Nokia пуска новия си Windows смартфон

Това ще се случи още до края на годината, обещават от компанията
26 май 2011 12:32,
67
Nokia пуска новия си Windows смартфон
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Изпадналият в сериозна криза лидер в пазара за мобилни телефони най-вероятно ще бъде готов още тази година с новата си генерация апарати, разработени в сътрудничество с Microsoft. В интервю за сп. Forbes шефът на отдела за смартфони на Nokia Йо Харлоу увери, че Windows-телефоните на компанията ще могат да бъдат закупени от клиенти в края на 2011 г.

Харлоу разкри още, че след дебюта на новите смартфони Nokia ще пуска на пазара нови модели на всеки 3 месеца. „Така ще има за какво да си говорим”, с чувство за хумор коментира тя.

Според нея слабото пазарно присъствие на телефоните с новата операционна система на Microsoft се дължи на факта, че производители като HTC и Samsung гледат на системата като на второстепенна платформа. Nokia обаче ще заложи бъдещето си именно на Windows-платформата, посочва businessinsider.com.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: NokiaWindows-
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
3
 
! Отговори
crus преди 13 години
41 ..не че нещо *** меегото е базирано на линукс ....т.е. андроид клонинг...а симбиана лично мнение си е лееекинко пътник,
44
0
 
8
 
! Отговори
polar bear преди 13 години
Малииииии, колко разбирачи... Аз тука трето висше комуникации ще завърша само като чета коментарите.Нокия ги харесвам много и затова най-много него ползвам, но в последно време леко се омазаха. Симбиана за разлика от останалите ОС си остана нещо недоразвит като хората, затова предполагам, че WP7 е идеалния ход за Нокия.Android-a също е добър но за да му се наслаждаваш напълно ти трябва постоянен интернет, а като съм в чужбина стават едни сметки...
43
0
 
4
 
! Отговори
до 40 преди 13 години
абе ти наясно ли си к'ви глупости ръсиш само?Миришеш от километър на необразован ***.Прочети малко за Линукс,GNU,GPL и спри да се излагаш!
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Do 40Що като ви кажат иситината и почвате да бълвате змии линуксчиите, сигурно, щото скоро като минат на булкрипт Булсатком и ще ви секнат приходите от линиики и ще трябва да изхвърляте "великите" сървъри и приемници и ще секне поточето?
41
2
 
6
 
! Отговори
пълен профан преди 13 години
аз пък си харесвсам симбиана и това си е..що клякат на майкрософт ;(..по добре меегото да си развиват ...
40
1
 
6
 
! Отговори
до кретена 39 преди 13 години
много си зле!Спри да се изказвай неподготвен че става смешно.Като гледам на тебе още в зародиш са ти откраднали интелектуалния труд и няма варианти да си го върнеш някога :)
39
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Do 37 i 38 Я виж тия които крадът, как знаят! Линукс е кражба на интелектуален труд, предполагам 38 разбираш защо си беден, защото с линукс постоянно ти крадът интелектуалните разботки!
38
2
 
6
 
! Отговори
до 32 преди 13 години
Я вземи прочети какво е руутване и има ли то нещо общо с качване на хакнати приложения... Маркета си е много добре, купувал съм си приложения, та те са по 2-5лв. Отделно съм точно Андроид програмист и обичам да си разцъквам телефона и да си пиша приложения. А iPhone да се скрие някъде - имам един, но ми се струва много орязан откъм настройки и т.н., мултитаскинга му е един... абе нямам думи. Само откъм дисплей, дизайн и изработка ми харесва.
37
1
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
До 34: Тц. Опитай пак. Ама трябва да имаш поне базови познания на тема *nix операционни системи, за да можеш да дадеш точен отговор. :)))
36
1
 
5
 
! Отговори
до 29 преди 13 години
в БГ може и никой да не си купува приложения,но по света не е така.И как го измисли това че софт. разработчици печелят повече като пишат за насрания ОС на М$,който се ползва от 1-2% от телефоните в момента?В Ап-Стора има 500,000 програми и повярвай ми има такива дето хората ги купуват понеже са яки и всеки ги ползва.Пример - WhatsApp,ФИФА и кво ли още не!
35
1
 
5
 
! Отговори
ррр преди 13 години
Ами явно си мисли, че като руутнеш и почваш да крадеш софтуер от маркета :))
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 33Много дси *** личи ти, руутвам означава да отключиш телефона за да му заредиш сготвени ромове пълни с вируси и троянци, ама чаках такъв балък като тебе да ме пита за да ти запуша глупавата устица!
33
3
 
4
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
До 32: Имаш ли представа какво означава "руутвам"? Не? Така си и мислех. ;)
32
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 29Андорид маркета е като разпрана порно арктриса. Някой да си е купувал от платения маркет приложения?Така е защото е всички си руут-ват телефоните и крадът софтуера от маркета!А Майкрософт са заложили непрекъснато затваряне на вратичките за хакери и в един момент ще се окаже, че софтуерните разработчици печелят повече от винфоне 7 от колкото ейпъл и гуглето взети заедно. линукс = на кражба! Го,го го Майкрософт!
31
1
 
3
 
! Отговори
crus преди 13 години
27 продължавай да се наслаждаваш на вибрацията:)))
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е ще видим какви батерии ще сложат. последните телове с вин имат и процесори над 1 гхз, а това поставя и високи изисквания към батерийте. Батерии под 1500 мАч ще капват твърде бързо. Това пък ще рефлектира в цената и т.н.
29
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според нея слабото пазарно присъствие на телефоните с новата операционна система на Microsoft се дължи на факта, че производители като HTC и Samsung гледат на системата като на второстепенна платформа. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------еми много ясно никой като не си купува виндовс 7, ще правят с Адроид щото се купува. Майкрософт да вземат да си оправят системата първо, че после да се опитват да завземат пазара.
28
5
 
3
 
! Отговори
cons преди 13 години
Абе става въпрос за Windows 8, a не за Windows Mobile 7. Той ще може да се инсталира и на РС и на телефон.Поне това го четох някъде.
27
28
 
6
 
! Отговори
XAXAX преди 13 години
ШМАТКИ iPHONE СИ Е НАЙ-ДОБРЕ ВСИЧКО ДРУГО Е КАТО ДЕМО ЖЕРСИЯ НА iPHONE
26
3
 
3
 
! Отговори
Пацо Змея преди 13 години
Голямо дърво е Win 6.5 Mobile, а Win 7 е PHONE. Което показва колко *** не могат да използват дори търсачка, НО ИНАЧЕ СА КОМПЕТЕНТНИ!!!

Спонсорирани публикации