Samsung пуска новия конкурент на iPhone - Galaxy S III

Разпознава движението на очите и не "заспива", ако го гледат
Обновена: 4 май 2012 09:22 | 4 май 2012 09:21, Бойчо Попов
235
Samsung пуска новия конкурент на iPhone - Galaxy S III
Samsung Galaxy S III ще се предлага в два цвята – мраморно бяло и морско синьо. Снимка: Reuters

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung представи късно снощи дългоочаквания си нов смартфон Galaxy S III.

Благодарение на успехите на предишните модели от серията Galaxy сега компанията е производител на смартфони номер 1 в света. Няма съмнение, че гигантът ще запази титлата си, тъй като се очаква новият смартфон съвсем скоро да стане изключително популярен, отбелязва gizmodo.com.

Сматфонът е с 4,8-инчов HD Super AMOLED дисплей, 8-мегапикселова камера и памет до 64 GB.

Устройството работи под операционната система на Google "Ice Cream Sandwich", или Android 4.0.

Samsung Galaxy S III ще се предлага в два цвята – мраморно бяло и морско синьо.

Устройството поддържа безжичен интернет, както и 4G мрежа. Освен това от компанията твърдят, че камерата стартира за едва 990 милисекунди и няма абсолютно никакво забавяне при снимане. Освен това прави серия от кадри и автоматично може да избере най-добрия, подобно на HTC One X.

Усъвършенствани са гласовите команди, а освен това смартфонът разпознава движението на очите на собственика си. За разлика от останалите телефони, чиито дисплеи стават тъмни, ако екранът не бъде докоснат, Galaxy S III разпознава, когато го гледат, и не “заспива”.

Сред другите удобни функции са Smart Alerts, чрез която се предупреждава за пропуснати повиквания и съобщения, както и S Beam за лесно споделяне на снимки и видео.

Но това не е всичко - новият смартфон може да разпознае лицата на приятелите на потребителя по снимките в галерията ви и да ги отбележи автоматично и да ги свърже с профилите им в социалните мрежи. Galaxy S III е тънък 8,6 мм и тежи 133 грама.

От 29-и май устройството ще дебютира на европейския пазар. Все още не е известна точната дата на появата му в САЩ, но вероятно това ще стане в средата на лятото.

Още новини за джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: Samsungпазар на смартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Джобс спаси Apple от фалит! Може ли да има толкова невежи хора, които да твърдят обратното?!?!
118
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Apple притежава необичайна репутация в света на потребителската електроника, дължаща се на нейната задълбочена философия за продуктовия дизайн и на нейните отличителни рекламни кампании. В това се включва и клиентска база, която е вярна на компанията и марката, особено в Съединените щати...Без коментар :-D
117
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И в самолет и в кола има контакт, ти не знаеш ли този елементарен факт? Не е задължително да го включиш в 220 волта, т... тъпчо... Така добре ли е, по-нежничко... :)
116
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тогава защо Палм не са се сетили да направят от джобния компютър смартфон? Как така Епъл са били пред фалит и хоп - открадват идеите и се спасяват? Че то много лесно се излизало от фалит? А графичния дизайн на Андроида е толкова очевидно краден, че само *** може да го отрича.
115
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
iPhone е най-добрият смартфон, колкото McDonalds е най-добрият ресторант! Реклама за балъци!
114
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
121, *** на баща си ще викаш! Няма логика да гледаш филми на смартфон на място, където има контакт! А на местата, на които няма контакт, като например в самолет или в колата, батерията на един Iphone ще ти стигне точно до никъде...
113
1
 
3
 
! Отговори
до 118 преди 12 години
И откога кражбата на идеи се нарича концепция? Палм правеха джобни компютри, когато Епъл беше пред фалит заради уникалността на Макинтош! Да не би Самсунг да използват iOS? Доводите ти издишат момче...
112
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо не в самолета или в чакалнята на летището или в колата, ***?
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой гледа филми на смартфон, ако наоколо има контакт?!?! Филм на смартфон може да се гледа в автобус или самолет!
110
0
 
2
 
! Отговори
zombie преди 12 години
"Аз не знам място, където да седнеш да гледаш филм и да няма контакт."---Филми се гледат в киносалоните или в къщи на удобен екран.
109
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да са живи и здрави да се развиват. Нямам нищо против срещу никоя компания, това, което казах е, че в момента Самсунг копират концепцията на Епъл за смартфон, заради което предпочитам да дам пари на хората на Джобс. Вие сте тези, които плюете айфоните от някаква плебейска омраза.
108
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбира се, че ще ти падне батерията. Но ще може да изгледаш цели 40 минути филм, а ако го включиш в контакта и много повече, това не го ли знаеш? Аз не знам място, където да седнеш да гледаш филм и да няма контакт. Аз не ходя на Черни връх, за да гледам филми на айфона.
107
2
 
4
 
! Отговори
до 115 преди 12 години
В нищо няма да го обвинявам, за мъртвите или хубаво, или нищо! Тенденцията на развитие се вижда - Самсунг вече изместиха Епъл от първото място, много скоро това ще направят Сони и Нокиа...или си мислиш, че финландците са балъци :-) Нокиа просто имаше кофти мениджмънт, но с Майкрософт начело скоро ще излязат на печалба, Windows Phone тепърва ще се развива!
106
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, дори и да е така, защо никой преди него не се е сетил, че точно от това имат нужда хората и не го е направил? Ти сигурно ще го обвиниш и че е ползвал закона на Ом, а?
105
0
 
4
 
! Отговори
до 112 преди 12 години
С обикновен телефон за 200 лева могат да се пишат имейли...Някакво по-голямо преимущество на iPhone да ми кажеш? Да гледам филми - да, на 2/3ти от филма ще ми падне батерията :-) Плащай си лизинга :-)
104
0
 
7
 
! Отговори
до 111 преди 12 години
"Целия свят вижда кой от кого копира..."Така е, Стив Джобс изкопира качествата на няколко модела на Nokia, Sony Ericsson и Palm, събра ги в едно устройство и така уважаеми специалисте се появи iPhone!
103
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самсунг може да сложи в сапунерката си 10 гигапиксела и 8 ядрен процесор, но концепцията за този тип устройство е поставена от епъл, затова никога няма да си дам парите на азиатците. Когато видя, че са измислили нещо оригинално и невиждано досега, тогава може и да размисля... А това дето можело и с Ц5 са байганьовщини. По тая логика може и с пощенски гълъби, за да не храним мобилните оператори.
102
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се държиш надменно не е стил, а е комплекс! ------------------- Кой се държи надменно? На мене пък са ми смешни хорицата, които мислят, че си вадя айфона, за да го показвам на някого... Е, сега, като ми звънят да не го вадя, за да не си помисли някой, че се фукам с него?Или като искам да покажа на някого снимки? Абе вие нормални ли сте? Целия свят вижда кой от кого копира, какво сте седнали да ми говорите глупости. Препочитам да си дам парите на изобретателите, а не на плагиатите.
101
4
 
0
 
! Отговори
Gost преди 12 години
Ползвал съм iPhone 3g, сега съм с 4S и никога не са ми забивали, а ги ползвам доста интензивно, вижте си бройките да не са с някакъв дефект.
100
0
 
0
 
! Отговори
ха ха преди 12 години
за жалост и айфона си забива и преди и сега с 5.1 пак , нокията единственото което правеше че почва да се бави , а тоя както си работи и го вадя от джоба -ИЗГАСНАЛ -и от 25Gb използвам едва 7Gb- та явно не е заради многото инфо....