Nokia пуска новия си Windows смартфон

Това ще се случи още до края на годината, обещават от компанията
26 май 2011 12:32,
67
Nokia пуска новия си Windows смартфон
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Изпадналият в сериозна криза лидер в пазара за мобилни телефони най-вероятно ще бъде готов още тази година с новата си генерация апарати, разработени в сътрудничество с Microsoft. В интервю за сп. Forbes шефът на отдела за смартфони на Nokia Йо Харлоу увери, че Windows-телефоните на компанията ще могат да бъдат закупени от клиенти в края на 2011 г.

Харлоу разкри още, че след дебюта на новите смартфони Nokia ще пуска на пазара нови модели на всеки 3 месеца. „Така ще има за какво да си говорим”, с чувство за хумор коментира тя.

Според нея слабото пазарно присъствие на телефоните с новата операционна система на Microsoft се дължи на факта, че производители като HTC и Samsung гледат на системата като на второстепенна платформа. Nokia обаче ще заложи бъдещето си именно на Windows-платформата, посочва businessinsider.com.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: NokiaWindows-
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
1
 
! Отговори
Nokia fans преди 13 години
x1-00/
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората търсят безплатни приложения.Знаете ли колко има за WMobile и колко за Андроид :) Много смотана политика водят тия от NOkia
63
0
 
2
 
! Отговори
до 3-ти преди 13 години
"За сравнение, продажбите на Microsoft Windows Phone към момента са около 2 милиона, с лицензионна такса от $15 на устройство ..."15 долара не 150 лева ;)
62
1
 
3
 
! Отговори
kapka преди 13 години
samsung galaxy s II e top ferarito.
61
1
 
4
 
! Отговори
HP преди 13 години
Ако е било ipaq 514 voice messenger то нормално. Това просто не е Windows Phone. A аз пък съм имал Моторола, Нокии, Сименси и Бенефон. Ри-шут на час. htc е истината, пътя и живота, независимо с WM или Android.
60
1
 
5
 
! Отговори
смех преди 13 години
Имах НР iPAQ с Windows... ри-шут на всеки 2-3 часа.
59
1
 
7
 
! Отговори
pepo преди 13 години
Nokia + smartphone + windows os = :)))))))))))
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колегата отдолу - Трофито е по-добро от Десире, можем да поспорим по въпроса! Windows Phone 7 е доста по-небъгава система от Android 2+ по отношение на комуникация, vpn и интернет. А Нокия не е това, което беше. Един S45i на Сименс бе доста по-напредничав от 6310 например, като изключим забиването на софтуера му при проверка капацитета на зпаметените съобщения SMS.
57
1
 
2
 
! Отговори
Windows Mobile пак преди 13 години
Последните ми телефони отпреди 3 годинки са iPhone 3GS, N8, HTC Desire и HTC 7 Trophy. Trophy-то бе най-добро въпреки, че сега съм с Desire. А най-здравия телефон на телефоните е 8910i (ТОЧКА ЗА РАЗБИРАЧИТЕ).
56
2
 
6
 
! Отговори
Windows Mobile преди 13 години
Windows Mobile от Уикипедия, свободната енциклопедия"Windows Mobile е мобилна операционна система разработена от Майкрософт. Създадена е за джобни компютри и мобилни телефони от висок клас. Последната версия Windows Mobile e 6.5, а през 2010 се очаква излизането на Windows Mobile 7.0. Windows Mobile 2000 и нагоре поддържат Touch-Screen екрани, добавят се много нови функции"---------------------Всички тука плюят Майкрософт ама колко от вас ползват нещо различно от Виндовс в момента???
55
2
 
10
 
! Отговори
Бейсик преди 13 години
Програмистите са за да създават хаос.Админите-ред в хаоса.Потребителите-да плащат.
54
1
 
3
 
! Отговори
51 преди 13 години
хах ctrl+c/ctrl+v това ли мислиш правят програмистите? xD
53
3
 
10
 
! Отговори
iKoko преди 13 години
На мене всичко ми е Нокиа. Имам айфон и даже и той е Нокия.
52
1
 
3
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
До 51: Глупости. А кодът не могат просто така да си го "копнат".
51
1
 
1
 
! Отговори
VeNiX преди 13 години
надявай се :D
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гуглето като изкара собствена "отворена" операционна система и крадне кода от Линукс, да не се сърдите линуксчиите, че линукса си отива!
49
3
 
5
 
! Отговори
до 29 преди 13 години
Ти въобще виждал ли си Windows Phone 7?!? Тука нещо се изпусна май...
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Za 47Хахаххаха, когато имаше Вин Фоне 7 и HTC произвеждаше само ВинМобиле телефони, нито ейпъл нито гуглето бяха наясно как се прави покет пц. ХахахахаИ като ти спрат кранчето да крадеш от андройд маркета, да си спомиш, че при винфоне всичко си беше отворено и ясно кое как става!
47
6
 
6
 
! Отговори
polar bear преди 13 години
продължение от 45IPhone си е много хубав и надежден телефон, определено е по-добър от всички по отношение на качеството но е и скъпичък, а това е основната причина селчовците не само да не го купуват ами и да го оплюват постоянно.Иначе за ползвам Нокия със Симбиан и съм доволен, но има какво да се желае
46
4
 
10
 
! Отговори
tarikat преди 13 години
Боже ,блажени са невежите.Всеки ползвал уиндоус ос на смартфон проклинаше дните прекарани с тези ограничени от всякъде издънки на техниката.Даже едни контакти просто не можеха да се копират.Новият Симбиан 3 е в пъти по-добър и използва изцяло хардуера и е лека ОС.Всичко върви на нея без проблеми.Н8 е супертелефон !!! ТЕЗИ СА ПЪЛНИ *** И С ТОЗИ УИНДОУС ,СПРАТ ЛИ СИМБИАНА ЩЕ СЕ ДОВЪРШАТ САМИ!!!

Спонсорирани публикации