Android завладява Китай

Операционната система на Google работи на 9 от всеки 10 смартфона
Обновена: 16 ное 2012 17:48 | 16 ное 2012 17:48, Бойчо Попов
72
Android завладява Китай
Снимка: Ройтерс

Доминацията на Android на пазара на смартфони в Китай се засилва през последното тримесечие според последните данни, пише блогът The Next Web.

През третото тримесечие на 2012 г. операционната система задвижва 90,1% от всички продадени смартфони.
През предходното тримесечие данните на Analysys International показваха, че операционната система на Google е била инсталирана на 83% от смартфоните. iOS на Apple отчита спад за същия период от 6,0 до 4,2 на сто, а Symbian държи едва 2,4%.

Според анализаторите от Tech in Asia цената на един iPhone в Китай е с около 3,25 пъти над цената за средностатистическо устройство с Android. Все пак позицията на Apple може да се подобри, ако още до края на годината в страната се появи новият iPhone 5, каквито са първоначалните планове. Той ще се предлага от China Telecom, както и от China Unicom.

Едва преди една седмица Canalys изчисли, че iPhone не е сред Топ 5 на смартфоните в Китай. Все пак анализаторите дават на компанията от Купертино значително по-висок пазарен дял, който е паднал от 9 до 8 на сто. Според Canalys най-много смартфони в Китай продава Samsung с пазарен дял от 14 на сто, пред Lenovo с 13%. По 10 на сто имат китайските Yulong Computer Telecommunication Scientific, както и ZTE и Huawei.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви Китай за „втория по важност пазар“ за компанията. В края на октомври в Шънджън бе открит втори магазин на концерна.

Впрочем производителят на Android - Google, е неособено желан в Китай. По повод на 18-я партиен конгрес в Пекин и избора на ново партийно ръководство властите на практика блокираха за срок от 12 часа всички услуги на компанията.

Китайските потребители заподозряха, че става въпрос за опит за цензура. Засегнати бяха търсачката, както и Gmail, Google Maps, Google Play и Google Drive. Дори Analytics стана жертва на мащабната блокада, така че чужди и неблокирани сайтове не успяваха да обхванат посетителите си от Китай.

Още новини от света на комуникациите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти *** ли си? До скоро не ставало да се ползва блутуут на iPhone???????? Blutoth си е внедрен в телефона още от първата генерация, ако ти си технически неграмотен и не си могъл да го ползваш, единствено доказваш какви хора се кефят на Андроид.
23
3
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 11 години
Уау, не се бях замислял, а защо до скоро не ставаше ?
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 23Ти не само си ***, но си и неграмотен такъв. Би ли обяснил какво искаш да кажеш с това изречение: "На всеки с малко познания му е ясно, че SD картата един кьорфишек, че имаш повече памет. "Вместо да се правиш на остроумен, да си беше прочел написаното. И какво ми говориш за пазарен дял на андроид, като е ясно от километри, че нищо не разбираш от дялове!
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонименби ли ни светнал как се ползва bluetooth на аЙфон?
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ХандройдБастуне, от 3 години ползвам андроид телефон и никога не съм имал проблемите, които си изброил. Нито със "забиване", нито с липса на ъпдейт, нито беше евтин когато си го взех. Защо трябва да лъжеш така безочливо, за да си избиваш болните комплекси?!?
19
4
 
5
 
! Отговори
Хандройд преди 11 години
Ами да, нормално е, понеже не са много качествени с тяхните заплати ще могат да си ги купуват и като се скапят след месец два ще ходят до магазина за зрънчо и ше си купят нови. Момиченцата ще си купят женското зрънчо а момченцата мъжкото и от вътре ще си разопакават новите пластмаски и хоп ново телефонче с операционна система без ъпдейти ха ха ха ха ха ха Ужаааааас !!!!
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За всички андройдозаблуденяци apple имат bluetooth само вие незнаете как да го използвате! Ама сте смешни и неграмотни ...
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма по скапана и по грозна операционна система от андройда ( може би само windows mobile - някакъв вид) :(( !!! То не стига че ъпдейте излизат веднъж на хилядолетие ами и продуктите който ги ползват са от евтина пластмаса ...
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Androida e mobilen Linux, toest otvorena i novatorska sistema!IOS-sa na Apple niama kakvo da se komentira,tam daje bluetooth niama, a da ne govorime kolko e grozen interface-a i che vsichko e plateno, telefonite sa vse edni i sashti na vid.Istinata e che reklamata prodava I-phona,kato Coca-Cola i vseki edin srednostatisticheski *** ticha da si kupi.Tova se naricha Brain wash...
15
3
 
7
 
! Отговори
Блабла преди 11 години
До StrikerПравец 16 е с процесор 8086 с 4MHz да те видя как ще пуснеш Symbian на него. Давам ти 100 000 лева ако го направиш
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми може нали виждаш. Даже може да се окаже брат близнак на оня тъподателЕЕ, само една майка може да роди двама такива таланта :)).Китайците са религиозни, но не на тема телефони, хамбургери и прочие глупости
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До StrikerНе те знам к'ъв striker си, ама може ли толкова глупости в един пост да напишеш?
12
5
 
9
 
! Отговори
mindo преди 11 години
До 11 - готин, сигурен съм, че си най - големия експерт по бъгове в операционните системи отсам екватора.
11
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единствената по-бъгава OS от android е само Windows.
10
4
 
10
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
Това в БГ се случва сума народ се самоуби от кризата даже бизнесмени, подобни явления има и в Гърция.Да не говорим колко бедни просещи баби и дядовци се разделиха с по няколко хиляди в следствие на телефонни измамници. Изобщо всякакво сравнение между Китай и България е неуместно даже и от към заплати.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А още по-евтиния Симбиън е супер остарял морално и е на нищожен брой устройства. Какво да кажа за него???
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Верно, затова ли се самоубиват работниците във фабриките и дори доброволно искат да работят извънредно за да вземат още 2 долара на час??? Това в БГ още май не се е случвало.
7
10
 
17
 
! Отговори
mindo преди 11 години
В китай 17 годишна тинейджърка в шивашка фабрика вади повече от дипломиран иженер в бг 30 години стаж.
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"В Китай покупателната способност е в пъти по-ниска от тази в БГ"Това не отговаря на фактологичната обстановка тъй като в Китай отдавна минималната заплата е по висока от тази в БГ.
5
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"В Китай покупателната способност е в пъти по-ниска от тази в БГ, така че евтините андроид телефони съвсем обяснимо доминират."По този повод нещо за още по евтиния симбиан, ще кажеш ли :))А нещо за покупателната способност в китайските мегаполиси ще кажеш ли :).

Спонсорирани публикации