимала Рай Паудел е заявила пред горната камара на областния парламент в четвъртък, че 14 000 до 15 000 непалци се бият на фронтовата линия, позовавайки се на свидетелства на мъже, които са се завърнали от военната зона и призовава руските власти да посочат конкретната цифра на непалските бойци.

Руското външно министерство не е отговорило на въпросите на CNN за броя на вербуваните непалци от руската армия и колко от тях са загинали досега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
3
 
! Отговори
До 199 преди 7 месеца
Поне си признаваш, че си предател. Но освен да лаеш онлайн, на друго не си способен. :)))
190
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Назначаването на Сирски вместо Залужни носи както плюсове, така и минуси за руснаците. Както плюсовете, така и минусите включват факта, че Сирски не щади хората (за което получава прякорите "Касапин" и "Генерал 200"). Това от своя страна предполага, че новият главнокомандващ може да си позволи да провежда рисковани операции, по време на които може или да убие куп украински военни, или да постигне успехи поради неочаквано нагли решения.
189
0
 
7
 
! Отговори
4 преди 7 месеца
Авдеевско направление. Югозападен фронт. В югозападната част на Авдеевка щурмовите части на ВС на РФ продължават да напредват в Первомайски, както съобщават руски, украински и западни източници. Части на ВС на РФ са напреднали няколкостотин метра по ул. Першотравнева до Т-образното кръстовище, свързващо ул. Ворошилов, боевете се водят в центъра. Руснаците продължават да атакуват с подкрепата на бронирани машини източно от Невелское.
188
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 187А НЕЩО ДА СЕ ЧУВА ЗА КУБИНЦИ И СЕВЕРНОКОРЕЙЦИ В РАШКАТА АРМИЯ НА ФРОНТА В УКРАЙНА)))Кубинци има, но незаконно, защото Хавана забрани на свой граждани да участват в армийте под каквато и да е форма на която и да е страна, в противен случай като се завърнал ги чака затвор.
187
1
 
5
 
! Отговори
3 преди 7 месеца
Руските дронове заснеха изтеглянето на зомбитата от кръстовището на улиците Соборная и Чехов. Съобщава се, че руските бойци са овладели нов участък от гората и жп линията, което е позволило да се превземат част от траншеите на дачите в съседство с път Т-05-05 (от Донецк до Авдеевка). След тази успешна офанзива украинските позиции на юг бяха изолирани и можеха да се оттеглят на север само през открит терен. Въпреки това се съобщава, че в база ПВО (укрепена зона южно от Авдеевка) има подземни тунели, които ще позволят на зомбитата да избягат от укрепената зона в Авдеевка, когато възникне необход
186
1
 
4
 
! Отговори
2 преди 7 месеца
На югозапад от Сините езера руските бойци успяха да установят контрол над частния сектор. Какво казват украинските ресурси за това? "Вероятно ВС на РФ са прерязали жп линията в северозападната част на Авдеевка. Това заключение е направил от данните на украинските военни карти военният анализатор на вестник Bild и яростен русофоб-проукраинец Юлиан Рьопке. Според него, ако тази информация бъде потвърдена визуално, тогава "защитата на южната част на Авдиевка скоро ще стане невъзможна за украинските войски". Югоизточен фронт на Авдеевка. Продължават позиционните боеве по улиците Лермонтов и Соборн
185
1
 
1
 
! Отговори
До 189 преди 7 месеца
Хмелницки е украински казак, а казашкият хетманат е украинска държава. Преди това се е казвала княжество Галицко-Волинско княжество.
184
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 7 месеца
Адвеевско направление. ВС на РФ продължава настъплението си към Авдеевка от север и югоизток. Северозападен фронт. По време на настъплението от северния фланг ВС на РФ успяха да пробият отбраната на зомбитата в северозападната част. През последните 24 часа руските бойци напреднаха по улица Чистякова до северозападния край на улица Герои, както и в района на Железнодорожния коридор до кръстовището с улица Леси Украинка. Ожесточени боеве се водят по алеята "50-години АКХЗ". Щурмовите отряди на ВС на РФ пресичат жп линията и достигат Авдеевския завод за строителни материали и нов участък от улица
183
3
 
3
 
! Отговори
ОБЯВА преди 7 месеца
РУСОФИЛИ- МАТУШКА ВИ ЗОВЕ- ПОЛУЧАВАТЕ СТАЯ В КОМУНАЛКА И 200ЛВ ПВНСИЯ
182
0
 
3
 
! Отговори
2 преди 7 месеца
CNN пише за център за обучение, където чужденците се запознават с ракетни установки, бомби, картечници и дронове, а в механизираните пехотни части се обучават да боравят с танкове и други бронирани превозни средства.
181
1
 
2
 
! Отговори
До 175 преди 7 месеца
И за тебе само в твоето село са чували..,но внимавай какви ги ДРЪНКАШ, щото щъкат много емигранти в страната и не се знае, кои от тях са руски шпиони, зер ръката на Путин е дълга, нали се с,щаш?
180
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 месеца
15 000 непалци се бият за Русия в Украйна CNN. Хиляди непалци се присъединиха към руската армия, след като Москва обяви програма за чужденци. Според договора заплатата им е минимум 2000 долара. Непалското правителство заявява, че около 200 граждани се бият на страната на РФ и че е известно, че 13 непалци са загинали на фронта. Но законодателите и правозащитниците в Непал твърдят, че до 15 000 непалци се бият на страната на Русия, някои от тях се бият от есента на 23г. в Артьомовск и са се върнали у дома след изтичане на договорите им.
179
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 177А бе, някой тук чувал ли е за царе, владетели, князе на "държавата" Украйна? Какви владетели е имала "държавата" Украйна?)))Киевското Княжество създадено през 10 век какво е бе, рашистанец? По същото време севрните съседи на КК са живели в землянки и не са имали и един град.
178
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Киевският наркокартел съобщава за появата на предната линия на руския "Цар влак", дълъг 30 километра и състоящ се от повече от две хиляди вагона. Този гигантски влак започва от жп гара Еленовка и завършва в покрайнините на Волноваха. Изглежда, че тази неподвижна структура е огромна отбранителна линия, вероятно с огнестрелни точки, и поради самото си присъствие покрива огромна площ. В света няма аналози на подобни методи на защита. Сега е трудно да се оцени полезността на това решение, но е абсолютно сигурно, че киевската хунта не знае какво да прави с всичко това.
177
1
 
2
 
! Отговори
ОБЯВА преди 7 месеца
ДУЧЕ ДАВА РАШКО ГРАЖДАНСТВО ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО И ВИ ЗОВЕ НА ФРОНТА- ДАВАЙТЕ РУСОФИЛИ ПОКАЖЕТЕ СВОЯТА ЛЮБОВ...
176
1
 
3
 
! Отговори
а бе, дебили преди 7 месеца
А бе! А какво става с Шенген бе, приеха ли ви най-после в Шенген бе, я кажете тука бе! Българите защо не могат да пътуват свободно в ЕС, бе? Българите не могат да пътуват свободно в Гърция, България защо не може да търгува свободно с Гърция! Нали ЕС е съюз на свободно придвижване на хора и на стоки. Ама за българите не може - ха ха хааа - вижте се, бе, маимyни, как ви правят на маимyни, ха ха хаааа...
175
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Резултати от нощните удари на "Герани" в Украйна. Днес имаше рейд в Днепропетровска, Николаевска, Одеска и Харковска области (може и други да е имало, но засега данните са само за тези четири). "Укренерго" се отчете за Днепропетровск сутринта.
174
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
A какво става с визите за САЩ, след 30 години 6лизане на американски гъзоBе, българите могат ли свободно без визи да бегат в САЩ като западно европейци, или българите са нещо втора категория хора?
173
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мобилизиран на 1.02 - загинал на 9.02: особености на принудителната мобилизация в Украйна. Тернополският ТЦК заяви, че загиналият Николай Ирзайкин е починал по време на обучение. На 9.02 началникът на ТЦК получава съобщение от военното поделение за смъртта му от инфаркт. В коментарите към публикацията на длъжностното лице местен жител пише, че Ирзайкин е отишъл във военната служба за регистрация и вписване, за да актуализира данните си, но в същия ден му е дадено време само да опакова нещата си. Сегашният медицински преглед в Украйна може да бъде преминат дори с ампутирани крайници.
172
1
 
3
 
! Отговори
а бе натовски гъзове преди 7 месеца
А бе! НАТО защо не смее да влезе в Украйна да победи Русия която нападна невинна и мирна Украйна на полето на боя, бе! Нали Русия само 3% БВП бе? Защо НАТО не смее? А бе? Защо НАТО се разшири с половин Европа, и какво от това, каква Финландия, каква Швеция бе, 1 трилион военен бюджет, Русия само 70 милиарда! Какво от това, като не смее да влезете в Украйна. Путин ви направи разногледи, направо ви разпори европедеpacките натовски rьзове.