Samsung трябва да плати 1 млрд. долара обезщетение на Apple

Южнокорейската компания нарушила патенти
Обновена: 25 авг 2012 12:56 | 25 авг 2012 12:56,
263
Samsung трябва да плати 1 млрд. долара обезщетение на Apple
Apple спечели битката. Снимка: Reuters

Щатски съд постанови, че Samsung трябва да плати на Apple обезщетение за 1,05 млрд. долара заради нарушаване на авторски права, съобщава BBC.

Съдът обяви, че няколко от устройствата на Samsung нарушават софтуерни патенти и патенти за дизайн на Apple.
Съдът отхвърли твърденията на Samsung, че патенти на южнокорейската компания също са нарушени и отказа да й бъдат изплатени компенсации.

Apple може да поиска забрана за внос на американския пазар на някои от продуктите на своя конкурент.

Samsung обяви, че ще обжалва решението.

„Незабавно ще обжалваме това решение. Ако е необходимо ще стигнем до Върховния Апелативен съд“, се посочва в изявление на Samsung.

Заедно Apple и Samsung държат повече от половината от глобалния пазар на смартфони и таблети.

Съдът отхвърли твърденията на южнокорейската компания, че някои от патентите на Apple са невалидни.

Не всички претенции на Apple бяха удовлетворени. Компанията искаше обезщетения за 2,5 млрд. долара, докато търсената от Samsung сума беше за 519 млн. долара.

Apple заяви, че аплодира решението на съда за това, че „намира поведението на Samsung за злонамерено и така отправя силен и ясен сигнал, че кражбата не е редна“.

Samsung определя присъдата като „загуба за американския потребител“. Решението „ще доведе до по-малък избор за потребителите, по-малко иновации и вероятно по-високи цени“, се казва още в изявлението на Samsung.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И както Пабло Пикасо е казал: "Good artists copy, great artists steal"
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всяка фирма в началото е започнала с копиране и доработване на някоя чужда идея. Много са малко фирмите, които са започнали да предлагат иновативен продукт и т.н., така че е логично от една страна, че Самсунг са копирали част от идеите на Епъл, ако разбира се тези идеи могат да се нарекат техни. По-страшното е какво следва от тук нататък. Този съдебен процес създаде прецедент, който ще повлече крак на много други съдебни процеси, от които ще загубим ние потребителите.
104
2
 
13
 
! Отговори
crusss преди 12 години
най-ме радват "гъзари" с Айфони с предплатени карти или с 5 лева месечна такса:)))))"играчи":)))
103
7
 
2
 
! Отговори
Fear преди 12 години
Така трябва никва милост за безочливите копирачи като Самсунг.Дори гугъл ги е предопреждавал многократно ,че опасно близко копират концепцията на айфон.За всички андроид фенове вероятно ще почнете с омразата.Но всеки който е ползвал айфон и след това е хванал да ползва самсунг се усеща как айфона е направо "одран".При хтс и другите марки телефони ползващи андроид няма такова усещане... дори с3 пак го има това усещане но по размито заради 4.0 версията.
102
1
 
9
 
! Отговори
хех:) преди 12 години
Когато 90те години Aquafresh(май е фирма от САЩ, или английска) съдеше Aquarelle(габровска фирма) -които разлика никаква нямаха в продуктите- в Габровският съд, спечели габровската фирма. Това, обзалагам се не шокира никой, като новина. А сега нещо ново-ние не сме открили топлата вода-корупция на всякъде по света има и никъде, ама никъде съдебната система не е направена да е обективна, а да обслужва дадени интереси.Ако делото се водеше в Корея щеше да е Самсунг победителя.
101
2
 
1
 
! Отговори
Андроид преди 12 години
До s2Мнаго си *** бе Ангелчо!!!
100
2
 
3
 
! Отговори
be_free преди 12 години
Таблетът и айфона ги има в един филм от 1968 година. Казва се Одисея в космоса!
99
2
 
8
 
! Отговори
petkopetkov преди 12 години
А те епъл освен 4S Друг нямат и никога не са имали. Факта че спряха да ползват дисплеите на самсунг не е защото са по - лоши от сегашните в 4S, а за да не наливат вода в мелницата на конкуренцията. Факт.
98
1
 
6
 
! Отговори
? преди 12 години
iphone 4S е с дисплей LED-backlit IPS TFT кой ви каза че това е на самсунг? стига сте писали глупости
97
4
 
5
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 12 години
ДО 108:ЗА ЕВРЕИ КАТО ТЕБЕ КОИТО СИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА ЛЕПВАТ РАЗНИ ЕТИКЕТИ НА АЗИАТСКИТЕ АРИЙЦИ(КИТАЙЦИ,КОРЕЙЦИ И ЯПОНЦИ) ДОВОЛЕН ЛИ СИ СЕГА? А ИНАЧЕ КОЛКОТО ДО ТЕБЕ СИГУРЕН СЪМ ЧЕ КАТО ПОГЛЕДНЕШ ЛИЦЕТО СИ ВИЖДАШ ВСЕ ЕДНО ПРЕПЕЧЕНА ФИЛИЯ С МАС...... ХАХАХАХАХА
96
2
 
3
 
! Отговори
koko преди 12 години
samsung ще ги плаща не вие.
95
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тракиецо, ти с умствени отклонения ли си? За какви жълти хора, евреи и конспирации бълнуваш?
94
5
 
4
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 12 години
И ОТНОВО ДО ЕВРЕИТЕ В САЙТА:И ОЩЕ НЕЩО ДРАГИ МИ ЕВРЕИЧЕТА.... ТОВА ЧЕ ТЕЗИ ХОРА ИМАТ МОНГОЛОИДНИ ЛИЦА НЕ ВИ ДАВА ПРАВО ДА ГИ ПРАВИТЕ ЖЪЛТИ... ЗАЩОТО НИЩО ЖЪЛТО НЕ ВИЖДАМ ПО ТЯХ ТО Е ВИДНО ЧЕ ТЕЗИ ХОРА ИМАТ НОРМАЛЕН ПИГМЕНТ ВСИЧКИ ХОРА В ЕВРОПА И АЗИЯ(РАЗБИРАСЕ В ТОВА ЧИСЛО НЕ ВЛИЗАТЕ ВИЕ ЕВРЕИТЕ И ДРУЖКИТЕ ВИ АРАБИ) ТА ПРАСТАНЕТЕ ПАК КАЗВАМ С ИЗМИСЛЕНИТЕ СИ КОНСПИРАЦИЙ ЗАЩОТО ВЕЧЕ ВСИЧКИ РАЗБРАХМЕ КАКВА ВИ Е ЦЕЛТА.... НЯМА ДА СТАНЕ ОБАЧЕ ВСИЧКО ТОВА КРАЙНО ИСТЪРКАНО...
93
5
 
5
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 12 години
ДО ЕВРЕИТЕ В САЙТА:ДРАГИ ЕВРЕИЧЕТА(ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ВИ ОБИЖДАМ ПОНЕЖЕ МИ ОМРЪЗНА ОТ БАНОВЕТЕ С ТОЗИ САЙТ) ПЪРВО ДА ВИ КАЖА ЗА СЕТЕН ПЪТ:КОРЕЙЦИТЕ,КИТАЙЦИТЕ И ЯПОНЦИТЕ СА БЕЛИ ХОРА(НЕ Е ЗЛЕ ДА НАПИШЕТЕ В ГУГЪЛ:WHITE PEOPLE И ДА ВИДИТЕ ДО КЪДЕ СЕ ПРОСТИРАТ БЕЛИТЕ ХОРА!!! А ХОРАТА НА БАЛКАНИТЕ СМЕ СЪЩО ТОЛКОВА БЕЛИ КОЛКОТО И КИТАЙЦИТЕ.... ТАКА ЧЕ ПРЕСТАНЕТЕ С ЕВРЕИСКИТЕ СИ ИНТРИГИ ЧЕ СТАВАТЕ СМЕШНИ И ЖАЛКИ ВЕЧЕ... А КАКВИ СТЕ ВИЕ НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ ПОНЕЖЕ КАЗАХ ЧЕ ДНЕСКА НЯМА ДА ВИ РЕДЯ ХАХА
92
6
 
24
 
! Отговори
HTC One X преди 12 години
Дисплей - Самсунг, памет - Самсунг. Кое му е епълското на айфона?Самсунг си правят ширпотреба на нормални цени. епъл - същата ширпотреба на цени за ***
91
14
 
11
 
! Отговори
Да, да преди 12 години
Който си купува "жълти" продукти, спонсорира кражбите...
90
2
 
3
 
! Отговори
до читанките преди 12 години
Стига сте ми чели. вземете един 4s и еден s2. сравнете ги по бързина от един и същ доставчик с еднакви app и т.н накрая ги хвърлете от 5 метра височина. Само да ви кажа че няма да ви е жал за счупения. То с четене само ако ставеше ..
89
2
 
3
 
! Отговори
mindo преди 12 години
А, и матура не съм държал, защото навремето отличниците бяха освободени. Ти държа ли или направо в кембридж без матура отиде от забавачката? Не си първия невъзпитам фен на който ще кажа: дай да не си говорим за образование за да не се депресираш.
88
8
 
20
 
! Отговори
пп преди 12 години
епъл е тирания. андроид е свобода.
87
2
 
1
 
! Отговори
mindo преди 12 години
до 92. Пич не съм икономист. Учил съм и съм чел анализи, но не съм. По скоро се занимавам с технологии. Не съм чел прословутия учебник, който споменаваш, просто измислих думата в момента. Ако имаш проблем със схващането на смисъла и(както изглежда), дай емайл и ще измисля начин да ти го обясня цветно и с картинки.

Спонсорирани публикации