Нови 5 случая на COVID-19 у нас, вече са 67

Нужно е ограничение на събиранията на закрити пространства
Обновена: 17 мар 2020 08:25 | 17 мар 2020 08:17,
347
Нови 5 случая на COVID-19 у нас, вече са 67
Снимка: БГНЕС

67 са вече заразените с коронавирус в България, стана ясно от ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.  Във ВМА от 95 направени проби, 4 са положителни и хората са оставени за домашно лечение.

Ген. Мутафчийски излезе на брифинга с маска, за която той посочи, че е домашно направена - от плат, ластик и два слоя марля.

Още по темата

Оперативният щаб е обсъдил факта, че мерките за ограничаване на разпространението се спазват от населението, но е нужно ограничение на събиранията на закрити пространства.

Щабът ще предложи да се вземе решение повече от двама възрастни да не се събират на открити пространства.

Ген. Мутафчийски даде пример с опашките пред магазините, на които хората трябва да бъдат на повече от 2 метра един от друг. Ще се наложи и пропусквателен режим за допускане в търговски обекти, банки, застрахователни и държавни институции.

Тази забрана не се отнася за промишлените предприятия. Там може да се въведе двуекипен или триекипен принцип на работа.

Той даде пример с ВМА, която работи на двуекипен принцип. В момента работи един екип, а друг екип стои вкъщи. В рамките на седмица се сменят работещите екипи, а ако някой се разболее, остава под карантина.

Ген. Мутафчийски настоя, че в тази ситуация медицинските екипи трябва да бъдат предпазени.

Шефът на Националния оперативен щаб посочи, че страната ни трябва да е готова и за ситуация, каквато е в Испания и Италия, където излизането, освен до магазин и аптека, е напълно забранена.

Ген. Мутафчийски увери, че ще се намери решение за каналите за доставки, тъй като икономиката зависи от тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пролетарий от България, Ковид 19 ви обича!
243
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тази държава ще пукнеш или от болест или от цезпаричие
242
5
 
4
 
! Отговори
САВЕЦКА USA преди 4 години
......МНО ТИКВИ ЕДИН ВИРОС !.....
241
7
 
3
 
! Отговори
САВЕЦКА USA преди 4 години
......ТОЯ Е ГРОБАР !....
240
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
може да пляскаме на Китайските лекари който спряха 120 хил болни само от един град иуспяха да изолират заразата.може да пляскате на Китайските лекари, че са в Италия да помогнат на болните.пляскайте сизащитни МАСКИ няманяма тестовеняма държава.няма здравна систематова е положениетопосле връщайте се в България, щото няма кой да плаща данъци.ДЪржавата дава бонуси 1000лв на върнал се, после дава 1000лв на медик на фронтовата линия.правете си сметката къде живеем
239
2
 
13
 
! Отговори
изолиран преди 4 години
Аз в Бургас регистрирам новия български вариант на карантината. Младите хора съвестно са се заключили по къщите (бързо до магазина с маски/очила/ръкавици) и наблюдават от терасите щъкащи по улиците пенсионери без предпазни средства. Уж заради тях не ходим на работа и смятаме докъде ще ни стигнат парите. Как да предпазиш някой, който не го е грижа за собствения му живот?
238
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз кашлям надалече, по надалече! Най-надалече, по-далече от далечните далечини! За мен Корона 19 е Анти-БКП "член"!
237
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пак не казвате как тези 5 човека са се заразил - на ски ли , в магазин ли , на купон ли ,от чужбина ли идват така ,че другите да знаем и да се предпазим ..или щото са ВИП персони ,та се крие ,или щото по сегашното извънредно положение са за санкции, но трябва по чисто ко..му..ни..сти..че.ски да се огледа ,кои да накажем и кои не --КАЗВАЙТЕ как са се заразили ,за да се вземат истинските мерки!!!!
236
0
 
14
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
На улицата на която живея всичко си тече както преди взетите мерки от Правителството.Работи си и фризйорския салон,и малкото кафене,и цветарския магазин и магазинчето за детски дрехи и книжарничката и т.н.Докато гражданите не променят мисленето си и не се пазим взаимно,Никога няма да спрем коронавируса.Къде са проверяващите? Полицейската кола минава като през турски гробища,нито вижда,нито поглежда...
235
2
 
6
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 години
Оперативният щаб е обсъдил факта, че мерките за ограничаване на разпространението се спазват от населението, но е нужно ограничение на събиранията на закрити пространства.Я СПРИ ДА ВНАСЯШ ВИРУС И СТЕГА С РЕПРЕСИИТЕ
234
3
 
8
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 години
СПРЕТЕ ДА ВНАСЯТЕ ВИРУС
233
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде затваряйте ги тия граници бе бойко стига се крихте като мишки от правителството?
232
8
 
13
 
! Отговори
Gost преди 4 години
Да се пусне списък на всички напуснали лекари и сестри , които отказват да работят сега, когато немогат да вземат рушвети и трябва да си рискуват живота! Тези хора никога повече нетрябва да работят с медицинските си допломи!!!! Нека списъка е публичен и хората да проверяват имената преди да отидат на лекар след извънредната ситуация!
231
8
 
1
 
! Отговори
здраве желаем преди 4 години
уплашения Гожи- здравейте пичове- здраве желаем г-н гожижив и здрав да си
230
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА НЕ СЕ СЧУПИ ИКОНОМИКАТАа на хората майната им така ли,кой ще ви прави икономиката като умират?Защо само една две телевизии съобщиха че ЕС дава 2500000000 лева ПОМОЩ ,за да продължават Борисов и Горанов да дрънкат за популизъм?Не ви ли е срам в дни на чума да ми дрънкате за бюджет бе,не ви ли е срам.Една година няма да се хвалите с бюджетни излишъци А ТИЯ РЕЗЕРВИ НАЛИ СА ЗА ЧЕРНИ ДНИ??Извинявам се за въодушевлението мино съм уплашена и бясна.
229
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов и Горанов са за разчекване,правилно Гешев каза вчера че говорят повече за икономика отколкото за спасяване на човешки животи.*** ТАКИВА,АЗ ИМАМ МНОГО ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕК ВКЪЩИ,ТРИМА СМЕ СИ У ДОМА АМА СЪПРУГЪТ ОТИДЕ ДНЕС НА РАБОТА,КАК ДА СЕ ОПАЗИМ,ДА СЕ ИЗОЛИРАМЕ ВСЕКИ В СТАЯТА СИ??Търкам като побъркана и аз,и майка ми със сапуни,белини,препарати И ДОМАШНА РАКИЯ!Ето ски учителя в Банско от Троян,ама хотелите да си работелии оная гро..зната да разтяга локуми!ТОТАЛНА КАРАНТИНА БЕ ***..ТИ.
228
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
къде може да се подаде сигнал срещу фирма която насила принуждава хората да работят без да спазват никакви мерки и ще заразят работниците? до софия е фирмата, чужд инвеститор
227
6
 
4
 
! Отговори
Слави Трифоняров преди 4 години
Годжи, не *** хората!
226
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко ще окаже първа помощ на възрастните червени БКПта като ги обгрижи с кашлящи младенци!
225
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че се появи този гаден вирус за да спрат кражбите, далаверите, корупцията и усвояването на кинти от ГРОБарите ! Между другото, Дариткова нали е лекар- тя включили се като доброволка в борбата с тая гадина или това е занятие за психично неустойчиви?