Samsung пуска новия конкурент на iPhone - Galaxy S III

Разпознава движението на очите и не "заспива", ако го гледат
Обновена: 4 май 2012 09:22 | 4 май 2012 09:21, Бойчо Попов
235
Samsung пуска новия конкурент на iPhone - Galaxy S III
Samsung Galaxy S III ще се предлага в два цвята – мраморно бяло и морско синьо. Снимка: Reuters

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung представи късно снощи дългоочаквания си нов смартфон Galaxy S III.

Благодарение на успехите на предишните модели от серията Galaxy сега компанията е производител на смартфони номер 1 в света. Няма съмнение, че гигантът ще запази титлата си, тъй като се очаква новият смартфон съвсем скоро да стане изключително популярен, отбелязва gizmodo.com.

Сматфонът е с 4,8-инчов HD Super AMOLED дисплей, 8-мегапикселова камера и памет до 64 GB.

Устройството работи под операционната система на Google "Ice Cream Sandwich", или Android 4.0.

Samsung Galaxy S III ще се предлага в два цвята – мраморно бяло и морско синьо.

Устройството поддържа безжичен интернет, както и 4G мрежа. Освен това от компанията твърдят, че камерата стартира за едва 990 милисекунди и няма абсолютно никакво забавяне при снимане. Освен това прави серия от кадри и автоматично може да избере най-добрия, подобно на HTC One X.

Усъвършенствани са гласовите команди, а освен това смартфонът разпознава движението на очите на собственика си. За разлика от останалите телефони, чиито дисплеи стават тъмни, ако екранът не бъде докоснат, Galaxy S III разпознава, когато го гледат, и не “заспива”.

Сред другите удобни функции са Smart Alerts, чрез която се предупреждава за пропуснати повиквания и съобщения, както и S Beam за лесно споделяне на снимки и видео.

Но това не е всичко - новият смартфон може да разпознае лицата на приятелите на потребителя по снимките в галерията ви и да ги отбележи автоматично и да ги свърже с профилите им в социалните мрежи. Galaxy S III е тънък 8,6 мм и тежи 133 грама.

От 29-и май устройството ще дебютира на европейския пазар. Все още не е известна точната дата на появата му в САЩ, но вероятно това ще стане в средата на лятото.

Още новини за джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: Samsungпазар на смартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според експерти от мобилната индустрия не сме далеч от момента, в който стандартна батерия за смартфон ще издържа едва около шест часа работа. А това, разбира се, е крайно недостатъчно. Без сериозен напредък в областта на батериите преносимите джаджи на бъдещето ще бъдат постоянно оковани в жици и кабели точно нещата, които мобилните устройства трябваше да направят излишни.
138
13
 
8
 
! Отговори
niki преди 12 години
Хора не се заблуждавайте! Самсунг произвеждат само ***! За нещастие и аз бях подведен от марката и си накупих много уреди! Сега си троша главата с *** на Самсунг!
137
1
 
6
 
! Отговори
Anonymous преди 12 години
Самсунг могат да произвеждат физически дисплеите за iPhone, но не случайно не слагат ретина дисплеи в собствените си телефони, защото нямат никакви права над тях.
136
3
 
3
 
! Отговори
До Anonymous преди 12 години
Не че е важно, но дисплейте на iPhone-ът се правят от Самсунг! Та искам да кажа, че мнението ти не е обективно!
135
5
 
4
 
! Отговори
Anonymous преди 12 години
За мен iPhone-ът е незаменим за работата ми, макар и дисплеят да не е 20", както на някои "конкурентни" телевизо..., пардон, телефони, е напълно достатъчен да върша всичко, за което съм го купил - четене и пращане на мейли, браузване и скициране на графики, фотография. Качеството и детайлът на изображението не могат да стъпят и на малкия пръст на Amoled екранчетата.
134
3
 
9
 
! Отговори
КУрти преди 12 години
Apple си отиде със Стив Джобс това е истината. Сега Samsung владеят положението и скоро Iphone няма да може да ги настигне.
133
2
 
14
 
! Отговори
до 143 преди 12 години
Не блестя с интелект, но не получих коректен отговор на въпроса си. С какво смартфон за 1500 лева е по-функционален от такъв за 300 лева, който притежава pdf reader, текстов редактор и web браузър?
132
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фотошоп го използвах като нарицателно за програма за обработка на картинки, не съм имал пред вид точно Адоби Фотошоп. Приложимостта му е колкото да си свършиш елементарни неща, това е повече от ясно, не блестиш с интелект, ако очакваш един джобен компютър да има функционалността на десктоп.
131
1
 
6
 
! Отговори
Дедо Либен преди 12 години
Ти си добре, я си изтървах телефону у ***...И ся шо ке прайм....
130
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва ми смарт който не заспива докато *** в нужника. *** е на двора и нема контакт, затова имам високи изисквания към батерията. Този кореец не ме устройва.
129
1
 
3
 
! Отговори
до 132 преди 12 години
Фотошоп на смартфон? :-D :-D :-D Знам, че има, има и Аутокад за смартфони. Приложимостта им обаче е точно 0!
128
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз го ползвам само за гледане на порно.
127
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ползвам смарта само в ***.
126
0
 
3
 
! Отговори
до 134 преди 12 години
1. Дори да съм си дал последните пари за смартфон за да си качвам снимки във фейсбук /не съм го казал специално за Вас/2. не виждам как това ме прави по-лош материал от вас /не съм го казал специално за Вас/3. А вие от позицията на какъв се произнасяте толкова самоуверено? /Мисля, че сам си отговорихте. В противен случай не бихте си губили времето да ми отговаряте/Лека вечер :-)
125
2
 
3
 
! Отговори
до 133 преди 12 години
А вие от позицията на какъв се произнасяте толкова самоуверено? Дори да съм си дал последните пари за смартфон за да си качвам снимки във фейсбук (не, че го правя), не виждам как това ме прави по-лош материал от вас?
124
2
 
15
 
! Отговори
до 130 преди 12 години
Г-не, приложението на смартфоните в България са само едни - показност, чалга култура и яко избиване на комплекси! Какви e-mail-и, какви бизнес задачи, най-голямата част от притежателите на "умни телефони" в България ги използват само за едно - да се тежкарят в собствените с очи, защото в очите на другите изглеждат смешни, да качват пиянски снимки във Facebook и да споделят статуси като "Пръднах!", "Оригнах се!", "Катя не ми е вече гадже" и подобни. Жалка държава, жалък народ!!!
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има приложения за всичко - от разглеждане на пдф о док, текстови редактори, фотошоп, и пр. до всякакви електронни игри... що за въпрос...
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О, аз имам две деца... замислял съм се за още, да... А кой ти каза, че имам намерение да карам и да гледам филм? И кой ти каза, че в самолет можеш да гледаш филм, колкото си искаш? Май наистина имаш много напрегнати дни...
121
0
 
1
 
! Отговори
до 129 преди 12 години
Знаеш ли колко са автомобилите с монитори на задните седалки в България - 0.0001%. А знаеш ли колко са автобусите, в които може да заредиш смартфона си - 0%. Пак казвам, искам да видя едно адекватно приложение на смартфон в България, освен писане на имейли? Не се заяждам, просто питам.
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"А защо не в самолета или в чакалнята на летището или в колата, ***?"----Умнико, в самолетите си има възможност да гледаш колкото искаш филми, аз лично спя защото ще имам напрегнат ден, да не говорим за разликата във времето.Ако в нормална държава шофираш и гледаш филми ще те побъркат от глоби, а вече дори коли от средния клас имат на задните седалки монитори за децата (ти някога мислил ли си да създаваш деца, остава ли ти време от зомбиране).