Нови 5 случая на COVID-19 у нас, вече са 67

Нужно е ограничение на събиранията на закрити пространства
Обновена: 17 мар 2020 08:25 | 17 мар 2020 08:17,
347
Нови 5 случая на COVID-19 у нас, вече са 67
Снимка: БГНЕС

67 са вече заразените с коронавирус в България, стана ясно от ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.  Във ВМА от 95 направени проби, 4 са положителни и хората са оставени за домашно лечение.

Ген. Мутафчийски излезе на брифинга с маска, за която той посочи, че е домашно направена - от плат, ластик и два слоя марля.

Още по темата

Оперативният щаб е обсъдил факта, че мерките за ограничаване на разпространението се спазват от населението, но е нужно ограничение на събиранията на закрити пространства.

Щабът ще предложи да се вземе решение повече от двама възрастни да не се събират на открити пространства.

Ген. Мутафчийски даде пример с опашките пред магазините, на които хората трябва да бъдат на повече от 2 метра един от друг. Ще се наложи и пропусквателен режим за допускане в търговски обекти, банки, застрахователни и държавни институции.

Тази забрана не се отнася за промишлените предприятия. Там може да се въведе двуекипен или триекипен принцип на работа.

Той даде пример с ВМА, която работи на двуекипен принцип. В момента работи един екип, а друг екип стои вкъщи. В рамките на седмица се сменят работещите екипи, а ако някой се разболее, остава под карантина.

Ген. Мутафчийски настоя, че в тази ситуация медицинските екипи трябва да бъдат предпазени.

Шефът на Националния оперативен щаб посочи, че страната ни трябва да е готова и за ситуация, каквато е в Испания и Италия, където излизането, освен до магазин и аптека, е напълно забранена.

Ген. Мутафчийски увери, че ще се намери решение за каналите за доставки, тъй като икономиката зависи от тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заприличва на др. Евил от Остин Пауърс :)
263
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в германия вече е като филм на ужасите пълно е с психично болни по улиците кашлят кихат срещу тебе зад тебе не ползват маски не си слагат ръцете на устата такива са голяма част от европейдните и *** домашните лекари масово взимат отпуски или пишат на вратите на учрежденията си че всеки който кашля киха тече му носа болки в гърлото да не влиза вътре ако си със маска те гонят също казват ти болни не приемаме обесняваш им че тя е за защита. никъде вече не можеш да намериш медицински маски улиците транспортните средства учрежденията не се дезинфекцират
262
1
 
9
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
До стафи - чувал ли си израза 'за честта на униформата"? Този няма 'чест' и няма и право да носи униформа! Иначе щеше да излезе и да каже - преди 10 дни ви лъгах че това е по леко от грип! Има му още телевизионното изказване в интернет, не е монтаж!А вместо това - сега реди пак врели некипели! Трябва да поеме отговорност че лъга хората!
261
2
 
7
 
! Отговори
дренска преди 4 години
До 6Допускам, че генералът е взел експертизата и на де що има вирусолог в държавата. Прочетох CV-то му и се шашнах, той е учил здраво и успешно се е доказвал. И понеже коремен хирург преди години ми спаси живота със спешна операция, аз пък вярвам, че тези точно специалисти са с отлична квалификация!
260
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ке се умира.
259
5
 
7
 
! Отговори
6 преди 4 години
С това генералче Борисов ще я докора до военно положение .Защотокакво може да измесли един военен освен репресивни мерки .Утре -не повече от двама ,вдругиден -по еден ,на третия ден -болните през терасата и оттам в моргата .Нещо като Фаренхайт по нашенски .Сложете един истински вирусолог и го махнете този коремен резач .Предсои ни да живеем по нов начин исамо специалисти могат да ни научат на него , а не военни и полицаи.Но кой ли ще ме чуе !?
258
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С идването на Борисов на власт. Това ли е днешната опорка от централата на БСП. Гледам, че го пускаш под всяка статия?
257
4
 
11
 
! Отговори
стафи преди 4 години
Генерал Мутафчийски ей това се опитва да направи - да набие в някои дървени кратуни простичката истина - във време на вирусна инфекция не се скупчвайте, мийте си ръцете, пазете се едни други и т. н. Ама не - чета във Варна промяна няма, видях снимка на хора /един до друг/ в някакъв завод... Ама иначе ги стресирал, защото бил с униформа, и ги паникьосвал, представете си. Гаче ли не зрели хора, а пансион за благородни девици с крехка психика! Докога така, бе?
256
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 30г неуморна борба да разградим комунизма, посрещаме пандемията с общество изградено според вижданията на антикомунистите. Дано топлото време помага, че иначе не ми се мисли.
255
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С идването на Борисов на власт, ерата на полуиди отите упражняващи се да ни ръководят свърши!Сега е времето на пълните *** оти!
254
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е необходимо ограничаване на събиранията на закрити пространства, хората тук са здрави! Необходимо е ограничаването на внос на вирус от чужбина! ЗАТВОРЕТЕ ГИ ТЕЗИ ГРАНИЦИ БЕ!!!
253
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Седесарите са се попикaли от ужас. Не стига да ибрикчийстват само, а и от комунистически вирус трябва да се крият!
252
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иванка Тръмп е постнала снимка от Ню Йорк с празни улици в час пик, а във Варна е фул с коли и работещи. Много сме хитри няма що, сигурно другите са прости щом си спазват карантината и огромните им градове са призрачни
251
3
 
2
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 години
АЛО НА ХАЙДУЦИТЕ : ....." НА ТОЗИ СВЯТ ВСИЧКО СЕ ЗАПЛАЩА - В ЧАСОВЕТЕ В КОИТО ЧОВЕК СЕ ЧУВСТВА БОГ ЗАПЛАЩА С ТЕЗИ В КОИТО Е НИЩОЖЕСТВО" ..... - думи на ВЕЛИКИЯ О, ХЕНРИ !!!! ТЪЙ ЧЕ ЩЕ ПЛАЩАТЕ ГОСПОДА ХАЙДУЦИ НАЧЕЛО С ОНЗИ .....
250
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Варна всички работят, потокът от коли и хора по пътищата е абсолютно същия. Няма начин робовладелците да пуснат хората да си стоят вкъщи. Не ми се мисли тези хора като се изпозаразят с вируса къде ще се лекуват
249
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мундир годжи, къде е тиквата? защо продължава да се вкарва токсичен боклюк от италия, испания и германия и да се гори след като имаме респираторен вирус? колко ще ни морите още? дюшеш ви дойде това вирусче. забрави раята на бързо водните проблеми, боклюка, мис ***, самальорчета, божковци и т.н. че сега и милиард и половина от ЕСССР че и заемчета от тетка сталинка. мали мали.
248
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко спри да пускаш предателите нека да си стоят у чужбината
247
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нито маските нито ръкавиците ще ви спасяттози вирус се ръси от самолети
246
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отнасяйте се отговорно към ситуацията, нещата са много сериозни. Днеска какви ли не шляещи се по улицата видях, бях да напазарувам до отстрещния магазин. Нито маски имат, нито ръкавици, бутат се в тебе. Абсолютно никаква мисъл не им тече в празните глави. Страшното е, че тук простотията на населението е масова. Не е като в Германия, Франция, Италия един малък процент да донесат заразата. Тук този процент е стряскащ. В Лом ги видяхме селяндyрите, оня от Бергамо- и него. Има още хиляди такива.
245
3
 
18
 
! Отговори
ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦИТЕ преди 4 години
Затворете границите!!!! Чакахте да се приберат всички "индианци" и сега да им берем гайлето! ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦИТЕ! ЦЕЛИЯ НАРОД ТОВА ИСКА!!!!!!Нали сте от Народа избрани? Е Народа това иска, затваряне на границите, кой където е бил там да си остане!!!!!!