Samsung пуска новия конкурент на iPhone - Galaxy S III

Разпознава движението на очите и не "заспива", ако го гледат
Обновена: 4 май 2012 09:22 | 4 май 2012 09:21, Бойчо Попов
235
Samsung пуска новия конкурент на iPhone - Galaxy S III
Samsung Galaxy S III ще се предлага в два цвята – мраморно бяло и морско синьо. Снимка: Reuters

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung представи късно снощи дългоочаквания си нов смартфон Galaxy S III.

Благодарение на успехите на предишните модели от серията Galaxy сега компанията е производител на смартфони номер 1 в света. Няма съмнение, че гигантът ще запази титлата си, тъй като се очаква новият смартфон съвсем скоро да стане изключително популярен, отбелязва gizmodo.com.

Сматфонът е с 4,8-инчов HD Super AMOLED дисплей, 8-мегапикселова камера и памет до 64 GB.

Устройството работи под операционната система на Google "Ice Cream Sandwich", или Android 4.0.

Samsung Galaxy S III ще се предлага в два цвята – мраморно бяло и морско синьо.

Устройството поддържа безжичен интернет, както и 4G мрежа. Освен това от компанията твърдят, че камерата стартира за едва 990 милисекунди и няма абсолютно никакво забавяне при снимане. Освен това прави серия от кадри и автоматично може да избере най-добрия, подобно на HTC One X.

Усъвършенствани са гласовите команди, а освен това смартфонът разпознава движението на очите на собственика си. За разлика от останалите телефони, чиито дисплеи стават тъмни, ако екранът не бъде докоснат, Galaxy S III разпознава, когато го гледат, и не “заспива”.

Сред другите удобни функции са Smart Alerts, чрез която се предупреждава за пропуснати повиквания и съобщения, както и S Beam за лесно споделяне на снимки и видео.

Но това не е всичко - новият смартфон може да разпознае лицата на приятелите на потребителя по снимките в галерията ви и да ги отбележи автоматично и да ги свърже с профилите им в социалните мрежи. Galaxy S III е тънък 8,6 мм и тежи 133 грама.

От 29-и май устройството ще дебютира на европейския пазар. Все още не е известна точната дата на появата му в САЩ, но вероятно това ще стане в средата на лятото.

Още новини за джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: Samsungпазар на смартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-яко е без телефон. То само проблеми от него.
38
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А дали звъни, не пише, че звъни?
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tozi telefon o6te ne e izlqzal i ve4e e star...
36
4
 
11
 
! Отговори
velofan преди 12 години
Както се развиват SAMSUNG, изглежда че скоро и iPhone ще отидат при Nokia, сиреч в ЗАБВЕНИЕ...
35
5
 
11
 
! Отговори
velofan преди 12 години
Както се развива SAMSUNG, изглежда че скоро и iPhone ще отидат при Nokia, сиреч в забвение...
34
1
 
5
 
! Отговори
M преди 12 години
Аз не съм имал нито самсунг нито епъл до сега, но съм се чудил евентуално какво бих си купил. НО, до сега в който и форум да чета е все едно и също, половината са за едното, другата за другото и то крайно... Как да реша според Вас? Поздрави!
33
2
 
1
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
Това на снимката не е "пердето" а е гласовия асистент, който ще кажеш сега, че е копиран от Сири, ама не точно де :))) защото пък Гугъл внедриха в Андроид гласов асистент още в далечната 2010 година... и тнт
32
8
 
8
 
! Отговори
Бисер преди 12 години
За трика с гигахерците имам впредвид,че четириядрен процесор за телефон е нещо безумно,децата в 3 клас знаят,че този процесор никога не може да отговори на тази операционна система.Колкото за Notification менюто,не споря откога го има в iOs и откога в робота,но на снимката поразително прилича на менюто от айфоня.Кaкто и да е,всеки си има собствени разбирания,но аз просто не бих си взел телефон с размера на шоколад Своге от 1.60лв . Единственото по-сериозно преимущество на Самсунг е в AMOLEDдисп
31
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбирам от електроника, но от пръв поглед личи кой от кого е копирал дизайна - Самсунг от Епъл...
30
3
 
6
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
nonaНаправи си ъпдейт до сандвича и после пак ще коментираме тромавата навигация. GPS локва за под 10 сек.
29
13
 
5
 
! Отговори
nona преди 12 години
Имах 3G и iPhone 4,а от месец samsung galaxy note и съжалявам,очаквах повече.Galaxy Note е пълен с бъгъви програми,тромава навигация и в края на годината като излезе iPhone 5 го пенсионирам за четене на книги...не бих го ползувала за друго
28
5
 
8
 
! Отговори
аз до Биската преди 12 години
Епъл не е номер едно по нищо свързано с телефони, освен че дизайна може би е добър ... , а за размер ако ще говориш Епъл разкриха, че ще следващия им телефон "вероятно" щебъде с по-голям дисплей от сегашния. Претендираш за познания по електроника, би ли обяснил как се е "изтъркал" трика с гигахерците ?
27
1
 
19
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
Бисере, кое е това падащо меню? Да не говориш за нотификациите? Верно в iOS 5 го въведоха Епъл, много е удобно, от отбор роботче го ползват от Android 1.6 насам :))) Така нареченото перде. Май някой си е купил ифон 4С и не е имал друго преди това а?
26
28
 
10
 
! Отговори
Бисер преди 12 години
Абе колкото и да си говорите всички знаем едно - Apple е номер едно в момента в качество,дизайн и софтуеър.Всичко друго е компромис.С тези самсунгчета,тип телефон-таблет-четец за книги и не знам още какво съдейки по размера не знам как ще залъжат потребителите.Не знам дали също някой ще им се върже на толкова изтъркания вече маркетингов трик с гигахерците и петнайсетядрените процесори (само хора,които грам не разбират от електроника).Пак има крадено от Айфоня - падащото меню.
25
8
 
7
 
! Отговори
do 25 преди 12 години
хаха и кое му е по-добре-то ? Знаеш ли, ако живееш и на село ще ти е още по-добре!
24
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имах смартфон и го продадох.Сега съм с обикновен gsm и съм 100 пъти по-добре.
23
0
 
6
 
! Отговори
do umad преди 12 години
хаха, а ти и такъв нямаш, и злобееш :). Майтапа на страна аверите ми се скъсаха да ми обясняват колко изгодно е да си обвързан с най-скъпия мобилен интернет ~30лв за 2 години и що-годе приемлива телефония пак за 2 години... . Като последните след тези 2 години ще струват сигурно 4 пъти по-евтино ...
22
9
 
6
 
! Отговори
umad преди 12 години
Tyka vsi4kite deto pluete Apple sigurno izpla6tate samsung iphone reklikite si s 2 godishni dogovori i se hvalite s tova hahaha.
21
5
 
11
 
! Отговори
do 21 преди 12 години
да друго си е да даваш по 99цента за абсолютно безмислени приложения нали ?
20
8
 
4
 
! Отговори
trolololo преди 12 години
'щото се скръндзиш да дадеш 99 цента за апп. Предпочиташ досадни банери.Друго си е всичко да ти е "безплатно".

Спонсорирани публикации