Samsung пуска новия конкурент на iPhone - Galaxy S III

Разпознава движението на очите и не "заспива", ако го гледат
Обновена: 4 май 2012 09:22 | 4 май 2012 09:21, Бойчо Попов
235
Samsung пуска новия конкурент на iPhone - Galaxy S III
Samsung Galaxy S III ще се предлага в два цвята – мраморно бяло и морско синьо. Снимка: Reuters

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung представи късно снощи дългоочаквания си нов смартфон Galaxy S III.

Благодарение на успехите на предишните модели от серията Galaxy сега компанията е производител на смартфони номер 1 в света. Няма съмнение, че гигантът ще запази титлата си, тъй като се очаква новият смартфон съвсем скоро да стане изключително популярен, отбелязва gizmodo.com.

Сматфонът е с 4,8-инчов HD Super AMOLED дисплей, 8-мегапикселова камера и памет до 64 GB.

Устройството работи под операционната система на Google "Ice Cream Sandwich", или Android 4.0.

Samsung Galaxy S III ще се предлага в два цвята – мраморно бяло и морско синьо.

Устройството поддържа безжичен интернет, както и 4G мрежа. Освен това от компанията твърдят, че камерата стартира за едва 990 милисекунди и няма абсолютно никакво забавяне при снимане. Освен това прави серия от кадри и автоматично може да избере най-добрия, подобно на HTC One X.

Усъвършенствани са гласовите команди, а освен това смартфонът разпознава движението на очите на собственика си. За разлика от останалите телефони, чиито дисплеи стават тъмни, ако екранът не бъде докоснат, Galaxy S III разпознава, когато го гледат, и не “заспива”.

Сред другите удобни функции са Smart Alerts, чрез която се предупреждава за пропуснати повиквания и съобщения, както и S Beam за лесно споделяне на снимки и видео.

Но това не е всичко - новият смартфон може да разпознае лицата на приятелите на потребителя по снимките в галерията ви и да ги отбележи автоматично и да ги свърже с профилите им в социалните мрежи. Galaxy S III е тънък 8,6 мм и тежи 133 грама.

От 29-и май устройството ще дебютира на европейския пазар. Все още не е известна точната дата на появата му в САЩ, но вероятно това ще стане в средата на лятото.

Още новини за джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: Samsungпазар на смартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
6
 
14
 
! Отговори
Chris преди 12 години
Значи пластмасовите чашки за кафе от автоматите са по-качествени от една кристална чаша, щото не се чупят като ги изпуснеш. Ха, страшна логика.
158
1
 
7
 
! Отговори
Стоянов преди 12 години
До: спора за камерите.Ползвам HTC DESIRE HD, камерата му е 8 мегапиксела и снимките са добри, прави видео в HD което също е добро. Като камера за телефон толкова, ако не ви харесва си носете фотоапарати в джобовете + телефоните.
157
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** как се натроши тоя Iphone...Металната ми Nokia 6300, дето не си знае годинит, е изпускана поне 5-6 пъти по тротоарите, и още сигурно 20 пъти на теракота вкъщи. За толкова падания нищо не й личи, все пак е метална, има само няколко лека драскотини върху задния капак, които се виждат само на светлина! А тук за 1500 лева получаваш стъклена простотия, която се чупи при първото падане :-)
156
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айфоните не падат по земята, те летят...Защото паднат ли - умират!
155
2
 
3
 
! Отговори
Twenty2 преди 12 години
До госта и Крис ,моля двамата да обърнете специално внимание на този линк: youtube/watch?v=elKxgsrJFhwза да видите качеството на вашите телефони,и да не забравя преди да пишете нещо се поинтересувайте как седят нещата в мобилния свят а не да сте като коне с капаци.Това което ще видите в клипа е 100% вече ми се случи дори няма драскотина от 1.30 м. а случаино ако искате да видите и сравнение между двата телефона или HTC ми пишете да ви покажа...
154
12
 
4
 
! Отговори
Гост преди 12 години
Докога медиите ще се опитват да създават изкуствен хайп около поредния пластмасов *** на Самсунг. Отчаяно се опитват да пресъздадат хайпа около iPhone, само че на никой не му дреме за поредното Галакси. Самсунг стигнаха до там в отчаяните си опити да привлекат някой илъган клиент че стовариха един автобус с *** пред Епъл стора кращи "Wake up". Ужас!
153
4
 
2
 
! Отговори
do chris преди 12 години
Трябва ли да издребняваш толкова ? Ето сам си признаваш че си зомбиран ...
152
4
 
2
 
! Отговори
до 165 преди 12 години
Напротив, твърдението е много обективно. HTC на четири години срещу обикновена NOKIA на четири години. Сравни камерата на HTC от 2012 година с NOKIA от 2012 - същата работа!
151
5
 
7
 
! Отговори
Chris преди 12 години
Иконката се измисляла от операционната система. Андроид вече е одушевен субект ли? Ха, ха. Ама има страшни хора. И само знаят да лаят как Епъл потребителите са зомбирани. Ами да, зомбиран съм от добрия индустриален дизайн и адски интуитивния начин на работа с техните продукти.
150
0
 
1
 
! Отговори
аз до 164 преди 12 години
хаха, ти верно ме изумяваш... Като е най-важното за какво даваш пример с телефон отпреди 4 години ? Да не мислиш че 4 години слагат същите камери ?!? абсурдно е твърдението ти просто!
149
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво от това...Ами камерата е най-важното допълнение към всеки телефон, да можеш да снимаш нещо важно, ако фотоапаратът ти не е с теб. За какво да даваш 1000 лева за смартфон, ако камерата му е смотана.
148
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 12 години
коментар 162 е за 160!
147
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 12 години
да нокиа имат по-добри камери ? какво от това ? HD2 e слаб телефон отпреди 4 години, за какво го споменаваш изобщо ?!?
146
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Samsung имат капацитет на производство на всякакви дисплеи...Ако ретина дисплея беше по-добър, то нямаше да слагат Super AMOLED дисплей на флагмана си!
145
1
 
1
 
! Отговори
до 157 преди 12 години
Сравни камерата на HTC HD2 и NOKIA 6303 например. Снимай един документ и после виж снимките на компютър. След това пак ще си говорим. Ето, говоря ти с факти, с определени модели, защото съм ги изпитал, имам и двата модела - HTC-то ми е лично, а NOKIA-та служебна.
144
4
 
7
 
! Отговори
до 158 преди 12 години
ти или си много глупав или си много ***... Иконката на което и да е се измисля от операционната система. Знам, че за зомбираните епъл юсъри Сири е 1вия гласов асистент, но това УВИ не е така, съществува с Андроид от 1.6 версия. И не, не са Самсунг догонващи , сега точно Апъл са в тази позиция, но това няма как да го разбереш защотото си от безмозъчниоте Епъл юзъри. да не говорим, че това Сири е такава неизползваема боза, че е смешно просто...
143
7
 
6
 
! Отговори
Anonymous преди 12 години
Пробвал съм и двата дисплея така че не ме убеждавай колко "качествени" са amoled-ите. Да не говорим, че ако не бяха Епъл, Самсунг и досега нямаше да са вдигнали наситеността на пикселите си. Странно защо всичко, което пускат Самсунг е винаги отговор на нещо въведено от Епъл. Я виж иконката на гласовия им асистент, ми по-добре да бяха взели битмапа на Сири директно, вместо да губят време да го прекопират.
142
1
 
2
 
! Отговори
do 155 преди 12 години
да сравняваш kaèstweno НТС със Нокиа за 150 лв e все едно да ми говориш как жигулката е по-добра от Пасат-а примерно, щото е с по евтина подръжка и харчи по-малко ... е кво нали върви ?!? Айде малко по-сериозно!
141
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И защо Samsung да слагат "ретина" дисплей на своите телефони, след като Super AMOLED дисплеите им са в пъти по-добри? Дори Clear Black дисплеите на NOKIA също са по-добри, но кой да прочете няколко статии в нета, преди да говори глупости :-)
140
3
 
1
 
! Отговори
до фен на HTC преди 12 години
Снимаш документи с HTC :-D :-D :-D И с какво точно HTC снимаш, след като камерата на почти всяко HTC снима по-смотано от всяка обикновена Nokia с автофокус /тук изключвам Evo3D и One X/...Отделен е въпроса колко официални са тези документи, след като можеш да ги снимаш на крак с телефон. Имейли, маршрути и GPS има и на някоя обикновена Nokia като 6303 за 150 лева. За разлика от HTC-то обаче, тя се зарежда на 3-4 дни...