Мъж с домашен любимец и богат. Той купува iPad

Типичният собственик на таблета обича и видео игрите
Обновена: 18 ное 2011 11:19 | 18 ное 2011 11:19,
51
Мъж с домашен любимец и богат. Той купува iPad
Снимка: архив, Reuters

Те са мъже, имат домашен любимец и обичат да играят видео игри. Демографският профил на собствениците на iPad показва, че това са трите най-важни характерни черти, пише Forbes, цитирайки изследване на анализаторската компания BlueKai.

Учените или здравните работници, пътуващите често в чужбина, собственици на апартаменти и привържениците на био храните също попадат в челните места на списъка, съставен от BlueKai.

Сред останалите основни характерни черти на собствениците на iPad се отбелязват редовното приемане на витамини, честото пътуване в командировки в страната и колежанско образование.

Според друга агенция за пазарни изследвания - ComScore, 45,9 на сто от собствениците на таблета са от домакинства, които печелят 100 000 долара годишно или повече, докато данни на Nielsen показват, че 70% от всички iPad потребители ползват устройството и докато са пред телевизора.

Въпреки че редица характерни черти, изброени от анализаторската фирма, не изглеждат свързани, някои от тях отразяват специфичните случаи на използване на iPad. Например Apple се опитва да въведе по-сериозно таблета си със сензорен екран в медицинската индустрия, създавайки все повече приложения в подкрепа на областта.

Възходът на игрите, които се играят под операционната система iOS, също обяснява факта, че собствениците на iPad обичат да играят видео игри.

Скорошно изследване на агенцията Flurry показа, че двете мобилни операционни системи Android и iOS са изместили Nintendo и Sony PSP от първите места на пазара за мобилни игри в САЩ.

Двете мобилни платформи са генерирали 58% от приходите от мобилни игри през 2011 г., като промяната е сериозна, защото само преди две години 70% от пазара принадлежеше на Nintendo DS и Sony PSP, докато Android и iOS са държали едва около 20%.

Още технологии в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: iPad
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Щом всеки втори тук кара S-класа 500, 65 AMG,."Uuups! Eга ти паралела избаца с крадците в БГ!Да те *** в тъпака!
48
3
 
2
 
! Отговори
д преди 12 години
Щом всеки втори тук кара S-класа 500, 65 AMG, значи хич не са толкова скъпи!.. Да те *** в ***!
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом всеки *** по света и у нас може да си позволи айфон, значи хич не е толкова скъп. И не това е причината. Причината хората да се настроят срещу Епъл са най вече айзомитата и платените експертни ревюта.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Speaktoit е с пъти по добра програма от Сири и съществува на Андроид от преди пускането на 4S. Добрата новина за зомбитата е че скоро ще бъде пригодена и за iOS.Иначе тия войс асистенти освен самотни комплексари, едва ли вълнуват нормани хора:-)
45
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мишките пак са се разцъркали,че епъл бил гаден,ама само щото са бедни и кухи,без 2 лева в джоба.Паляци,епъл само на снимка за вас,чалгаристанци смотани
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
user - Сири е този неприятен секрет, който се натрупва в препуциума ти когато не спазваш добра лична хигиена или казано с думи прости "Чурката трябва да съ мий"
43
3
 
8
 
! Отговори
До 36 преди 12 години
Apple Siri позволява на такива физически недъгави и излишни същества като теб, все пак по някакъв начин да управляват бъгавото си устройство, ако уморената от сви*ки уста може и да говори, разбира се!
42
1
 
3
 
! Отговори
Ал преди 12 години
Asus Transformer WTF :-)
41
6
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 40:Истините, които Ви пиша тук имат хуманна цел:- на който му е празна главата, да му я налея- на който му е поразена главата, да я лекувам- на който не разбира, за да разбере- на който разбира, да му стане приятноИстините, както и лекарствата, често болят и/или са горчиви, но са сигурен начин за издигане нивото на форума и форумните участници :-)P.S. Ако срещнете ГРЕШКА, пишете. Ако нещо (не) ВИ ХАРЕСВА, пишете ЗАЩО (не) Ви харесва и го МОТИВИРАЙТЕ ЧОВЕШКИ (а не животински) :-)
40
1
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Не спорете с Наблюдател!! Просто няма смисъл, не вдява нищо от това, което му казвате. :-) :-)
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наблюдателя пак не си е изпил запчетата и се празни по коментарите. По-добре да ходи да зарибява момченце някъде:)
38
5
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Bai Onzi:Щом си убеден, значи си готов да напише числата с разходите за маркетинг!Действай и не губи време, слушаме те!
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А накои ползват телефиноте и нотбука си само на работа, а вечер правят готин (не виртуален) секс с жените си!То и АЙПод, и АЙФон, и АЙПад са хубаво нещо, но не е като на жаво, а аз като кажа на моята АЙде и ... Абе к'кво да говорим ... ***-изаторската компания BlueKai ряпа да яде!!!
36
1
 
10
 
! Отговори
to user преди 12 години
you are F** cunt. Go *** on lubricated horse cock, you fucking twat.
35
13
 
4
 
! Отговори
user преди 12 години
Коментаторите които не могат да си позволят iPad или Samgung Galaxy се разпознават от пръв поглед!Комплексирани са и им личи!Споко, все някой китаец ще направи евтина джаджа и за вас.Все пак Apple е за хора с възможности, не са всеки.И както казва Apple Siri, на изказването ми *** off! :) What did I do to deserve that?(а сега де, какво е Apple Siri?!) въпрос за лузъри ....
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НаблюдателЕE, жалък си...
33
2
 
4
 
! Отговори
Bai Onzi преди 12 години
До НаблюдателЕЕ, Ноо ясно е мой. ТОВА Е БИЗНЕС МОДЕЛА на АйПъл. Облъчване до смърт. Ако имаш и бегла идея как се продава в САЩ ще си наясно и каква глупост си написал...***.Убеден съм че маркетинг и ПР отделите в света са наредени по следния начин:1.Близард2.Кока Кола3.АйПълТези статистики идват от същите тези отдели и/или се заплащат. А такива немислещи *** като теб им вярват. Събуди се! Ако искаш...
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А аз предпочитам бяла тоалетна хартия и к'во от това ???
31
1
 
2
 
! Отговори
РОСЕН преди 12 години
е аз се вписвам също в горното описание, ама нямам iPad защото не ми трябва, ама заради идеята си взех аPad :))))
30
9
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
За всички гладни за новини hate-ри на Apple, има и други подобни изследвания в САЩ:- 44% от децата между 6 и 12 години имат желание за iPad през идните 6 месеца (само 25% - за компютър). По същото време миналата година (преди Коледа) са били 31% (iPad)/29% (компютър)- 31% от младежите от 13 години имат желание за iPad през идните 6 месеца (само 18% - за компютър)Толкова за кучкарите :-)

Спонсорирани публикации