Samsung трябва да плати 1 млрд. долара обезщетение на Apple

Южнокорейската компания нарушила патенти
Обновена: 25 авг 2012 12:56 | 25 авг 2012 12:56,
263
Samsung трябва да плати 1 млрд. долара обезщетение на Apple
Apple спечели битката. Снимка: Reuters

Щатски съд постанови, че Samsung трябва да плати на Apple обезщетение за 1,05 млрд. долара заради нарушаване на авторски права, съобщава BBC.

Съдът обяви, че няколко от устройствата на Samsung нарушават софтуерни патенти и патенти за дизайн на Apple.
Съдът отхвърли твърденията на Samsung, че патенти на южнокорейската компания също са нарушени и отказа да й бъдат изплатени компенсации.

Apple може да поиска забрана за внос на американския пазар на някои от продуктите на своя конкурент.

Samsung обяви, че ще обжалва решението.

„Незабавно ще обжалваме това решение. Ако е необходимо ще стигнем до Върховния Апелативен съд“, се посочва в изявление на Samsung.

Заедно Apple и Samsung държат повече от половината от глобалния пазар на смартфони и таблети.

Съдът отхвърли твърденията на южнокорейската компания, че някои от патентите на Apple са невалидни.

Не всички претенции на Apple бяха удовлетворени. Компанията искаше обезщетения за 2,5 млрд. долара, докато търсената от Samsung сума беше за 519 млн. долара.

Apple заяви, че аплодира решението на съда за това, че „намира поведението на Samsung за злонамерено и така отправя силен и ясен сигнал, че кражбата не е редна“.

Samsung определя присъдата като „загуба за американския потребител“. Решението „ще доведе до по-малък избор за потребителите, по-малко иновации и вероятно по-високи цени“, се казва още в изявлението на Samsung.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
7
 
20
 
! Отговори
hohi преди 12 години
как да осъзнаеш техниката на епъл след като ако го отвориш му гори гаранцията. една батерия не можеш да им смениш без разрешение дето се вика. Каква човешка заблуда е това епъл не е истина.
85
4
 
8
 
! Отговори
mindo преди 12 години
Самсунг произвеждат микроконтролери, микропроцесори, механики, скоростни кутии оптични технологии и всички те са защитени от собствени патенти и произведени във собствени фабрики. Имат някои патенти, придобити заедно със закупени фирми, но не са в някакъв значим процент, ккто е при епъл. А сега ти ми покажи същото за епъл или осъзнай технологичността им.
84
3
 
3
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
по твоята логика ферари ще плаща на Бенц, аБенц на да винчи. а Да винчи на майната си..
83
7
 
11
 
! Отговори
kapo преди 12 години
Самсунг са най-големите иноватори!Самсунг измислиха уникален метод, с който можеш за 3 месеца да копираш това, което други са измислили и разработили за 5 години!!!Е това ако не е иновация...
82
7
 
18
 
! Отговори
s2 преди 12 години
естествено че американска фирма ще спечели в американски съд. в южна корея спечели самсунг например. да им пикая на миризливата ограничена ябълка. Именно за това самсунг галакси s2 спечели международната награда за най добър мобилен телефон 2011.
81
0
 
3
 
! Отговори
Пазарност преди 12 години
88, Маркетинговост е един от термините измислени от Конкурентативният учебник по икономикс на Кристалина Георгиева, издаден 1992 годивност, преведнив от студентиращи биологични единици с неясни познаваемости по английския комуникативен способ:))) Ти си ***, бе брате! Как мина матурата?!?!?!
80
8
 
12
 
! Отговори
......... преди 12 години
Понеже ябълкопроизводителите не могат да си продадат залежалата стока от ябълки се чудят с каква измама да си напълнят касата. Долна и гнусна постъпка типична за американски ***.
79
1
 
6
 
! Отговори
? преди 12 години
до 88в този ред на мисли самсунг какво изобретиха?
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
74, бизнесмене, ако първо проумееш, че техниката всъщност трябва да ти помага да произвеждаш по-хубави, достъпни и евтини неща, тогава ще разбереш, че печалбата сама ще дойде! Желая ти успех!
77
5
 
11
 
! Отговори
mindo преди 12 години
Самсунг е компания, основана 1938 година, създавала, копирала, крала и използвала много технологии. Произвеждала е каквото се сетите и е продавала каквото се сетите. Телевизорите и може да не са най - добрите, но са техен проект и производство. Най -големите технологични гордости на епъл(като изключим правоъгълната форма) са патенти закупени в едно с малки технологични компании. Това не говори за технологичност на една компания, а за маркетинговост. Нищо лично, просто изтъквам факти.
76
3
 
8
 
! Отговори
? преди 12 години
да съм казал че са най-добри :D тук има самсунг сектанти за които всичко най-добро е самсунг :)
75
4
 
1
 
! Отговори
mindo преди 12 години
Що е, че епъл къде са най- добрите? В мултимедийната обработка? :)
74
0
 
3
 
! Отговори
? преди 12 години
а от Андроид най доволни са майкрософт :D
73
1
 
5
 
! Отговори
? преди 12 години
тези патенти в сащ са някаква върховна тъпотия тази лудост трябва да спреколкото до самсунг тях сега нямаше да ги има на този пазар ако не си сътрудничеха преди години :) те имат модели но в нито една сфера са на най-добрите
72
5
 
9
 
! Отговори
Епъл FOREVA !!! преди 12 години
@80Трънкаш тъпотии. Разбира се че Самсунг има модели за всички. Но Самсунг разби Епъл точно с хай моделите си. Затуй е и туй *** на Епъл за некви правоъгълници патентовани само в САЩ с подкупи.В UK съда ги принуди да се извиняват за магариите си:)Епъл след Возняк нищо не правили или изобретявали. Чудя се как въбще някой може да сравнява търговска компания Епъл, с технологична компания като Самсунг
71
3
 
6
 
! Отговори
Епъл FOREVA !!! преди 12 години
A в UK съда постанови Апъл да се извини на Самсунг и да обяви по всички основни медии и в официалния си сайт за прошка. Това е така защото никъде другаде по Света освен в САЩ могат да се патентоват правоъгълници или каквито и да е геометрични форми.Разбира се че Самсунг ще обжалва. Ама тоя билион на Епъл ще им излезе през ябълките.
70
4
 
9
 
! Отговори
? преди 12 години
"САМСУНГ си е САМСУНГ. Кой квото ще да приказва."аххахахахахаахха и какво е самсунг? компания която никога не е залагала на качеството....самсунг пробиха чрез ниските цени лъскавия дизайн и добрия маркетинг по долу някакъв се изказал за самсунг ТВ :D пич осъзнай се най-добрия телевизор не е на самсунг
69
11
 
5
 
! Отговори
Steve Jobs преди 12 години
Apple FOREVA !!!
68
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Окръжния съд в Симитли постанови - Самсунг да не плаща нищо на Епъл!
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам да произвеждам ръчно изработван мотор тип чопър, всяка част ще си я изработвам сам, чрез всякакви машини, дори с принтираща машина за стоманени и алуминиеви детайли. Но ми хрумна да го направя да гори всичко. Искам най-вече да гори пелети или захар. Но каква технология да използвам за да превърна горивото в газ. И най-вече колко газ и тя колко енергия ще даде от кило захар. Или олио.

Спонсорирани публикации