Apple увеличава натиска си над Samsung

Американският концерн разширява патентната си жалба
3 сеп 2012 22:13, Бойчо Попов
175
Apple увеличава натиска си над Samsung
Снимка: Reuters

Американският технологичен концерн Apple разширява започналото през февруари дело в Калифорния с новия таблет Galaxy Note 10.1, както и с фоблета Galaxy Note. Представеният преди дни на изложението IFA в Берлин наследник Galaxy Note 2 не се назовава в съдебния иск, предава Ройтерс.

В това второ дело от петък Apple говори за "най-малко 21 устройства", а по-конкретно се споменават 22 модела на Samsung, които са нарушили правата на американската компания. Ако се стигне до нов процес, той се очаква да започне в началото на 2014 г. Съдия Луси Кох, която председателства двата процеса на Apple и Samsung в Северна Калифорния, беше отложила този иск, за да се концентрира върху първия процес.

При осем патента в случая става дума за синхронизиране и отключване на устройства, обозначаване на пропуснати повиквания, предложения Word за писане и функции за търсене, които използва асистентът Siri. Hidden Field

Представеният през май Galaxy S3 в момента е флагманът на Samsung. Някои експерти го смятат за по-добър от iPhone 4S в технически аспект. Сега с нетърпение се очаква Apple да се противопостави със следващия iPhone, който може да бъде представен през септември, въпреки че Apple все още не е потвърдила събитието. През последното тримесечие Samsung е продал 50 млн. смартфона - два пъти повече от Apple. Това се дължи и на факта, че много фенове на Apple чакат следващия iPhone.

В първия процес в Калифорния съдебното жури постанови, че Samsung трябва да плати на Apple обезщетение за 1,05 млрд. долара заради нарушаване на авторски права. Малко по-късно Apple поиска забрана за продажбата на осем модела смартфони на Samsung, сред които няколко варианта на Galaxy S2, който продължава да е важен модел за Samsung като по-евтина алтернатива. Луси Кох обаче насрочи изслушванията за началото на декември.

Освен това Samsung вероятно ще се опита да постигне отлагане на цялото решение на журито, преди то да бъде потвърдено от Кох. Подобно решение обаче се случва доста рядко, пише още DPA.

Решенията припомнят познат дебат в САЩ за това дали жури от лаици всъщност е правилната инстанция, която да се произнесе по сложен IT процес. Още по време на сензационния процес между Oracle и SAP за възможен промишлен шпионаж се показаха наяве ограниченията на системата на съдебните заседатели. Рекордната глоба от 1,3 млрд. долара срещу SAP по-късно бе касирана от съда и бе намалена до доста под 500 млн. долара.

Още новини за технологичните компании четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
7
 
! Отговори
До 26 преди 12 години
Напълно съм съгласен с теб...те си правят пари и в съда е най вече за пред хора...иначе си работят взаимно и двата концерна !
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имаше предаване по CNN озаглавено нещо от типа - кой пели от войната мужду Apple и Samsung. Та там показаха официални данни като това, че за година Apple са купили от Samsung части на стойност между 7 и 8 милиарда. Отделно със сигурносто инвеститори на Apple имат за над милиард инвестиции и в Samsung. От тук натам сами си правете смекта за какво става дума и колко елементарно се *** с овцете. Днес ще продавеме Apple, еми да пуснеме нов модел, утре ще продаваме Samsung на баламите пускайте
24
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стабилната операционна система на ябълката е над пъти по добра от на андроида !
23
8
 
7
 
! Отговори
Do 23 преди 12 години
По хардуер и софт ли....и била отворена система,не си чувал май за джейл :)) защо ме караш да се смея човече.... :))) ...явно не си пипал айфон за да видиш как гладко върви всичко за мен това е най важно
22
6
 
13
 
! Отговори
do 22 преди 12 години
По цена, по качество, по софтуер, по хардуер, по цветове, по това, че е отворена система, по това, че имаш избор за конкретен продук и т.н.Ето по това самсунг бие ябълката, а ябълката така се посира, че се чуди как да ги набута в АМЕРИКАНСКИЯ съд :)до 19 ти остави ами то епъл нищо не произвеждат :), само сглобяват това което друг даже и самсунг е произвел
21
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно повечето от вас си купуват пластмасовите играчки на самсуняка...ами замислете се че едните правят масово модели само и само да продават,а другите са съсредоточени цяла година в един модел и го изпипват до съвършенство и тогава го пускат....и гледам по долу казвате че галаксито биело айфона...и по какво ....по надутите изкуствени цветове,които не са реални...ама луд на шаренко се радва....
20
3
 
10
 
! Отговори
Иван Пешев преди 12 години
Хаха смешници, сега съм по-стимулиран да си купя Самсунг - скоро може да ги няма- идеята за този маркетинг трик е патентована :).От Apple освен "slide to open" , са петентовали още "cum to feed the fans" , "lie&bribe to prosper" , "lube to slide" и други таква полезни за клиентите дейности.
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези от Aplle просто се оляха вече.Станаха банални със своите измислени патенти и дела.Самсунг са по-добри и за напред ще станат още по-добри.Личи се колко са нагли и брутални американците. Но от това ще загубят само и единствено те.
18
8
 
9
 
! Отговори
makita преди 12 години
Тези наистина се превръщат в патентен ***. Пускат по един продукт годишно. До няколко години сигурно ще спрат и да произвеждат, ще живеят само от патенти върху заоблени правоъгълници. Американците са си виновни за това че няма да имат хубави телефони.
17
1
 
9
 
! Отговори
Toni REKETA преди 12 години
TIA sa po golemi reketyori ot visadjii po vremeto na onya det go izgoriha zaradi Maya na shvanza.
16
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво ви ibe че Apple съди Samsung? Ако Samsung използват чужд патент трябва да си платят според мен. И защо всички са против абалката? Аз предпочитам андроид оф корс, ама уважавам и Apple защото все пак от тях започна всичко! Спрете да хейтвате плс!
15
10
 
8
 
! Отговори
istinata преди 12 години
na men tia samsung na ku4e6ko mi miaza.znam 4e ste razbira4i ama seki si ima vkus.kato naru6avat pantite 6te pla6tat
14
1
 
11
 
! Отговори
:) преди 12 години
Е, за S1 айде не, но S3 го изнася тотално... което е напълно нормално, той е по-ново поколение. Що за глупост от 'експертите'...
13
5
 
15
 
! Отговори
? преди 12 години
"Не думайте бе, "експертии"!! Че то S единицата е в пъти по-добър от 4S на Apple. Смешници!"поне бъдете малко обективни...
12
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...Galaxy S3 в момента е флагманът на Samsung. Някои експерти го смятат за по-добър от iPhone 4S в технически аспект..."Не думайте бе, "експертии"!! Че то S единицата е в пъти по-добър от 4S на Apple. Смешници!
11
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Банална история!Да направят по-добър телефон и да ги разбият в продажбите,вместо да си измислят всевъзможни глупости да ги съдят!Ако бях американец щях аз да ги съдя ,че ми ограничават правата да си купя телефон на Самсунг...
10
11
 
10
 
! Отговори
Съседа преди 12 години
Ми на теб сигурно и *** ти е на двора, телевизора Електрон и колата Лада! Ама си щастлив нали? Чалгар смешен!
9
8
 
11
 
! Отговори
Мързел преди 12 години
Много ви здраве и на двете компании, телефона ми е с шайба, таблата ми е от дърво, а интернета ми е LAN. Перфектно се оправям и без вашите еднодневни ***, които се задръстват и бъгват като windows 95!
8
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С подобни ходове Apple само ще спечели врагове. Ще започнат да съдят всички компании, които по някакъв начин са нарушили "патентите" им като "правоъгълник със заоблени ръбове" и "slide to unlock", които не са никакви иновации, да ме прощават.Това, което искат потребителите е сносен продукт на поносима цена, независимо от доходите си. Apple се опитват да правят бутикови телефони, които претендират да са нещо повече от останалите, но всъщност са същото, само претенциите им са големи.
7
1
 
29
 
! Отговори
7 преди 12 години
Не съм проверил, но пишат, че Брус Уилис заочва да съди Apple. Причината е в това, че всичко което си купуваш в App се оказва, че ако ритнеш камбанката не можеш да го завещаеш на наследниците си, а той бил събрал голяма колекция музика и иска да я остави на дъщерите си.

Спонсорирани публикации