Samsung вероятно вече продава повече смартфони от Apple

Расте търсенето на устройства с Android
25 юли 2011 20:21,
32
Samsung вероятно вече продава повече смартфони от Apple
Снимка: Reuters

Samsung, производител на смартфоните Galaxy, за първи път може да задмине по продажби в сегмента Nokia и Apple заради повишеното търсене на устройства, работещи с операционната система Android, според изследване на анализаторската компания Strategy Analytics, цитирано от Bloomberg.

"За периода април - юни Samsung вероятно е продал в световен мащаб между 18 млн. и 21 млн. смартфона в сравнение със 16,7 млн., продадени от Nokia, и 20,3 млн. iPhone, продадени от Apple", казва Нийл Маустън, анализатор на базираната в Бостън Strategy Analytics.

Изследването показва, че операционната система Android на Google Inc. печели пазарни позиции спрямо iPhone на Apple, докато Nokia, която се обърна за софтуерна подкрепа от Microsoft Corp. изпитва затруднения с конкурентоспособността.

Samsung, който произвежда и телефони от по-нисък клас, обяви, че до края на годината възнамерява да удвои продажбите на смартфони и таблети.

„Смартфоните на Samsung с Android се продават изключително добре в повечето региони“, казва Маустън.
Samsung има добъри шансове да заеме челното място по продажби на тримесечна база, ако успее да разшири присъствието си на пазари с висок ръст, като Китай и Бразилия.

До края на годината обаче южнокорейската компания и Apple ще имат приблизително еднакви резултати в продажбите на смартфони, прогнозират анализаторите.

Още новини за технологии в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: NokiaAppleSamsung Galaxy
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
11
 
7
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 13 години
@ Реалист:- браузерът на N8 се базира на същото ядро WebKit, на което се основава Safari на Apple, но много по-стара версия. WebKit е разработен от Apple, обявен е за open source, но Apple продължава да е водещ в разработката, докато Nokia е някъде по периферията на WebKit- FLASH не я и споменавай, Apple е изкопал гроба и и има много мераклии да поднесат кофчега на FLASH- дисплеят на N8 (640x360) е шега в сравнение с този на iPhone 4 (960x640), ако ще и да е AMOLED
11
12
 
9
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 13 години
@ Реалист:Направи си се минал с този N8 и с нищо не можеш да се похвалиш освен с ксеноновата си светкавица:- фотосензорът на iPhone 4 е от тип backlight и с по-голяма чувствителност от този на N8- мегапикселите не играят голяма роля, защото и двата телефона нямат оптика, чрез които да реализират потенциала на сензорите- iphone 4 произвежда снимки с не по-малко детайли от N8, а в цветово отношение надминава N8- видеото от iPhone 4 е с по-наситени и верни цветове и с по-високо качество
10
2
 
9
 
! Отговори
ferwf преди 13 години
самсунг мачкат с това, че имат договори с всички мобилни оператири в САЩ и предлагат апарати на супер поносими цени, докато Ейпъл с каквато и отстъпка да се продава не пада под 600$. в костко самсунг галакси 4Г започва от 49,99$ с 2-годишен договор, а във фирмените магазини е по 199,99$. това е пазарната икономика - ниски цени и високо търсене. печели се от оборот, а не от единични продажби на смартфони - справка 3-те БГ мобилни оператора.
9
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хаха вярвайте си колко е лош iPhone, няма лошо, обаче само вие плюете какво що, от опит знам, тези дето плюят обикновенно са ограничени хора, не приемат избора на хората, различен оттехния, нали са балъци, а вие не сте
8
5
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
С моята Nokia N8 правя страхотни снимки и браузвам без проблем...Един приятел има Iphone 4ка и нито снимките му снимки, нито интернет страниците без Flash са като хората! Пълна излагация, само човек, който не цени парите си може да даде 1500 лева за нещо толкова орязано откъм функционалност.
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Apple ли?!?! Лъскави нефункционални играчки за коплексари...Достатъчно е да се спомене неподдържането на Flash и цялата функция на тази безполезна джаджа се обезмисля!
6
10
 
6
 
! Отговори
thebrainless преди 13 години
един модел на Apple от една страна и цяла флотилия от телефони и телефончета от друга :) и всички се сравняват с Apple и ги копират кой как може, кой е номер едно е повече от ясно.
5
10
 
7
 
! Отговори
homer simpson преди 13 години
apple и останалите
4
2
 
4
 
! Отговори
Becko преди 13 години
а дано но надали :)
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Android predi vsi4ko!
2
2
 
8
 
! Отговори
Попов преди 13 години
Мда продават, никой не купува Айфон 4 вече, защото чакат 5. В края на септемрви, статистиката ще изглежда малко по-различно. ;)Това беше и стратегията на Самсунг, за това и сега пуснаха Galaxy S II. С тази стъпка се надяват да увеличат продажбите си, което явно и работи. Заради промяната на цикличността на излизане на Айфон, Самсунг имат тази възможност. И няма нищо фенско в горното, това са фактите, както са били до сега. Ако има нещо различно ще се види наесен.
1
5
 
15
 
! Отговори
Machiavelli преди 13 години
Нормално, в момента най-добрия смартфоун е точно на Самсунг, колкото и да се нервят Apple фенчетата.А Нокията прави само дървета. (имам Нокия...)

Спонсорирани публикации