Забрави ли Григор Димитров откъде е тръгнал?

Федерацията: Да се говори, че не е получил помощ е невярно!
14 дек 2018 13:15, Красимир Ангелов
77

Изгубени в превода или хвърлена ръкавица към Федерацията по тенис - какво имаше предвид най-добрият български тенисист Григор Димитров с изказването си за частните турнири и ще вземат ли под внимание идеята му за повече турнири на по-ниските нива. Тези въпроси коментира в студиото на "България сутрин" спортният директор на Българската федерация по тенис Пресиян Коев.

Още по темата

"Всички турнири, които имат наградни фондове, са частни. Не знам какъв е антонимът на думата "частен" в този контекст. Държавни турнири има само за децата, юношите и девойките", обясни Коев пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че от 2005 година в България са организирани 64 мъжки и 53 женски турнира с награден фонд близо 2 млн. лв., а в последната една година тези турнири са били общо 5.

Григор Димитров е тръгнал за големия тенис именно от такива турнири. "Да се говори, че Григор не е получава помощ от държава, федерация, клуба в който е бил картотекиран във Варна е невярно!", категоричен бе Коев по повод първите години на най-добрия български тенисист.

"Участието на Григор Димитров придава друга стойност на турнира в София, но не смятам, че той е направен за него. Миналата година Григор не участваше, а на финала в залата имаше близо 10 000. В момента българската публика уважава тениса, цените на билетите са достъпни, просто хората го искат", сигурен е Коев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
1
 
! Отговори
Адолфо Хит преди 5 години
За всички мразещи Гришата... да го ду...За всички харесващи Гришата, ще го гледаме как играе и през 2019 година, но трябва да разберете едно, той никога вече няма да бъде в топ 3! Това му беше върхът, той премина зенита си и започна дългият му залез, дали ще светне по силно зависи от... "дадената обстановка"
69
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали постоянно натяквате на хората колко са некадърни и неуспели.Еми той е успял да намери призванието си другаде и не виждам какво трябва да дължи на бългаската държава, при положение, че постоянно се плюе по него.Явно неговите успехи са свързани с по-малко стоене или досег до България.Той си остава най-добрият български тенесист досега, въпреки непостоянните му успехи.И по Бербатов плюхте достатъчно. Скоро няма да има никой успял българин,защото ви е трудно да приемете някой по-успял от вас.
68
2
 
14
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Много искате някой да се менка с вас.. ако искате после и на гости да ви дойде.. и да сте ваши си хора и да го госте със свински врат и да пушите лула и да ядете после гнусни и тежки манджи, да се потите в някой апартамент че после да разправяте че го познавате... но ако откаже е лош човек, цупите се, измисляте си причини. Трябва да се менка и да се смесваме и да се обезличаваме в големи групи, така по български конформистки, да не си отказваме нищо, даже и да е против принципи и ангажименти
67
7
 
29
 
! Отговори
Животното666 преди 5 години
Абе вие насила на глупави ли се правите? Той буквално е топ тенис професионалист в света, какво сте толкова ощипани? Софиянци по принцип доста го мразят съм забелязал, те си имат свирепа подсъзнателна завист, просто са супер тригернати че някой от "прованса" се е изкачил до върха на света. Едва преглъщат някой от Пловдив да е успешен, пък какво остава от Хасково, това вече е неприемливо.
66
4
 
10
 
! Отговори
тенис преди 5 години
До Оф, аман от тоя стига с тази злоба. първо си погледни насрания *** и после само в твойто канче
65
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз не бих играл на негово място.Българската публика трябва да се държи на ниво,като за тенис среща,а не като на война.Крясъци,свирни,тъпани,зурни на футбол може, но при тениса нещата стоят друго яче.Там всеки шум влияе на концентрацията на играчите и е абсолютно недопустимо.
64
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е това цвилене относно факта че един професионален тенесист си е подредил програмата за следващата година удобна нему е не на нас-тълпата философи? Престанете и оставете момчето на мира!
63
4
 
5
 
! Отговори
Павел преди 5 години
До До Павел..демек МирославЗнам ги такива правачи като тебе Мирославе...направо ни оправихте, по добре и от симеончо..и благодаря за "комплимента"...за шматката..айде, сполай ти.
62
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те нашите гастарбайтери където мият чинии и въртят парцала забравиха за България,а вие искате Григор едва ли не ,всеки път да тропа хорца и да вее байрякът.Това са негови успехи,не наши. Глупаво е да се отъждествяваш със спортист,само защото е от твоята страна.Григор,Стоичков и др. са работили преди всичко за себе си и си гледат първо личният интерес.Виж,при хора като Левски и Ботев е обратното,затова и се гордеем с тях.
61
2
 
23
 
! Отговори
НЕПУКИСТА преди 5 години
Няма да играй Григор да правят пари на негов гръб алчните тъ.па.ци от диема екстра и никой друг да не може да гледа турнира безплатно рекламите не им стигат трябва всяка стотинка да вземат
60
16
 
23
 
! Отговори
Димо Падалски преди 5 години
Григор Димитров дори няма задни части за да излезе и да каже ЗАЩО точно НЕ иска да играе в България , и за България. Винаги се изнизва през задната вратичка и после му гледаме селфитата от Лазурния бряг или Америка. Матей Казийски отказа също - но излезе , като мъж , каза какво мисли и единствено кога би се върнал да играе за България и си тръгна !!! А тоя л_гоч от Хасково?!?! Да е казал нещо ? Само мънкане и някакви смешни оправдания ! Жалка работа ... !!!
59
5
 
7
 
! Отговори
Павел преди 5 години
До МирославОт такива като тебе го е срам.
58
7
 
19
 
! Отговори
Димо Падалски преди 5 години
Дори Американски "МЕГА СУПЕР ЗВЕЗДИ" от НБА , където са мултимилиардери и едва ли им пука от нещо , отидоха в БАРСЕЛОНА - 1992 , пяха химна с ръка на сърцето , смачкаха всички до финала и се прибраха с Олимпийското злато! Да не мислите , че е лесно да се съберат , да се съчетаят и да играят , като ОТБОР такива ИМЕНА , защото всеки от тях дърпа към себе си и се мисли за велик ?!?! Обаче го направиха - в името на Държавата си и за следващите поколения - които да знаят - НЕ СЕ ОТКАЗВА НА РОДИНАТА!!
57
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-важният лозунг за всички л.узъри: Плюй по известните, та да те забележи някой. Колкото повее плюеш, толкова по-спокоен си. Форумите добре онагледяват това. Добре, че Григор е над тези неща и че освен талант има и акъл.
56
13
 
20
 
! Отговори
Димо Падалски преди 5 години
Григор Димитров си е избрал пътя ! Сам си изкарва парите с таланта и уменията си и до там !!! За да играе за БЪЛГАРИЯ и за хората в България , които го обожават той трябва да се чувства БЪЛГАРИН и ПАТРИОТ !!! А той НЕ Е ... Да не кажа , че е точно обратното !!! ЗАЩО не накарат един Ноле или един Чилич да се държат , като Димитров ?!?! Защото НЕ МОГАТ , а и те са закърмени със съвсем друго мислене и подход към нещата !!! Да си печели парите и изобщо да НЕ помирисва България !!!!!!!
55
3
 
11
 
! Отговори
Помнете преди 5 години
Има една нискочела порода тука в България, дето се пръкна още след руско турската война.Субекти, които убиваха българите за шепа сребърници, а сега веят чужди знамена и пак точат калъчките...не бих ги нарекъл и хора...за пореден път ограбиха народа и го заробиха..за тях всичко, за народа нищо...кой де що бе читав и имаше възможност избяга извън Родината ни...другите робуваме..та тия..ползват всичките блага на EU..децата им учат на запад, не на изток..та питам, какво заслужават тия?!
54
6
 
13
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Май Гришо настъпи безхаберниците по мазила...
53
2
 
12
 
! Отговори
До хейтърите тука преди 5 години
Тия наши федерацийки с безброй шефове и подшефчета да си траят поне кумова срама! Да, ама не..както казваше бай Петко Бочаров...всички тия, скриха червените си *** вдън земя и завяха байряците на демокрацията, ама келепиреца си го запазиха, та и го умножиха в безброй пъти...такива са ни и бизнесмените ни и всички от тоя сорт...били дали...от кой го дадохте, бе "другари"..от изстрадалия и парализиран Български народ, както каза Българския писател Илия Троянов.
52
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ега ти злобното и завистливо човече е тоя *** на снимката. С какво е известен този анонимко? Помагала била федерацията ?! Е, и? Сега очаквахте явно да ви върне "услугата", като участва на някакъв измислен турнир, от който те да печелят от билети и реклами и да си правят имидж на негов гръб. Истината е, че той е станал това, което е най-вече благодарение на семейството си. Имаме ли други в топ 100? Няма! Ами върху това да работи тая измислена федерация, а не да плюе най добрия ни тенисист
51
13
 
15
 
! Отговори
Оф, аман от тоя преди 5 години
Мине се не мине и пак статии за тоя ***. Душевен оргазъм ли тряя да изпитваме , когато стане дума за тоя мамин сладък? Обиколи свят по луксозни хотели, шиба кyрви на воля и вероятно шмърка, и всичко това с пари от някакъв *** елитарен спорт, до който, нека си го кажем направо, 90% от българите не са се докосвали, нито пък ги вълнува. А бързо бързо забрави от къде е тръгнал и почна да се надува, а да не говорим, че 1 лев не е инвестирал в републиката ни, нито данъци плаща тук, нито нищо...